ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διπλό σφυροκόπημα στους εργαζόμενους

Να επιβάλλει νέους φόρους και να παίζει ενεργό ρόλο όχι μόνο στην ομηρία των εργαζομένων αλλά και στην κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων σχεδιάζουν οι ...εκλεκτοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που βρίσκονται στην ηγεσία της Ενωσης

Από αριστερά προς δεξιά οι: Ντ. Μπακογιάννη, Π. Κουκουλόπουλος και Χρ. Παλαιολόγος, εκπρόσωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην ΚΕΔΚΕ, αντίστοιχα. Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές της αντιλαϊκής επίθεσης και μέσω της Αυτοδιοίκησης

Eurokinissi

Από αριστερά προς δεξιά οι: Ντ. Μπακογιάννη, Π. Κουκουλόπουλος και Χρ. Παλαιολόγος, εκπρόσωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην ΚΕΔΚΕ, αντίστοιχα. Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές της αντιλαϊκής επίθεσης και μέσω της Αυτοδιοίκησης
Νέους φόρους σε βάρος των δημοτών και ενεργότερο ρόλο στην αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ζητά η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), ενόψει και του ετήσιου τακτικού της συνεδρίου, που θα γίνει το Νοέμβρη στη Ρόδο, όπου θα επιχειρήσει να υιοθετηθεί το νεοφιλελεύθερο «διεκδικητικό» της πλαίσιο.

Η αρχή έγινε χτες στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ) με αντικείμενο τη φορολογική αποκέντρωση και την απασχόληση (σ.σ.: θα ακολουθήσουν και άλλες με άλλα σημαντικά ζητήματα), στη διάρκεια της οποίας «πέρασαν» οι σχετικές εισηγήσεις οι οποίες θέλουν τους δήμους επιχειρήσεις που θα πουλούν ακόμα πιο ακριβά τις υπηρεσίες τους, θα συνεργάζονται με το ιδιωτικό κεφάλαιο για να ανακυκλώνουν θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας να επιτευχθεί «η σύγκλιση της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ευρωπαϊκή», όπως σημειώθηκε.

Πίσω από αυτό το στόχο κρύβεται όχι απλά η συνενοχή, αλλά η πρωτοπορία πια του - κάποτε λαϊκού -θεσμού να αναλάβει ισχυρότερο ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων. Η ενίσχυση εντέλει του συστήματος μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων επιλογών, κάτι που βαφτίζουν τα στελέχη της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ «ισχυροποίηση των δήμων».

Παρουσιάζουμε τις χτεσινές πρώτες προτάσεις της ΚΕΔΚΕ που δείχνουν την πλήρη απομάκρυνσή της από αυτό που υποτίθεται ότι έχει ταχθεί να κάνει ο θεσμός, τη διεκδίκηση δηλαδή λύσεων σε όφελος του λαού και τη στήριξη των λαϊκών αιτημάτων.

Θα ακολουθήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι προτάσεις της σε θέματα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Μητροπολιτικών λειτουργιών και λίγο πριν το συνέδριο οι αντίστοιχες προτάσεις για τα οικονομικά του θεσμού, τον νέο Κώδικα και τον εκλογικό νόμο.

Νέους φόρους θέλει η ΚΕΔΚΕ

Σ' αυτό το πλαίσιο η σχετική εισήγηση που παρουσιάστηκε χτες στο ΔΣ για τη φορολογική αποκέντρωση βάζει αίτημα για νέους φόρους που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δήμοι και ταυτόχρονη μείωση της κρατικής επιχορήγησης που εισπράττουν.

Στο όνομα της «σύγκλισης της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» - όπως σημειώνεται στην εισήγηση - η ΚΕΔΚΕ ουσιαστικά ζητά την ολοκλήρωση της μετατροπής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς που θα χαρατσώνουν τους εργαζόμενους για κάθε υπηρεσία που παρέχουν.

Μάλιστα, προχωρώντας παραπέρα το νεοφιλελεύθερο «διεκδικητικό» της πλαίσιο, η ΚΕΔΚΕ ζητά να μεταφερθούν στην ΤΑ μια σειρά από αρμοδιότητες, όπως Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Πυροσβεστική, τοπικές παρεμβάσεις στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, Πρωτοβάθμια Υγεία και προληπτική ιατρική, οι οποίες θέλει να χρηματοδοτούνται από «δυναμικούς πόρους που βασίζονται σε εκ των προτέρων γνωστά φορολογικά έσοδα και όχι σε επιχορηγήσεις αμφιβόλου δυναμικότητας».

Την ίδια ώρα, η ΚΕΔΚΕ ζητά τη μείωση ορισμένων ποσοστών κρατικών φόρων που εισπράττει η ΤΑ ως ετήσια κρατική επιχορήγηση, η οποία θα χρησιμοποιείται για να εξισορροπεί ανισότητες που θα προκύπτουν ανάμεσα σε δήμους που έχουν φοροδοτική δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν, γιατί - όπως σημειώνεται στην εισήγηση - «είναι γνωστό ότι όλοι οι ΟΤΑ δεν έχουν τις ίδιες δημοσιονομικές δυνατότητες».

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ως μεσοπρόθεσμη λύση στην υπόθεση να αποκτήσουν οι δήμοι φορολογική εξουσία, τη δημιουργία ΦΠΑ που θα ενσωματώνει όλους τους σημερινούς φόρους που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία. Επίσης, όπως προτείνει, θα μπορούσαν να μεταφερθούν φορολογικοί πόροι στην ΤΑ από τους εξής φόρους:

  • Εισοδήματος από οικοδομές
  • Μεταβίβασης ακινήτων
  • ΦΠΑ
  • ΕΤΕΡΠΣ (Ειδικό Ταμείο Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων)
  • ΦΠΑ στις νεόδμητες κατοικίες (υπό θεσμοθέτηση φόρος)
  • Αυτόματου Υπερτιμήματος (επίσης υπό θεσμοθέτηση φόρος).

Ζητούνται δηλαδή επιπλέον δύο νέοι φόροι.

Αντεργατικά σχέδια

Αποκαλυπτική για όσα σχεδιάζει σχετικά με τους εργαζόμενους είναι η εισήγηση που κατατέθηκε χτες. Με το ίδιο σκεπτικό, της σύγκλισης με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ζητήθηκε χτες μια ...νέα προσέγγιση στο ρόλο που μπορεί να έχουν οι δήμοι στην υπόθεση απασχόληση, όπως νοείται η δημιουργία ανακυκλώσιμων θέσεων εργασίας, με ημερομηνία λήξης.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία τοπικών εταιρικών σχημάτων, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και κυρίαρχο το ρόλο της ΤΑ, τα οποία θα αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η ΚΕΔΚΕ ζητά να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις ανάμεσα στα επίπεδα εξουσίας και στο ρόλο που αυτά ασκούν, με κεντρική την κατεύθυνση να περάσει η ευθύνη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας από το κράτος στην τοπική διοίκηση (ανάμεσά της και η μητροπολιτική διοίκηση), η οποία όμως θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων. Γι' αυτό θεωρείται σημαντική «η προώθηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων στη διαμόρφωση τοπικών δράσεων για την απασχόληση».

Πέρα από την πολιτική θέση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων που παίρνει η ΚΕΔΚΕ με τις παραπάνω προτάσεις της, οι προσπάθειες να πείσει ότι ενδιαφέρεται μέσα από αυτές για την αντιμετώπιση της ανεργίας μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσουν. Αρκεί να πούμε ότι η ίδια η ΚΕΔΚΕ συναίνεσε στη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, ενώ συντέλεσε στη δημιουργία ομήρων συμβασιούχων, τους οποίους αξιοποιεί για λόγους δήθεν αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, απειλώντας πως αν δε δοθούν τα χρήματα για τη νομιμοποίησή τους, θα τους απολύσει.

Επιπλέον, η ΚΕΔΚΕ αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα, όπως, «την έμφαση στο χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών και με την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, όπου έχουν γίνει κάποια βήματα σημαντικά στη χώρα μας». Στην ουσία, σκοπεύουν να διαιωνίσουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία μέσω προγραμμάτων όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά., που, ως γνωστόν, για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν επιβάλλονται νέοι φόροι, αφού οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σταματούν...

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ
Κοινή αντιλαϊκή γραμμή

Η Δημοτική Αστυνομία μετεξελίσσεται σε «μακρύ χέρι» της ΕΛ.ΑΣ
Η Δημοτική Αστυνομία μετεξελίσσεται σε «μακρύ χέρι» της ΕΛ.ΑΣ
Οι δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, και οι οποίες συμμετέχουν στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακολουθούν «κοινή γραμμή» στα ζητήματα στρατηγικής σημασίας που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των εργαζομένων. Θέματα, όπως «φορολογική αυτοτέλεια» των δήμων, ιδιωτικοποιήσεις και μετεξέλιξη της Δημοτικής Αστυνομίας σε «μακρύ χέρι» της ΕΛ.ΑΣ, είναι ορισμένες μόνον από τις επιλογές των παραπάνω δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, στο οποίο συμμετέχουν οι δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, που δείχνουν πως όχι μόνο συναινεί στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά φτάνουν στο σημείο να διαγκωνίζονται για το ποιος θα τις εφαρμόσει καλύτερα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα ζητήματα, που «χαίρουν» της σύμπλευσης των δυνάμεων της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ: Η προώθηση της φορολογικής εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να επιβάλλονται, δηλαδή, νέοι φόροι στο λαό από την Αυτοδιοίκηση - Πρωτοβάθμια και Νομαρχιακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Στο τελευταίο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (21-23 Οκτώβρη 2004), οι εν λόγω δυνάμεις αποφάσισαν για το θέμα των οικονομικών: «Την καθιέρωση ιδίων πόρων με τοπική φορολογία που θα μπορεί να επιβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, με μεταρρύθμιση και αναδιανομή των υφισταμένων φορολογικών πόρων και όχι με πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών και την παράλληλη μετατροπή των ΚΑΠ σε μηχανισμό σύγκλισης των ΟΤΑ».
  • Στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (27-29 Νοέμβρη 2003) αποφάσιζαν: «Η εφαρμογή, στο σύνολό τους των νόμων 1828/89 (σ.σ. θεσμοθετεί την ετήσια κρατική επιχορήγηση των δήμων) και 2539/97 (σ.σ. περιλαμβάνει το ΕΠΤΑ, με το οποίο υποτίθεται ότι χρηματοδοτήθηκαν οι αναγκαστικές συνενώσεις) που έχουν καταστρατηγηθεί απ' όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, δεν μπορεί να επιλύσει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης, δεν κατοχυρώνει τον ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο της»!

Η Πρόνοια πληρώνεται ακριβά...
Η Πρόνοια πληρώνεται ακριβά...
Επιπλέον, η ηγεσία του ανώτερου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης αποδέχτηκε επί της ουσίας το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα που μετεξελίσσει τη Δημοτική Αστυνομία, σε παρακλάδι της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να δούμε τι έκανε για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος Αθηναίων, οι αποφάσεις του οποίου, ως μεγαλύτερου δήμου της χώρας, αποκτούν ξεχωριστή σημασία, αφού καθορίζουν εν πολλοίς και το μέλλον του ίδιου του θεσμού. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Αθηναίων είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα (στο δήμο δουλεύουν 600 δημοτικοί αστυνομικοί, σε σύνολο 2.000 σε όλη τη χώρα). Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων:

  • Αποδέχθηκε τη διασύνδεση της ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία.
  • Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ.
  • Αποφάσισαν (οι παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο) την ίδρυση Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας. Ιδιαίτερα για τα συγκεκριμένα, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ θα παίζουν το ρόλο της παρακολούθησης ενός ευρύτατου φάσματος δραστηριοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Τρίτο σημαντικό ζήτημα, που προωθούν οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η προώθηση της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (παλιότερα) και σήμερα με τις τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης, με τα 4ωρα, τα 20ήμερα, τα δίμηνα και τα τρίμηνα. Μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2005, μόνο στο Δήμο Αθηναίων - με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ - προσλήφθηκαν 860 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μερική απασχόληση.

Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι δήμοι προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις έργου, η ίδια η ΚΕΔΚΕ εμπαίζει τους συμβασιούχους που εργάζονται στις λεγόμενες προνοιακές επιχειρήσεις (σχολικοί φύλακες, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΕΠ κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2005, ο Π. Κουκουλόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, έλεγε ότι δε θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των εργαζομένων, αν δεν καταβληθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Να σημειωθεί πως η ίδια η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ είχε αποδεχτεί αυτές τις αρμοδιότητες, χωρίς καν να διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια, με το σκεπτικό ότι πρώτιστη σημασία έχει η ...ισχυροποίηση των δήμων.

Τέλος, η ΚΕΔΚΕ συναίνεσε στον «Θησέα» (πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων των δήμων, κυρίως με δικά τους λεφτά), στις διατάξεις του οποίου ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση έργων μπαίνει η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Στις συμπράξεις αυτές παραπέμπει η κυβέρνηση τους δήμους - και αυτοί το δέχονται - για την εξεύρεση χρημάτων που λείπουν από την πενιχρή επιχορήγηση που λαμβάνουν.

Θαυμάστε τους

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Για να διαπιστώσει ο αναγνώστης, από τη μία, την ...«πολυφωνία» που υπάρχει στην ηγεσία της Ενωσης και, από την άλλη, πόσο ταυτίζονται στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα η επιβολή νέων φόρων, που συζητήθηκε χτες.

  • Κουκουλόπουλος Πάρις, δήμαρχος Κοζάνης, πρόεδρος ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ).
  • Χαραλάμπους Ιωάννης, δήμαρχος Ν. Ιωνίας Αττικής, Α' Αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ).
  • Γιαννόπουλος Γιώργος, δήμαρχος Ροδίων, Β' Αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Παλαιολόγος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων, γενικός γραμματέας ΚΕΔΚΕ (ΣΥΝ).
  • Μπακογιάννη Ντόρα, δήμαρχος Αθηναίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Παπαγεωργόπουλος Βασίλης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, δήμαρχος Χαλανδρίου, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Καζάκος Ιωάννης, δήμαρχος Ζωγράφου, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Τζανακούλης Κώστας, δήμαρχος Λαρισαίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΝΔ).
  • Κουράκης Ιωάννης, δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ).
  • Μίχος Λάμπρος, δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Αττικής, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ).
  • Χρήστου Στέφανος, δήμαρχος Κορυδαλλού, μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ).
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
Αποκαλυπτικές προθέσεις

«Φαίνεται καθαρά ότι η ΚΕΔΚΕ προωθεί την προσαρμογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού», επισήμανε στο «Ρ» ο Χρήστος Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας και εκπρόσωπος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο οποίος μετέχει ως παρατηρητής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.

Και συνέχισε: «Η επιδίωξη, και ενόψει του συνεδρίου, είναι για μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ΤΑ της χώρας μας και αντιμετωπίζονται στην κατεύθυνση της πλήρους ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, να παρθούν μια σειρά αποφάσεις, όπως: φορολογική αποκέντρωση, νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, νέος εκλογικός νόμος, μητροπολιτικές λειτουργίες, κλπ. Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτικοί για το πώς εννοούν τη φορολογική αποκέντρωση. Ουσιαστικά, η ΤΑ ζητά να πάρει κάποιους πόρους από το υπάρχον αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα ή να επιβάλει νέους φόρους».

«Ως εκπρόσωπος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" - σημειώνει - δήλωσα την πλήρη αντίθεσή μας στη λεγόμενη φορολογική αποκέντρωση, διότι με αυτήν ουσιαστικά προωθούνται τα εξής:

  • Πρώτον, θέλουν να πείσουν ότι οι δημότες πρέπει να πληρώσουν ξανά για υπηρεσίες που ήδη έχουν πληρώσει μέσα από την αντιλαϊκή φορολογία.
  • Δεύτερον, θέλουν να καλλιεργήσουν τη συνείδηση στους εργαζόμενους ότι για να έχουν καλύτερες υπηρεσίες πρέπει να πληρώσουν περισσότερα.
  • Τρίτον, προωθούν την αντίληψη ότι για αυτές τις υπηρεσίες, δεν έχει την οικονομική ευθύνη η εκάστοτε κυβέρνηση».

Τέλος, ο Χρ. Τέγος τονίζει: «Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για την απασχόληση, ουσιαστικά εφαρμόζει διατάξεις που αναδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις, χρησιμοποιώντας τους δήμους σαν το μέσον για τη γενικευμένη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, ακόμα και αυτής της ανασφάλιστης εργασίας στο όνομα των προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ