ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
Ευχές για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, που εύχονται στο Κόμμα μας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Ποιητής

Εκατό χρόνια αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης. Από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ πολεμάει το φασισμό που φέρει μέσα της η αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό που απλώνεται σε όλα τα μέρη της Γης για χάρη του κέρδους.


Δημήτρης ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ

Ηθοποιός

100 χρόνια ΚΚΕ...

Τα γενέθλια του δικού μας κόσμου. Ενας όρκος στον εαυτό μας, που στο κάτω - κάτω δεν πληγώνει κανέναν. Μόνο χαρά και δημιουργία σκορπά.

Πιστοί στο σφυροδρέπανο, σε αυτό που μας άφησαν οι πατεράδες μας. Μια όμορφη παρακαταθήκη πολιτισμού, δημιουργίας και αγαπημένης σχέσης με τους συνανθρώπους μας.

100 χρόνια ΚΚΕ και προσωπικά εγώ τιμώ όλους όσοι πάλεψαν και έδωσαν και τη ζωή τους, για να ομορφύνουν το μυαλό και την καρδιά μας.


Κώστας ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ

Σκηνοθέτης

Οι αγώνες, οι θυσίες και το αίμα των χιλιάδων αγωνιστών του ΚΚΕ και του λαού, που σ' αυτά τα 100 χρόνια δεν άφησαν να σβήσει η σπίθα της ελπίδας για ένα ανθρωπινότερο Αύριο, ας είναι ένα δαδί αναμμένο, που θα φωτίζει πάντα τη σκέψη μας, τη δράση μας και την αταλάντευτη πίστη μας πως το μέλλον - έτσι κι αλλιώς - θα γίνει κόκκινο.


Μάρκος ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ

Γλύπτης, αναπληρωτής καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

100 χρόνια και μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να σταθεί όρθιο και να οργανώσει την πάλη του λαού για καλύτερες μέρες.

Εύχομαι να τα καταφέρει το ίδιο, μέσα στις καινούριες δυσκολίες, στις σύγχρονες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Εύχομαι ακόμα να συνεχίσει τον αγώνα του μαζί με το λαό για την κοινωνική αλλαγή.


Γιώργος ΚΕΝΤΡΩΤΗΣ

Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, του συντρόφου και φίλου των εργατών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, του άγρυπνου και αταλάντευτου υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, του πρωτοπόρου διεκδικητή και προστάτη του δίκιου απέναντι στους καταπιεστές, αλλά και του μαχητή που έδωσε και δίνει και το αίμα του για την πατρίδα, όποτε το καλούν οι περιστάσεις.

Το ΚΚΕ είναι το ευγενές και το απόλυτο συνώνυμο του αγώνα, η παραμυθία και η αίσθηση της απελευθέρωσης για κάθε άνθρωπο μέσα στην απανθρωπιά του καπιταλισμού.

Κρατάμε και θα κρατάμε μαζί με το ΚΚΕ ψηλά την κόκκινη σημαία του με το σφυροδρέπανο και για πολλά ακόμα εκατοντάχρονα.

Ζήτω το ΚΚΕ!


Κυριάκος ΡΟΚΟΣ

Γλύπτης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Αν και πέρασαν 100 χρόνια, το ΚΚΕ εξακολουθεί να εκπέμπει το νεανικό του άρωμα, και να στεριώνει μέσα μας, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Είναι η ουσία που πάντα, από ανάγκη, με σεβασμό επιστρέφεις, για να ξανααισθανθείς Ανθρωπος...

Και το σπουδαιότερο, ποτέ μονάχος, όσα χρόνια κι αν περάσουν.


Στη μεγάλη οθόνη το Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Από τις 29 Νοέμβρη θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω κινηματογράφοι:

«Studio New Star Art Cinema» στην Αθήνα, Δημοτικός Κινηματογράφος Νεάπολης - Συκεών και Δημοτικός Κινηματογράφος Κορδελιού - Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, κινηματογράφος «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη, «Cinema Σταρ» στη Βέροια, «Ολύμπιον» στην Κοζάνη, «Πάνθεον» στην Πάτρα, «Apollon Cinemas» στην Κόρινθο, «VALIA plus Cinema» στο Αργος, «Cine Victoria» στη Λάρισα, Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, «Σινέ Παλλάς» στην Αρτα, «Cine Studio Βιτσέντζος Κορνάρος» στο Ηράκλειο Κρήτης, «Αττικόν» στα Χανιά, «REX» στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης, «CINE Απόλλων» στο Ρέθυμνο, «Cine Διόνυσος» στην Ορεστιάδα, κινηματογράφος «Ηλύσια» στην Αλεξανδρούπολη, κινηματογράφος «Απόλλων» στην Καβάλα, «Ολυμπία» στη Δράμα, Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στη Φλώρινα, Δημοτικός Κινηματογράφος Γρεβενών, Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας, «Cine Αρίων» στη Λέσβο, «Premiere» στη Χίο, «Cine Olympia» στη Σάμο, Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λήμνου «Μαρούλα», «Cine Orfeas» στην Κω, «Σινέ Τιτίνα» στην Αίγινα, «Σινέ Ορφεύς» στην Κέρκυρα, «Ορφέας» στον Πύργο, «Cine Cinema» στην Αμαλιάδα, κινηματογράφος «Ανεσις» στο Αγρίνιο, «Cineville» στην Τρίπολη, Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλωνας» στο Αίγιο, «Cine Center» στην Καλαμάτα, «Πάνθεον Λευκωσία» στην Κύπρο.

  • Για ακριβείς ημερομηνίες οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους κινηματογράφους.

Διανομή «NEW STAR».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ