Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10874

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην επαναστατική στρατηγική η δύναμη των κομμουνιστών

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών». Αποσπάσματα της ομιλίας του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥ
Από αύριο πολύμορφες κινητοποιήσεις

ICON

Δυναμώνουν τους αγώνες για την επιβίωση, με ποικιλόμορφες δράσεις, στη νέα χρονιά, που η αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης θα είναι πιο άγρια. Συντονίζουν πανελλαδικά τα αγωνιστικά βήματα, ενισχύουν την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα και αξιοποιούν κάθε μορφή πάλης.


ΣΕΛ.  21

ΘΥΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ στα κέρδη των μονοπωλίων

Μια υπόθεση που ξεκινά εντατικά από την περίοδο της κρίσης των Ιμίων και τη Συμφωνία της Μαδρίτης με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ

Με εντατικούς ρυθμούς και προς την κατεύθυνση που ορίζουν τα «ζωτικά συμφέροντα» του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών ομίλων σε ΗΠΑ και ΕΕ, συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο οι τακτικές διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας για τη διευθέτηση των διμερών προβλημάτων σε ό,τι αφορά το Αιγαίο. Η διαμόρφωση του κλίματος για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αναγκαία προϋπόθεση για να ζυμωθεί η ιδέα μελλοντικών επιχειρηματικών συμπράξεων, ξεκινάει εντατικά μετά την κρίση των Ιμίων. Η τότε κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, συμφώνησε σε ένα σχέδιο για προώθηση συμφωνιών που φτάνουν μέχρι και στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα. Αλλωστε, είναι γνωστό από τη δεκαετία του '70 ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτά και υδρογονάνθρακες, άρα και πεδίο για μονοπωλιακή δράση σε βάρος του λαού.


ΣΕΛ.  12  -  15

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Δύσκολη αναμέτρηση που πρέπει να κερδηθεί

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να παρέμβουν τώρα, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, μπροστά στην κλιμάκωση του γενικού πολέμου που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει ενάντια τους.


ΣΕΛ.  5,   7

Προσφορές

Ο Ν. Β. προσφέρει 6.500 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση.

Ο Ζήσης Μαρίνος, από φίλους και οπαδούς του Κόμματος, συγκέντρωσε και προσφέρει στο ΚΚΕ, 3.500 ευρώ.ΚΚΕ
Πάλη για δωρεάν Υγεία

ΣΕΛ.  8  -  9
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Πλούσια δράση στις εργατογειτονιές

ΣΕΛ.  6
ΚΝΕ
Καμπάνια για νέους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  18
ΣΧΟΛΕΙΑ
Επικίνδυνες οι συγχωνεύσεις

ΣΕΛ.  19
«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»
Βορά στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πιο μαζικά στην πάλη οι λαϊκές γυναίκες

Στη Μοζαμβίκη πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 18 του Δεκέμβρη οι εργασίες της Συνόδου της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, με τη συμμετοχή 24 οργανώσεων από 21 χώρες. Ο «Ρ» συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου, αλλά και για τις συνθήκες ζωής και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και γενικά ο λαός της Μοζαμβίκης.


ΣΕΛ.  16   -   17


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org