Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10534

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Πιο επίκαιρος και αναγκαίος ο σοσιαλισμός!

Ολοκληρώνεται σήμερα η διεθνής συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που γίνεται στο Νέο Δελχί στην Ινδία με τη συμμετοχή 56 Κομμάτων από 48 χώρες απ' όλο τον κόσμο. Σήμερα δημοσιεύουμε την παρέμβαση του ΚΚΕ στη Συνάντηση.


ΣΕΛ.  15   -   16

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ την Τρίτη 24 Νοέμβρη
  • Αθήνα: 6.30 μ.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: 6.30 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ
  • Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΠΑΣΥ

Την Τρίτη οι εργάτες, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία διαδηλώνουν μαζικά, αποφασιστικά, με το ΠΑΜΕ στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην αντεργατική ομοβροντία μεγαλοεργοδοτών - κυβέρνησης - ΕΕ. Διαδηλώνουν κόντρα στην επίθεση που απειλεί με ακόμα βαθύτερες ανατροπές σε Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, μισθούς και συντάξεις, στο ίδιο το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να δώσουν νέα ώθηση στην καθημερινή, σκληρή ταξική πάλη, με μεγαλύτερη οργάνωση, συσπείρωση, αντεπίθεση. Να λειτουργήσουν ως αφετηρία για τις επόμενες μάχες, για τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και πάλης των εργαζομένων, κόντρα στους κήρυκες της υποταγής, από τις συμβιβασμένες εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με οδηγό το σύνθημα που μεθαύριο πρέπει να σηκώσει στο πόδι τις πόλεις της χώρας: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη»! Ούτε μία ώρα δεν πρέπει να πάει χαμένη μέχρι το μεθαυριανό ξημέρωμα.


ΣΕΛ.  3,    6  -  10

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιάννης Ρίτσος, πάντα παρών στο κάλεσμα της εποχής

Με θεματικές παρεμβάσεις για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, το διήμερο επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισαν χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης και η κόρη του ποιητή, Ερη Ρίτσου. Το εισηγητικό άνοιγμα έγινε από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος.


ΣΕΛ.  18   -   23

Προσφορές

Η σ. Χαρίκλεια Τρίγγα προσφέρει 2.000 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος και 2.000 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αύριο η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, για το Ασφαλιστικό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902».




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ