ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Απρίλη 2002
Σελ. /48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αποχώρηση - κοροϊδία

Οξύνεται η κόντρα ισραηλινής ηγεσίας και αξιωματούχων του ΟΗΕ για τις σφαγές στην Τζενίν

Σενάρια εφόδου στο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ

Απόλυτη καταστροφή άφησαν τα ισραηλινά στρατεύματα πίσω τους

Ψάχνει αντικείμενα του νοικοκυριού της μέσα στα ερείπια

Associated Press

Ψάχνει αντικείμενα του νοικοκυριού της μέσα στα ερείπια
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΤΖΕΝΙΝ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δίωρη συνάντηση είχε ο αναπληρωτής Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Μπερνς, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη. Από τη συνάντηση δεν προκύπτει τίποτε ουσιαστικό. Ο ισραηλινός στρατός, που ανήγγειλε την Κυριακή την ολοκλήρωση της Επιχείρησης «Προστατευτικό Τείχος» στη Δ. Οχθη, προχώρησε σε εισβολές στα εδάφη που υποτίθεται ότι εγκατέλειψε, ενώ υπό στρατιωτικό κλοιό παραμένουν η Βηθλεέμ και το αρχηγείο του Αραφάτ. Σποραδικά επεισόδια βίας σημειώνονται, πλέον, καθημερινά και στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ισραηλινή ηγεσία και στους αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα ισοπέδωναν αυτοκίνητα και τοίχους, την ώρα που ο Ουίλιαμ Μπερνς συνομιλούσε με τον Γιάσερ Αραφάτ. Σκοπός της συνάντησης, όπως έλεγαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ήταν η άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί με τους έγκλειστους Παλαιστινίους στο Ναό της Γέννησης και με τους καταζητούμενους που το Ισραήλ υποστηρίζει ότι βρίσκονται στο αρχηγείο του Αραφάτ. Ο συνεργάτης του Αραφάτ, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, τόνισε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης επέμεινε στην άρνησή του να παραδώσει τον οποιονδήποτε και στο αίτημα άμεσης ολικής στρατιωτικής αποχώρησης από τη Δ. Οχθη.

Ετερος συνεργάτης του δήλωνε ότι «προφανώς δεν ήταν θετική η συνάντηση», ενώ ο υπουργός Πληροφοριών, Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, υπογράμμιζε ότι «η ισραηλινή αποχώρηση είναι ψευδής» και ότι ουσιαστικά «ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε κάθε παλαιστινιακή υποδομή επιθυμώντας να εξαφανίσει την Παλαιστινιακή Αρχή». Ο Αμπέντ Ράμπο, όπως και ο διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ, υποστηρίζουν ότι υπάρχει μυστικό σχέδιο του Ισραήλ για δολοφονία του Αραφάτ με το πρόσχημα της εφόδου στο αρχηγείο για τη σύλληψη των υπόπτων. (Αναζητούνται 5 για τη δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού τον Οκτώβρη και ένας για το φορτίο όπλων που κατασχέθηκε σε πλοίο στις αρχές Γενάρη).

Ο Σαρόν, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων, δήλωνε ότι «επρόκειτο για την πρώτη φάση» και ότι «ο αντιτρομοκρατικός πόλεμος θα συνεχιστεί αλλά προς το παρόν με άλλο τρόπο». Για πολλούς, ο «άλλος τρόπος» δεν είναι παρά η αναμενόμενη έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της κατασκευής «ζωνών ασφαλείας» εντός της Δυτικής Οχθης και της στρατιωτικής ενίσχυσης των εποικισμών, για τους οποίους ο Σαρόν δήλωνε ότι «θα παραμείνουν ανέπαφοι τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη του 2003, που θα γίνουν εκλογές».

Η δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ενδείξεις επιδρομής στο αρχηγείο του Αραφάτ, κάνουν μεγάλο μέρος του ισραηλινού Τύπου να συγκλίνει στην εκτίμηση των Παλαιστινίων αξιωματούχων, ότι στόχος είναι «η παντελής διάλυση της Π. Αρχής». Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει περικοπές παροχών και αύξηση φορολογίας της τάξης των 2,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλυφθούν οι ανάγκες των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Δ. Οχθης, Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, τόνιζε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ασφαλείας με το Ισραήλ γιατί οι επιχειρήσεις του στόχευσαν κυρίως τους αστυνομικούς που πλέον είναι ελάχιστοι και δημιούργησαν χάσμα μίσους». Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση στρατιωτικού διοικητή παρατάθηκε το χρονικό διάστημα ανάκρισης του ηγέτη της «Φατάχ», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της οργάνωσης που απείλησε με εκδίκηση.

Αμερικανικές ανθρωπιστικές ανησυχίες

Τη βαθιά ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Τζενίν εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, όπως και την ικανοποίησή του για την ισραηλινή στρατιωτική αποχώρηση. Ζήτησε απόσυρση του στρατού από το αρχηγείο του Αραφάτ, τον οποίο κάλεσε «να εγκαταλείψει με πράξεις το δρόμο της τρομοκρατίας».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Ουίλιαμ Μπερνς, που επισκέφθηκε δημόσια κτίρια στη Ραμάλα, και χαρακτήρισε «τεράστια την καταστροφή της παλαιστινιακής υποδομής» και «άμεση την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών». Ο Μπερνς προανήγγειλε άμεση διάσκεψη δωρητών για τον παλαιστινιακό λαό και υποσχέθηκε αμερικανική βοήθεια. Επισκέφθηκε και την Τζενίν όπου μίλησε για «τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία για χιλιάδες αθώους».

Μόνο «πολιτική λύση βλέπει» και ο Βρετανός πρωθυπουργός που εκτίμησε ότι η δράση του Σαρόν «ενέτεινε τις διαφωνίες ανάμεσα στον αραβικό κόσμο και τη Δύση». Μια πρωτοφανή συμβιβαστική λύση πρότεινε, χτες, ο Ισπανός ΥΠΕΞ, προεδρεύων της ΕΕ, Ζοζέ Πικέ, ζητώντας να «δικαστούν από δικαστήριο "τύπου Λόκερμπι" οι καταζητούμενοι που το Ισραήλ αναζητά στο αρχηγείο του Αραφάτ».

«Αποχώρηση»

Στην περίμετρο των πόλεων και στην ύπαιθρο των παλαιστινιακών εδαφών παραμένει ο «αποχωρήσας» ισραηλινός στρατός από την Κυριακή. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από εισβολή που έγινε στο χωριό Ταλούζα και άλλος ένας από εισβολή στο Αζμούτ, κοντά στη Νάμπλους. Ο κλοιός των τεθωρακισμένων γύρω από τις πόλεις δυσχεραίνει πάντα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στη Ραμάλα άρχισαν να κυκλοφορούν οι πολίτες που δεν μπορούν να καταμετρήσουν τις ζημιές, αφού δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο! (Υπουργεία, δημόσια κτίρια, αρχεία όλων των ειδών, ανθρωπιστικές οργανώσεις, σχολεία, καταστήματα και φυσικά δρόμοι, αποχετεύσεις και υδροδότηση). Στο κέντρο της πόλης, χτες, μασκοφόροι που δήλωσαν μέλη των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα» πυροβόλησαν 3 Παλαιστινίους, κατηγορώντας τους για συνεργασία με το Ισραήλ στη σύλληψη του Μπαργκούτι. Ο ένας κατέληξε, οι δύο τραυματίστηκαν. Οι είσοδοι στη Ραμάλα παραμένουν «κλειστές στρατιωτικές ζώνες», όπως και στις άλλες παλαιστινιακές πόλεις.

Στην Τζενίν, συνεχίζεται το δύσκολο έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον 7 εθελοντές έχουν τραυματιστεί από εκρηκτικά. Εχουν ανασυρθεί 43 πτώματα. Στην πόλη έχουν σκαφτεί όλοι οι δρόμοι, εκτός από αυτόν που ελέγχεται από τους Ισραηλινούς. Στη Βηθλεέμ, την Κυριακή το βράδυ, 5 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν το Ναό από σκάλες που είχε υψώσει ο ισραηλινός στρατός, δημιουργώντας την αίσθηση ότι συνεργάζονται μαζί του. Η κατάσταση των υπολοίπων χειροτερεύει καθημερινά, ενώ καμία αποχώρηση δεν έγινε από την πόλη για «να υποστηριχτεί η περικύκλωση του Ναού».

Στη Λωρίδα της Γάζας, δύο Παλαιστίνιοι φρουροί του καταυλισμού Μπουρέιγ σκοτώθηκαν από τα πυρά ομάδας Ισραηλινών που προσπάθησαν να παρεισφρήσουν. Αλλος ένας έξω από εποικισμό.

Οξύνεται η κόντρα

«Ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Ισραήλ» απείλησε να χαρακτηρίσει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην περιοχή η ισραηλινή ηγεσία κατηγορώντας τον για «φιλο-παλαιστινιακές θέσεις» και για «προκλήσεις κατά του Ισραήλ», όπως δήλωνε ο υπουργός Αμυνας. Ο Τερζ Ρόεντ Λάρσεν αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι «επιμένει σε όσα κατήγγειλε για το έγκλημα στην Τζενίν» και ότι «το ίδιο θα έλεγε κάθε άνθρωπος που θα βρισκόταν στην πόλη και θα έβλεπε να ανασύρονται ανθρώπινα μέλη».

Καταπέλτης ήταν και η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χθες, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προσφύγων του ΟΗΕ, Πίτερ Χάνσεν, και εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, που μίλησαν για «εγκλήματα». Ταυτόχρονα, ισραηλινές φιλειρηνικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη μεταφορά αιχμαλώτων Παλαιστινίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κετζιότ, στην έρημο Νεγκέβ, μιλώντας για «κόλαση».

Η ισραηλινή πλευρά δήλωνε έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ, αρκεί να μη συμμετέχουν οι Τερζ Ρόεντ Λάρσεν, Πίτερ Χάνσεν και η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μέρι Ρόμπινσον. Ταυτόχρονα, ο Σιμόν Πέρες μιλούσε για «τερατώδη παλαιστινιακά ψεύδη» σχετικά με την Τζενίν και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για «αντισημιτισμό».

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Μαχητικό «παρών» της «άλλης Αμερικής»

Από τις διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον
Από τις διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Επί τρεις μέρες κυριολεκτικά στο ρυθμό των διαδηλωτών «χόρεψε» η αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες έδωσαν μαχητικό και παθιασμένο «παρών» στις διαδηλώσεις που έγιναν.

Η αυλαία των διαδηλώσεων ήταν το Σάββατο, με τη μεγάλη προγραμματισμένη διαδήλωση «Κατά του πολέμου», κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για μία «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Τσαρλς Ράμσεϊ, περίπου 50.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη διαδήλωση του Σαββάτου. Εν αντιθέσει οι διοργανωτές, αλλά και όλα τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για περίπου 100.000. Το πιο χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων, ειδικά όσον αφορά την καταγγελία της γενοκτονίας που συντελείται στην Παλαιστίνη, είναι ότι από ένα πολύ μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έγινε η διασύνδεση του αγώνα για την πραγμάτωση του αναφαίρετου δικαιώματος της Παλαιστίνης να είναι κυρίαρχο κράτος με την αντίσταση όλου του κινήματος ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό, τις ΗΠΑ και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που ηγούνται και που πια επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, από τον Κολομβία στη Δυτική Αφρική, από το Αφγανιστάν στις Φιλιππίνες και το Ιράκ.

Εξω από τον Λευκό Οίκο, χιλιάδες διαδηλωτές με παλαιστινιακές σημαίες φώναζαν συνθήματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Οχι πόλεμος κατά του Ιράκ» και «Σταματήστε τους σκοτωμούς, σταματήστε το έγκλημα. Ισραήλ, έξω από τον Παλαιστίνη».

Την Κυριακή, εκτός από τα μεγάλα χάπενινγκ και τις συναυλίες, έγινε και διαδήλωση, όπου έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί και στόχος των διαδηλωτών δεν ήταν άλλος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κολομβία και η απαίτηση για το κλείσιμο της «Σχολής της Αμερικής» (SOA), σχολή που εκπαιδεύει εδώ και δεκαετίες αξιωματικούς της Λατινικής Αμερικής, ώστε να είναι σε θέση να καταπνίγουν όλες τις φωνές αντίδρασης και τις εξεγέρσεις, αλλά και να εγκαθιστά δικτατορίες. Τελευταίο παράδειγμα, η Βενεζουέλα, με το αποτυχημένο (ευτυχώς!) πραξικόπημα.

Associated Press

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έγιναν επίσης διαδηλώσεις στο Σαν Φρανσίσκο, όπου έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 άτομα, στο Πόρταλντ της πολιτείας του Ορεγκον, στο Χιούστον του Τέξας, στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, αλλά και στο Οντάριο του Καναδά.

«Τρομοκρατία»

Χτες, από το πρωί, οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους, επιχειρώντας να προκαλέσουν «έμφραγμα» στην αμερικανική πρωτεύουσα και να ακουστεί η στεντόρεια φωνή τους κατά του ΔΝΤ, της ΠΤ, των αιτιών που γεννούν τους πολέμους. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Καθώς από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, η αστυνομία είχε λάβει θέσεις και τους μπλόκαρε σε κάθε σχεδόν τετράγωνο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που τα τμήματα των διαδηλωτών ακινητοποιούνταν για πολλή ώρα. Οι συλλήψεις χτες ήταν αθρόες, χωρίς να υπάρχουν - εξαιτίας της διαφοράς της ώρας μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού - πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Πάντως την Παρασκευή και το Σάββατο είχαν γίνει 62 συλλήψεις.

Εξάλλου, τα μέτρα που είχαν λάβει οι αρχές ήταν δρακόντεια, ενώ οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον, με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών του «G7», αλλά και τη διεξαγωγή της ετήσιας κοινής Συνόδου του ΔΝΤ και της ΠΤ, σύμφωνα με τις εντολές, έπρεπε να αντιμετωπιστούν «ως τρομοκράτες». Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης - 3.800 αστυνομικοί - της Ουάσινγκτον βρίσκεται από την προηγούμενη Πέμπτη σε ύψιστη κινητοποίηση, ενώ έχουν έρθει για ενίσχυση αστυνομικοί από τη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των μυστικών.

Ενδεικτικό είναι ότι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Γουϊσκόνσιν, που είχαν κλείσει εισιτήρια με αεροπορική εταιρία, σύμφωνα με ανεξάρτητα μέσα, κρατήθηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου και ποτέ δεν τους επιτράπηκε να επιβιβαστούν στην πτήση παρότι είχαν πληρώσει τα εισιτήρια.

Εμπρακτη αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

Με εκδηλώσεις και ψηφίσματα μαζικών φορέων της χώρας μας

  • Πανεπαρχιακό συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Ελασσόνας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα μαζευτούν και χρήματα για την ενίσχυση του αγώνα των Παλαιστινίων.
  • Η Αντιπολεμική Επιτροπή Πειραιά οργανώνει 3ήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης από 23-25 Απρίλη στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, από 10:00 έως 21:00. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη (25 Απρίλη) στις 19:30 στην Πλατεία Κοραή με παράσταση από παιδικό παλαιστινιακό συγκρότημα, ομιλίες από τον πρόξενο της Παλαιστινιακής ΑρχήςΙσμάτ Σάμπρι, τον Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου ΕιρήνηςΘανάση Παφίλη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής ΑλληλεγγύηςΘεοχάρη Παπαμάργαρη, καθώς και συναυλία Ελλήνων καλλιτεχνών.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Εξαρχείων - Νεάπολης, Γκύζη, Κολωνακίου, Αμπελοκήπων καθώς και η ΠΕΑΕΑ των περιοχών αυτών, η ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς, καλούν τους πολίτες και ειδικά τη νεολαία στις 25 Απρίλη στις 19:00 στο πάρκο Παναθήναια (Λεωφ. Αλεξάνδρας) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας διοργανώνει την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 19:00 στην πλατεία ΟΣΕ μεγάλη λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Γιάννη Θωμόπουλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του ηθοποιού Β. Καζάν, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο για μια ανεξάρτητη πατρίδα Παλαιστινιακό λαό.
  • Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή δολοφονική μηχανή διοργανώνουν φορείς της Ανθούπολης το Σάββατο 27 Απρίλη, στις 18:30, στην πλατεία Ανθούπολης (τέρμα λεωφορείων). Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και οι ζωγραφιές τους θα σταλούν για να εκτεθούν στα δημοτικά σχολεία της Παλαιστίνης. Θα μιλήσει ο Ι. Σάμπρι, πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, και θα ακολουθήσει συναυλία. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης, Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου, Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Περιστερίου, Παράρτημα οικοδόμων Περιστερίου, Φωτογραφική Ομάδα 10ου Λυκείου, 15μελή 9ου και 10ου λυκείου, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 10ου, 24ου και 29ου Δημοτικών σχολείων.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξέδωσαν η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Η Ελπίς». Ακόμη, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών απευθύνει κάλεσμα προς τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ, όλους τους εκπαιδευτικούς, να εκφράσουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, ενισχύοντας πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο Φάρμακο, για συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, για να σταλεί στην Παλαιστίνη. Καλεί, επίσης, τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που θα πραγματοποιηθούν, στις οποίες θα συμμετάσχει ενεργά.

ΣΥΣΠΙΣ
Εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Τη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε με εκδήλωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, προχτές Κυριακή. Η εκδήλωση είχε θέμα τον αγώνα των Παλαιστινίων, σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών και συμμετείχαν σε αυτή εκπρόσωποι των παλαιστίνιων φοιτητών που ζουν στην Αθήνα, ενώ προβλήθηκε ταινία που αφορούσε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ο ΣΥΣΠΙΣ με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους Παλαιστινίους, μέχρι τη δικαίωσή τους. Παράλληλα, στο Φεστιβάλ του Συλλόγου που θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Μάη θα υπάρχει αφιέρωμα στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ