ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γαλαζο-πράσινοι «τρομονομοθέτες»

Αυτό θα πει «μεθοδικότητα» και κυρίως ...«σεμνότητα» και «ταπεινότητα»: Λίγα 24ωρα μετά τις ευρωεκλογές, σε μια αποθέωση της ...«μουλωχτής» προεργασίας, που συνεχιζόταν σιωπηρά καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση της ΝΔ εμφάνισε στη δημοσιότητα τον νέο «τρομονόμο»! Και θα τον ψηφίσει, μάλιστα, στο άψε-σβήσε! Για να προσαρμοστεί - όπως λέει - το εσωτερικό δίκαιο της χώρας με τα καθορισθέντα περί «τρομοκρατίας», όπως αυτά έχουν ρυθμιστεί σε επίπεδο ΕΕ. Εντούτοις, ούτε στοιχειώδης νύξη δεν είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για τις κυβερνητικές προθέσεις. Διάστημα που - υποτίθεται - τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» πάσχιζαν για την ...«ενημέρωση» του ελληνικού λαού γύρω από τα ζητήματα της υποτίθεται δημοκρατικής ΕΕ, ώστε να «ξέρει» τι θα ψήφιζε την Κυριακή των εκλογών...

Εστω και κατόπιν εορτής, ο λαός ενημερώθηκε. Οχι για τον «τρομονόμο» και όχι φυσικά από την κυβέρνηση (αυτό επαφίεται στο ΚΚΕ και στις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, στα συνδικάτα και στις οργανώσεις για την προστασία των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων). Ενημερώθηκε, όμως, ότι παρά τις περί του αντιθέτου πομφόλυγες του ΠΑΣΟΚ, τελικά η κυβέρνηση και ...κυβερνάει και νομοθετεί. Και το σπουδαιότερο: Δεν κυβερνάει μόνη της. Κυβερνάει μαζί με ...το ΠΑΣΟΚ!

Πρόκειται για μια ...«συγκυβέρνηση» που δεν περιορίζεται στον «τρομονόμο». Μαζί «συγκυβερνούν» και στην υπόθεση της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ να αναλάβει χρέη «προστάτη» των Ολυμπιακών Αγώνων. Μαζί είναι - ο ένας συνέχεια του άλλου - και στην πολιτική του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης της χώρας. Μαζί και στα διαπιστευτήρια στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Μαζί και στη ΓΣΕΕ, στην «αύξηση» του ...ενός ευρώ για τους εργαζόμενους. Μαζί, τώρα, και στον «τρομονόμο»...

Αυτή η συνεύρεση φυσικά και δεν είναι τωρινή. Κρατάει χρόνια μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το «χέρι χέρι» στα θέματα της καταστολής. Ειδικά οι «τρομονόμοι» έχουν αποτελέσει πεδίο αγαστής δικομματικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζουμε για του λόγου το αληθές εκείνη την περίφημη δήλωση:

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι είναι περίπου πανομοιότυπο με εκείνο που είχε θεσπίσει η ΝΔ την περίοδο 1992-1993 (...) Είναι μια σωστή κίνηση, που ανταποκρίνεται σχεδόν πλήρως στις προτάσεις που είχαμε κάνει προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης».

Αυτές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει στις 13 του Μάρτη 2001 ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής τότε της ΝΔ Θ. Αναγνωστόπουλος, σχολιάζοντας τον «τρομονόμο» που επέβαλε προ τριετίας το ΠΑΣΟΚ.

Εκείνο τον «τρομονόμο» (του ΠΑΣΟΚ), σε μια επίσης «μουλωχτή» διαδικασία, «μαύρα μεσάνυχτα» στη Βουλή, τον υπερψήφισε και η ΝΔ. Αλλωστε, όπως ομολογούσε, ήταν η συνέχεια του δικού της «τρομονόμου», του '92. Και σήμερα, το «έργο» επαναλαμβάνεται: Η ΝΔ φέρνει το δικό της «τρομονόμο», που είναι η συνέχεια εκείνου του ΠΑΣΟΚ του 2001, που ήταν η συνέχεια του προηγούμενου της ΝΔ κ.ο.κ... Είναι προφανές ότι ο λαός θα πρέπει να έχει ...ζαλιστεί από τις «διαφορές» τους.

Το εξόχως ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία των «τρομονόμων» είναι βέβαια η αχαλίνωτη υποκρισία του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι που

  • αφού κατάργησε το 1993 τον «τρομονόμο» της ΝΔ, μερικά χρόνια αργότερα τον επανέφερε (!), αφαιρώντας απλώς τις διατάξεις για τη δημοσίευση προκηρύξεων στις εφημερίδες...
  • που επεξεργάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα το έκτρωμα που το έφερε πλέον η ΝΔ στη Βουλή, πιστό στις υποδείξεις του ευρω-τρομονόμου
  • που κουβαλάει στις αποσκευές του το άγος ακόμα και του ευρω-τρομονόμου αφού αυτό ήταν - το ΠΑΣΟΚ ήταν - που στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, συνέταξε και υπέγραψε (ο Πετσάλνικος ως υπουργός Δικαιοσύνης) το ευρω-τερατούργημα που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» πράξη (!) ακόμα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα ακόμα και για την έκδοση Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ!

Αυτά είναι τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών. Προσθέστε, δε, τις διμερείς συμφωνίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ για τη «δικαστική συνδρομή» και την «αστυνομική συνεργασία» ανάμεσα στις δυο χώρες, που ούτε λίγο-ούτε πολύ μετατρέπουν το εσωτερικό ελληνικό δίκαιο σε παρακολούθημα των υποδείξεων και των εντολών της CIA και του FBI.

Και ενώ αυτή είναι η συμβολή του ΠΑΣΟΚ (σε απόλυτη σύμπνοια βέβαια με τη ΝΔ) στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος εμφανίζεται ενώπιον του ελληνικού λαού να εμπαίζει την κοινή λογική και να δηλώνει ότι στο θέμα του «τρομονόμου» που έφερε η ΝΔ στη Βουλή, θα καλέσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν ...κατά συνείδηση! Και τούτο - όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη - γιατί πάντα στα θέματα που άπτονται «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» το ...δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ δε θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας!

Μετά από αυτή την άθλια στάση - όπως κι αν τελικά οριστικοποιηθεί την Τρίτη που το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την τελική του θέση για το νομοσχέδιο στη Βουλή - χρειάζεται άραγε να σπαταλήσουμε χώρο και χρόνο για να αποδείξουμε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως ...υπουργείου αντιπολίτευσης (!) της ΝΔ;

Είναι δυνατόν να καμώνονται την «αντιπολίτευση» (και μάλιστα τη ...«σοσιαλιστική»!) προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους και μάλιστα σε κορυφαία ζητήματα, όπως το αν θα εκδίδονται Ελληνες στο εξωτερικό ή το αν μια απεργία στη ΔΕΗ ή στα λιμάνια θα μπορεί να χαρακτηρίζεται «τρομοκρατία», ομοίως και μια διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ, επειδή βάλλουν κατά των «οικονομικών δομών» της χώρας και στρέφονται εναντίον «διεθνούς οργανισμού»;!!!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ