ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Με εγκαταστάσεις και υποδομές μιας χρήσης...

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου Πατρέων να μη συμμετάσχουν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στις επίσημες εκδηλώσεις των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που ξεκινούν την Κυριακή 25 Αυγούστου στην Πάτρα, και να αποσύρουν τον εκπρόσωπο του δήμου από την Οργανωτική Επιτροπή, ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Αιτία γι' αυτήν την απόφαση είναι το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δήμου, από το 2017 μέχρι και τώρα, προκειμένου οι υποδομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα έργα που τις συνοδεύουν, να αξιοποιηθούν μετά τους αγώνες, προς όφελος των κατοίκων και της νεολαίας, δεν υπήρξε καμιά ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Θυμίζουμε ότι στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα τη διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, «σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να μείνει στην πόλη μας μόνο η άμμος από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Η χειρότερη εκδοχή που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν αναλαμβάναμε μια τέτοιου μεγέθους αθλητική εκδήλωση». Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι μιας χρήσης, κάτι που σημαίνει πως δεν δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης και ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει ακόμα: «Λυπούμαστε που η κανονικότητα στην οικονομία, τα ωραία λόγια δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ να γίνουν πράξη, όταν αφορούν λαϊκές ανάγκες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτές του Αθλητισμού. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσμενή εξέλιξη, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν θα πάρουν μέρος στις επίσημες εκδηλώσεις και αποσύρεται ο εκπρόσωπός της από την Οργανωτική Επιτροπή».

Ο Κ. Πελετίδης απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ενωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), Αμάρ Αντάντ, ενώ ο Τάκης Πετρόπουλος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Νίκο Παπαδημάτο, δηλώνει ότι παραιτείται από την Επιτροπή, για τους ίδιους λόγους.

Ο Κ. Πελετίδης επισημαίνει στην επιστολή πως «ο δήμος και οι υπηρεσίες του θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο να προσφέρουν τα πάντα, για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο εξαρτάται από εμάς».

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αναχωρεί για Κίνα και αναμένει Σλούκα

Την τελευταία της προπόνηση θα κάνει σήμερα Τετάρτη η Εθνική μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια αναχωρεί για την Κίνα για το Μουντομπάσκετ 2019.

Ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος θα πάρει μαζί τους 12 παίκτες που έχει επιλέξει, ενώ θα περιμένει τα νέα για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα που αναρρώνει από τραυματισμό. Αν είναι έγκαιρα καλά, θα τον δηλώσει στη διοργάνωση λίγο πριν από την έναρξη. Σε αντίθετη περίπτωση ο ομοσπονδιακός προπονητής θα πορευθεί με αυτούς που έχει στη διάθεσή του.

Οι 12 παίκτες που θα αναχωρήσουν για τη Σαγκάη και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πόλη Σουτσόου για το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Μουντομπάσκετ είναι οι εξής:

Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Στο τουρνουά στη Σουτσόου, όπου θα πάρει μέρος η Εθνική, θα συμμετάσχουν επίσης οι Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Ιορδανία, Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία.

Επόμενος σταθμός η Νανζίνγκ

Την επόμενη Τετάρτη, 28/8, η αποστολή της Εθνικής θα ταξιδέψει για τη Νανζίνγκ, πόλη διεξαγωγής του ομίλου στον οποίο θα συμμετάσχει στην πρώτη φάση, με αντιπάλους κατά σειρά το Μαυροβούνιο (1/9), τη Βραζιλία (3/9) και τη Νέα Ζηλανδία (5/9).

Ρατσιστική επίθεση στον Πογκμπά

Associated Press

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρατσιστική επίθεση στον Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή έχασε πέναλτι στον αγώνα με τη Γουλβς. O Πογκμπά είναι ο τρίτος παίχτης σε μια βδομάδα - μετά τους Γιάκου Μέιτε της Ρέντινγκ και Τάμι Αμπρααμ της Τσέλσι - σε βάρος του οποίου διατυπώθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλώνει «αηδιασμένη» για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών κατά του Γάλλου μέσου. «Τα άτομα αυτά δεν εκπροσωπούν τις αξίες του συλλόγου και είναι ενθαρρυντικό ότι η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων μας καταδικάζει τη στάση αυτή στα social media», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» ανακοίνωσε, επίσης, ότι «είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση» όλων όσοι προχώρησαν στις ρατσιστικές αυτές επιθέσεις.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Με ελπίδες στη μάχη της πρόκρισης

Τη ρωσική Κράσνονταρ για τα πλέι οφ του UEFA Champions League αντιμετωπίζει σήμερα στις 22.00 ο Ολυμπιακός. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι κατάμεστο καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι κόντρα σε μια ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα, όπως απέδειξε και το σπουδαίο διπλό που έκανε μέσα στο Πόρτο (3-2) που της έδωσε την πρόκριση. Ο επαναληπτικός γίνεται στη Ρωσία την Τρίτη 27/8.

Αύριο Πέμπτη η ΑΕΚ, που πήρε την πρόκριση σε βάρος της ρουμανικής Κραϊόβα, αντιμετωπίζει στα πλέι οφ του Europa League την τουρκική Τραμπζονσπόρ που απέκλεισε τη Σπάρτα Πράγας. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ τους γίνεται στο ΟΑΚΑ στις 21.00 και ο επαναληπτικός στην Τουρκία στο «Senol Gunes Stadium» την Πέμπτη 29/8.

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το πρώτο παιχνίδι γίνεται αύριο, εκτός έδρας, στις 22.00 και ο επαναληπτικός στην Τούμπα στις 29/8.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ