ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Στις 21 Μάη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ, αγωνιστής του ΚΚΕ στην Εμπορική Τράπεζα, με σημαντική συμβολή στη δράση του τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος τις δεκαετίες '70 - '90 και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ στις τράπεζες.

Στη μνήμη του τα παιδιά του καταθέτουν οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ για το τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του φίλου ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΑΚΗ, γόνου αγωνιστικής οικογένειας στην Κρήτη και όχι μόνο, που έχασε τη ζωή του ύστερα από πολύχρονη ασθένεια, ο Χαράλαμπος Πολυμενάκος προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νέας Μάκρης - Μαραθώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, από τις Καρούτες Δωρίδος, στην άσβεστη μνήμη του συζύγου μου, ΕΑΜίτη ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΗΝΑΪΔΗ (φωτ.) που πήρε μέρος στη μάχη της Ηλεκτρικής και «έφυγε» από τη ζωή στις 20/5/2000 καθώς επίσης στη μνήμη του αδερφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ για να γίνει ακόμα πιο δυνατό στον αγώνα για μια κοινωνία ομορφότερη, για να φτάσει ο άνθρωπος στο μπόι που του πρέπει, να ατενίσει το φωτεινό μέλλον, αισιόδοξα, δίχως εκμετάλλευση και πολέμους.

ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναΐδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΙΟΥΣΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22/3/2011, ένας ανθρώπου με ελεύθερο πνεύμα, ανοιχτό μυαλό σε εποχές δύσκολες, με πίστη στα ιδανικά του και με πείσμα απέναντι στις δυσκολίες, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα του. Είμαστε περήφανες για τους αγώνες του με το ΚΚΕ και δεν τον ξεχνάμε ποτέ.

Οι εγγόνες του Εύα και Χαρά Ξαξήρα

***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφος, σύζυγος, πατέρας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΤΖΙΟΣ. Γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1935, στο Ξυνό Νερό Φλώρινας, από αγροτική οικογένεια. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Πήρε το δρόμο της μετανάστευσης. Μετά από μια σύντομη διαμονή στην Αυστρία, φτάνει το 1964 στη Γερμανία, όπου έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη Νεολαία Λαμπράκη.

Στη διάρκεια της δικτατορίας, του απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, όπως σε πολλούς κομμουνιστές και αγωνιστές. Ηταν από τους ιδρυτές της Ελληνικής Κοινότητας Λούντβιχσμπουργκ και έδινε μάχες μέσα από το Συνδικάτο Μετάλλου. Το 1979 οργανώθηκε στο Κόμμα, όπου έμεινε πιστός έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Ρούλα και τα παιδιά του Τάκης και Τζένη προσφέρουν 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λούντβιχσμπουργκ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Μάη 2020 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια του αγαπημένου μας πατέρα, παππού και συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ. Οργανωμένος στις γραμμές του ΚΚΕ από το 1985, έθεσε τον εαυτό του στην πιο προοδευτική, πανανθρώπινη υπόθεση: Την πάλη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε είδους εκμετάλλευση. Και αυτό υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

Πάλεψε σε όλη του τη ζωή για τα ιδανικά του Κόμματος. Αποτελούσε τη φωνή του ΚΚΕ στις γειτονιές της Πάνω Καισαριανής. Δεν υπήρχε σπίτι, άνθρωπος στην περιοχή που να μην τον γνωρίζει. Πρότυπο ανθρώπου σε όλα: Στην προσωπική ζωή, στη δουλειά, στη δράση του με το Κόμμα, στην οικογένειά του.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
Εμείς οι σύντροφοι και οι συγγενείς σου, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε τη δική σου πορεία πάνω στην κόκκινη γραμμή. Θα συνεχίσουμε, με την ορμή που μας δίνει η εκατοντάχρονη Ιστορία του Κόμματός μας, και θα φτάσουμε μέχρι τέλους την υπόθεση της εργατικής τάξης. Για να νικήσουν η ανθρωπιά και η αγάπη, να δώσουμε τέλος στην εκμετάλλευση. Να νικήσει ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το Κόμμα μας έως το τέλος της ζωής της, προσφέρω για την ενίσχυσή του 100 ευρώ. Αγαπημένη μου Κωστούλα, σε θυμάμαι πάντα για την αστείρευτη δύναμή σου στη δράση, το χαμόγελό σου, την απέραντη καλοσύνη σου, αλλά και για τις πιο δικές μας μέρες όπως τούτες τις μέρες της γιορτής σου.

Η αδελφή σου Ευανθία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Γιώργος και Δέσποινα Λαμπράκη, ο εγγονός Γρηγόρης Λαμπράκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά προσφέρουν 220 ευρώ στο ΚΚΕ.

  • Προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης, 30 ευρώ στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ, του αταλάντευτου Πειραιώτη κομμουνιστή, με τον οποίο βαδίσαμε μαζί αγωνιστικά, κάπου 4 δεκαετίες.

Κώστας Τζατζάνης

***

ΦΩΤΟ

Για τα 3 χρόνια από την πρόωρη απώλεια του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΔΗ, που «έφυγε» νωρίς από κοντά μας, πιστού και αταλάντευτου στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του, η οικογένειά του προσφέρει στην Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ 250 ευρώ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
***

Στις 16 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας ΛΙΟΝΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτσου). Η οικογένειά του και η οικογένεια της αδερφής του προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Πρέβεζα. Τα χρήματα θα δοθούν για την ολοκλήρωση του Μνημείου της Μακρονήσου, τόπου εξορίας του αγαπημένου μας πατέρα και παππού Γεωργίου Λιόντου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, τα μέλη της ΚΟΒ ΟΤΑ Βορείων προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ

Σύντροφε, φίλε, κουμπάρε. «Εφυγες» απρόσμενα και νωρίς. Ηθελες και είχες πολλά να δώσεις στον αγώνα για την υπόθεση της εργατικής τάξης. Εμείς συνεχίζουμε και για μας θα είσαι παρών πάντοτε. Τιμώντας τη μνήμη σου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Γιώργος, Εύη, Μαρίτα, Βασίλης, Κωνσταντίνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΜΠΑΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, που στις 21 Μάη έκλεισε ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατό του, προσφέρουμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πρέβεζας, το κόμμα που στήριξε και τίμησε αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τα παιδιά του Σπυριδούλα, Χριστίνα

***

ΦΩΤΟ 2

Η Μαρία Μπουλά (Μαρούσκα Χαλκίδου) από την Καβάλα, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΑ, στελέχους του ΚΚΕ και του καπνεργατικού κινήματος στην Καβάλα, και του αδερφού της ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΗ, από τα Παλατίτσια Ημαθίας, προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή η συντρόφισσα ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βούλα) από την Ξιφιανή Πέλλας. Η συντρόφισσα Βούλα εντάχθηκε στο Κόμμα από τα νεανικά της χρόνια και συνέβαλε στελεχικά στην κομματική δουλειά στην Πέλλα, συμμετέχοντας ενεργά στην καθημερινή δράση και τα καλέσματα του Κόμματος, παράλληλα με τη συνδικαλιστική της παρουσία στο Σωματείο Εργαζόμενων Τεχνικών του ΟΤΕ. Φέτος, επίσης, έκλεισαν 9 χρόνια από την απώλεια του αδελφού της, συντρόφου ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, που μαθητής ακόμη βρέθηκε, αντάμα με τον πατέρα του, μαχητής του ΔΣΕ. Με τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου σπούδασε στο Πολυτεχνείο μηχανολόγος - μηχανικός.

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Στη μνήμη των αδελφών της και των γονιών της, η σ. Τερζόγλου Αγγέλα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εδεσσας, 200 ευρώ.

***

Η Μαρία Κοττή, αγωνίστρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου, 300 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της ΜΗΤΣΟΥ ΝΙΑΟΥΡΗ και των αδερφών της ΜΗΤΣΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών τους, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Ποδηλατά) και ΖΩΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Λαμία, καθώς και του αδελφού τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά τους και αδέλφια του προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» χρηματικό ποσό και επίσης «Τα Απαντα» του Λένιν και την εγκυκλοπαίδεια «ΔΟΜΗ».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες από τη ζωή πλήρης ημερών και έπειτα από πολύμηνη μάχη στην Πάτρα, προσφέρω στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση. Η Σοφία Καυκοπούλου γεννήθηκε το 1929 στο Ανω Καστρίτσι Πατρών και υπήρξε αγωνίστρια της ζωής και των δημοκρατικών ιδανικών. Η κηδεία της έγινε στον Ανω Αλισσό Πατρών.

Ο γιος της, Βασίλης Καυκόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας επτά μήνες που «έφυγες» για πάντα από τη ζωή, πολυαγαπημένε μας σύντροφε, πατέρα και παππού. Η απουσία σου όσο περνάει ο καιρός πονάει περισσότερο, είσαι όμως ολοζώντανος στη σκέψη και την καρδιά μας. Θα είσαι πάντα δίπλα μας στους αγώνες του Κόμματός μας.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΚΑΛΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα και τα παιδιά σου

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων το 1929. Είχε πάρει μέρος στον ΔΣΕ και έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Η γυναίκα του Κατερίνα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΣΑΡΠΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Μάκη), που «έφυγε» πριν από τρία χρόνια από κοντά μας, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Παλιάς Κοκκινιάς, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε και ο έκτος χρόνος μετά το φευγιό σου. Οπως πάντα έτσι και τώρα, έτσι και αυτήν τη στιγμή, μέσα στις ατελείωτες ώρες της μοναξιάς και των αναμνήσεων, κάθομαι για λίγο να γράψω κάτι για σένα, μα πάντα για σένα, γιατί ήσουν, είσαι και θα είσαι ό,τι καλύτερο και πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου. Από τότε που «έφυγες» ο καιρός κυλάει πολύ δύσκολα. Οι μέρες περνούν αργά και βασανιστικά, φέρνοντας πάντα στη μνήμη μου τις καλές και όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί. Σεμνός, μετρημένος, πλούσιος σε αρχές και αξίες, ένα σπάνιο αρμονικό σύνολο επιστήμης και πολιτικής. Ετσι θα είσαι πάντα στο νου και την καρδιά μου.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρω το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα σου Ελένη Παπαθανασίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονιών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και ΓΕΩΡΓΙΑΣ, οπαδού του Κόμματος που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 μήνες, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, για την ενίσχυση των αγώνων του, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας.

Οι κόρες τους Βασιλική και Χριστίνα Μακροπούλου

***

Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας και φίλης ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, μαχητικής κομμουνίστριας έως το τέλος της ζωής της, καθώς και των γονιών μου ΣΠΥΡΟΥ και ΑΝΝΑΣ, προσφέρω 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της κρίσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Μάκης


ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ

ΣΑΡΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΣΑΡΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΤΖΙΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΤΖΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ

Στέλιος Λαμπαρδάκης
Στέλιος Λαμπαρδάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΖΩΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΩΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ