ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΒΡΟΥΤΣΗ
Δεκάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές απάντησαν σε κυβέρνηση - εργοδοσία - ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Δεκάδες χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα, από κάθε κλάδο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μαζί με συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές αγρότες, νέους και νέες, συμμετείχαν μαζικά προχτές Τρίτη στις συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, με σημείο αναφοράς το απεργιακό ποτάμι που πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δόθηκε με αυτόν τον τρόπο απάντηση «στις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος».

Καμιά νομιμοποίηση στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης, τονίζει το ΠΑΜΕ, «έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας».

«Δεν θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να "επενδύονται" οι συντάξεις με όρους χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο, σε όλη τη χώρα, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση:

«Να παλέψουμε για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για Ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και τους νέους εργαζόμενους που εργάζονται με "ευέλικτες" μορφές εργασίας και κακοπληρωμένα.Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική», σημειώνει στο κάλεσμά του.

Απάντηση στις προβοκάτσιες της κυβέρνησης...

Το ΠΑΜΕ αναφέρεται ιδιαίτερα στις προβοκάτσιες της κυβέρνησης που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και κορυφώθηκαν τη μέρα της απεργίας, πέφτοντας ωστόσο στο κενό, «με ανώνυμες κυβερνητικές διαρροές, με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας, και αναφέρονταν σε "ξαφνικές - αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες" και "απεργίες εργατοπατέρων", ώστε να δυναμώσει ο "κοινωνικός αυτοματισμός"». Απαντώντας σε αυτές τις προβοκάτσιες υπενθυμίζει ότι «η απεργία στην Αθήνα είχε αποφασιστεί από τις 5 Φλεβάρη!».

«Η κυβέρνηση αφού τα "έκανε πλακάκια" με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θεώρησε πως "έχει δέσει το γάιδαρό της" και οι αντεργατικοί νόμοι της θα περνούν χωρίς αντιδράσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, σε συνθήκες σιωπητηρίου», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Τους εργατοπατέρες που αναφέρει η κυβέρνηση μέσω ανώνυμων κύκλων, χρησιμοποιώντας πρόθυμα "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ, να τους ψάξει στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται μαζί της καθημερινά. Ας μην προκαλεί με τη στάση του ο υπουργός Εργασίας γιατί γνωρίζουν όλοι τη "συνδικαλιστική του δράση" ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ευθύνη στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων».

...και στην απεργοσπασία και τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Οσο για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει "γύψο" στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει "συνέδριο" - παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία - πρόκληση», που περιλαμβάνει κατ' όνομα «συνέδριο» στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής, «με διάρκεια τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την "προστασία" της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της». Μάλιστα, «ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων»!

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρησή της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες», επαναλαμβάνει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει: «Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα!».

Στις 25 Φλεβάρη καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο: «Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά».

Μαζική συμμετοχή και σε αυτήν τη μάχη από τους συνταξιούχους

Την απόφασή τους να συνεχίσουν με όλες τις δυνάμεις τους τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματά τους διατράνωσαν από το κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι.

Το αγωνιστικό τους ραντεβού είχε οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου από το πρωί άρχισαν να φτάνουν μαζικά οι συνταξιούχοι με τα πανό και τις σημαίες τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των αγώνων ενάντια στο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα όλων των κυβερνήσεων και κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης για να μην παραδοθεί η Ασφάλιση στους ιδιώτες και στον χρηματιστηριακό τζόγο. Επίσης κατήγγειλε τη νέα απόπειρα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να κάνει ένα ακόμα «συνέδριο» νοθείας, αλλά και την απροκάλυπτη στάση της ενάντια στην απεργία.

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην κεφαλή της πορείας, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Αθηνάς προς την Πανεπιστημίου. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», περίμεναν για ώρα να περάσει το μεγάλο μπλοκ των συνδικάτων από την προσυγκέντρωση της Κάνιγγος, ενώ στη συνέχεια και αυτοί κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, όπου έσμιξαν στο δρόμο του αγώνα με τα παιδιά τους.

Απεργιακό ποτάμι στην Αθήνα - παρακαταθήκη για τη συνέχεια της πάλης

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Με μια μεγάλη απεργιακή διαδήλωση, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με πορεία στη Βουλή, χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα απαίτησαν να αποσυρθεί ο «νόμος - λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση» και διεκδίκησαν αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.

Εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νεολαία, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς από όλες τις συνοικίες της Αθήνας «πλημμύρισαν» την Πανεπιστημίου, όπου συναντήθηκαν οι διαφορετικές προσυγκεντρώσεις.

Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο - λαιμητόμο» και «Ασφάλιση για όλους, μόρφωση - δουλειά, με αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης με αποδέκτες την κυβέρνηση, την εργοδοσία αλλά και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που στηρίζει την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Γκιτάκος, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ (βλ. αποσπάσματα των ομιλιών στις σελ. 14 - 15).

Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες, από τα μεγάφωνα διαβάστηκε λίστα με τα μηνύματα αλληλεγγύης που έχουν στείλει Συνδικάτα και Ομοσπονδίες άλλων χωρών, ενώ ακούστηκε το ηχητικό από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, το οποίο δίνει σήμερα τη μάχη μίας ακόμα απεργιακής κινητοποίησης στη Γαλλία για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Χιλιάδες απεργοί στα μπλοκ των Σωματείων και των Ομοσπονδιών

Στα μπλοκ του ογκώδους απεργιακού συλλαλητηρίου αποτυπώθηκαν οι μάχες που δόθηκαν σε κάθε κλάδο για την επιτυχία της απεργίας, για την ενίσχυση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση, για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή.

Νέκρωσαν την Τρίτη μεγάλα εργοτάξια και γιαπιά από την απεργία στον κλάδο των Κατασκευών, ενώ οι οικοδόμοι διαδήλωσαν στα μπλοκ της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου τους με τα γιλέκα εργασίας τους, δίπλα σε άλλα σωματεία του κλάδου.

Μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία καταγράφηκαν σε μια σειρά από εργοστάσια στους κλάδους Τροφίμων - Ποτών και Φαρμάκου. Αντίστοιχη επιτυχία είχε η απεργία στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», ενώ πολλοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν πίσω από το πανό του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η μάχη της απεργίας για το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, με συγκέντρωση έξω από το «Υγεία» και το «Μητέρα». Δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κλαδικού και επιχειρησιακών σωματείων («Ιασώ», «Ευρωκλινική», «Υγεία», «Μητέρα», «Ωνάσειο», «Ιασώ - Μetropolitan», «Ερρίκος Ντυνάν» κ.α.), ενώ η συμμετοχή στην απεργία συνδέθηκε με την απαίτηση για ενιαία κλαδική Συλλογική Σύμβαση, με αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς, επαναφορά ειδικών ωραρίων, αδειών και επιδομάτων.

Από τη διαδήλωση στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να λείπει το μπλοκ της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Η 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική ήταν απόλυτα επιτυχημένη, κόντρα στην επίθεση και τις συκοφαντίες που επιστράτευσαν για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Μαζικό ήταν το μπλοκ του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, με εκατοντάδες εργαζόμενους να κρατούν πολύχρωμα μπαλόνια και πικέτες. Με δικά τους πανό συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση η Σωματειακή Επιτροπή στην «Teleperformance» και επιχειρησιακά σωματεία, όπως τα Σωματεία σε «Vodafone - 360 connect» και λοιπές θυγατρικές του ομίλου και «Forthnet - Netmed».

Με ξεχωριστό μπλοκ και πανό, δίπλα στο Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, συμμετείχε το επιχειρησιακό Σωματείο «First Data», ένας χώρος στον οποίο απήργησαν πολλοί εργαζόμενοι.

Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της απεργίας σε μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ διακριτή ήταν δίπλα στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής η παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση των επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία «Athens Marriott», «Royal Olympic» και «Stanley».

Δίπλα στους εργαζόμενους από κλάδους και χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα διαδήλωσαν απεργοί από το Δημόσιο: Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σωματεία και εργαζόμενοι στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

Ρυθμό και ζωντάνια στην απεργιακή διαδήλωση έδιναν τα τύμπανα στο μπλοκ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ ακολουθούσαν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Μαζικό «παρών» από αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και γυναίκες

«Η Ασφάλισή μας δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε στα ζάρια», φώναξαν οι αυτοαπασχολούμενοι στα μπλοκ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), της Ενωσης Βιοτεχνών Μετάλλου, του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, του Σωματείου Κουρέων - Κομμωτών.

«Ταφόπλακα στο μέλλον, μας κλέβουν το παρόν και σώζουνε τα κέρδη των εργοδοτών», φώναξαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση πίσω από τα πανό Φοιτητικών Συλλόγων.

Την απαίτηση για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση προέταξε στο πανό της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κάνουν «ούτε βήμα πίσω» από τον αγώνα αυτό.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δίνουν απάντηση στο «συνέδριο» - παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Κάλεσμα κινητοποίησης την Τρίτη 25/2

Τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί το «συνέδριο» - παρωδία με το οποίο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να γράψει μαύρες σελίδες στην Ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «συνεδρίου» fast track την Τρίτη 25/2, στο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής, το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει σε φρούριο, με τη συνδρομή της αστυνομίας, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα όργια νοθείας και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Οι ίδιοι οι εργατοπατέρες ανήγγειλαν μάλιστα ότι την παρωδία αυτή θα εποπτεύουν ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη και κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση

Την ανάγκη να γίνει συνέδριο με βάση το καταστατικό και όχι μια παρωδία, «με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάσισε να προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25/2 (12 μ. μέχρι λήξη του ωραρίου) και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ.

«Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζει στην ανακοίνωσή της. Επισημαίνει ακόμα πως «η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη», καθώς δεν έχει «καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών και όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», καταλήγει.

Κύμα καταδίκης από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση έλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», με τρίωρες στάσεις εργασίας στο πρωινό και στο απογευματινό (ολοήμερο) ωράριο.

Κάλεσμα στα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν και να καταδικάσουν τις άθλιες πρακτικές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, παίρνοντας αποφάσεις για να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι απέναντί τους, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση των συνδικάτων στο χώρο διεξαγωγής του «συνεδρίου» - παρωδία.

Τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Ζακύνθου και Λέσβου, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου «Αργ. Μοσχίδης» και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Μηνύματα αλληλεγγύης από άλλες χώρες

Την αλληλεγγύη τους στην πανεργατική απεργία εξέφρασαν διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικάτα άλλων χωρών.

Σχετικά μηνύματα έστειλαν στο ΠΑΜΕ το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Δημοσίου - Ευρώπης της ΠΣΟ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ, η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας FNIC CGT (Γαλλία), το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν UD CGT 94 (Γαλλία), το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13 (Γαλλία), το Συνδικάτο Τρένων Βερσαλιών (Γαλλία), το Συνδικάτο LAB (Χώρα των Βάσκων - Ισπανία), το Συνδικάτο FUCLAT (Παναμάς), το Συνδικάτο UTC (Δομινικανή Δημοκρατία), η Συνδικαλιστική Οργάνωση USB (Ιταλία), το Συνδικάτο Seko Klubb 111 Μετρό Στοκχόλμης (Σουηδία), η Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ (Αυστρία), η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίου Πορτογαλίας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ