ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023
Ετοιμες να ξεπεράσουν το 50% οι Κομματικές Οργανώσεις

Στο 47,50% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Ετοιμες να ξεπεράσουν το 50% του συνολικού πλάνου είναι οι Κομματικές Οργανώσεις προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2023. Μετά το 4ο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, έχει καλυφτεί το 47,50%.

Στην πρώτη θέση διατηρήθηκε η ΚΟ Εξωτερικού με 54,28%, χτίζοντας μικρή διαφορά από την ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που είναι δεύτερη με 50,92%. Την είσοδό της στην πρώτη τριάδα πέτυχε η ΚΟ Ηπείρου με 50,13%. Ακολουθούν με μικρή διαφορά και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους οι ΚΟ Αττικής με 49,67% και Κεντρικής Μακεδονίας με 48%, οι οποίες πρόσφατα επικύρωσαν την καθιερωμένη μεταξύ τους άμιλλα. Λίγο πιο πίσω και σχεδόν «αγκαζέ» βρίσκονται οι ΚΟ Αιγαίου με 45,26% και Θεσσαλίας με 45,18%.

Η ΚΟ Κρήτης με 42,57% προσπέρασε την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που ακολουθεί με 41,66%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 38,24%, Δυτικής Μακεδονίας με 37,07% και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 36,21%.

Αλμα άνω του 12% σε σχέση με το προηγούμενο «κλείσιμο» έκανε η ΚΝΕ, που έχει καλύψει το 51,43% του πλάνου της. Το 31,01% έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 36% αυτή του «902».

Στο μεταξύ, με στόχο την υπερκάλυψη όλων των πλάνων και στόχων, φουντώνει η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων όπως και της ΚΝΕ.

Ετσι η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ κάλεσε σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, η οποία την αποδέχτηκε.

«Δίνουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αισιόδοξα έχοντας ήδη καλύψει το μισό μας πλάνο! Σε αυτή τη βάση θεωρούμε ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να συμβάλουμε στο να ανέβει συνολικά η Οργάνωσή μας ένα μπόι υψηλότερα, είναι να προκηρύξουμε την άμιλλα με τον καλύτερο "αντίπαλο" που μπορούμε να βρούμε», αναφέρει η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

«Σε περίπτωση που καταφέρετε να μας προσπεράσετε θα σας δωρίσουμε μια ετήσια συνδρομή στη "Σύγχρονη Εποχή" και θα φιλοξενήσουμε 5 συντρόφους από την πιο πρωτοπόρα ΟΒ της ΟΠ σας, ώστε να τους ξεναγήσουμε στα πιο ωραία μέρη της Θράκης, ενώ παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του καπνεργατικού κινήματος της περιοχής, τις συνθήκες μέσα στις οποίες ατσαλώθηκαν οι παλιότερες γενιές κομμουνιστών από τους οποίους εμείς σήμερα μαθαίνουμε», τονίζει.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλέσατε την ΟΠ μας σε άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Απαντάμε θετικά στο κάλεσμά σας, καθώς αυτή η μάχη είναι ένας μαραθώνιος από τον οποίο έχουμε την πείρα και τη δυνατότητα, στηριζόμενοι στη μαχητικότητα των μελών και των εκατοντάδων φίλων της Οργάνωσης, να τερματίσουμε πρώτοι και να σας κοιτάμε ψηλά από τις κορυφές του Γράμμου», απάντησε από την πλευρά της η ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας. Και δεσμεύεται ότι «σε περίπτωση που καταφέρετε τον φιλόδοξο στόχο σας να μας νικήσετε, θα φιλοξενήσουμε 5 συντρόφους από την πιο πρωτοπόρα ΟΒ της ΟΠ σας, ώστε να τους ξεναγήσουμε στο πλήθος μνημείων και μουσείων που υπάρχουν στην περιοχή μας».

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής και του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Τετάρτη στις 18.30 θα μιλήσει στην εκδήλωση που πραγματοποιούν η Κομματική Οργάνωση Αττικής και το Τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ του Κόμματος με θέμα «Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, επιστήμονες και οι θέσεις του ΚΚΕ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ