ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
«Τι είναι αυτό που μας ενώνει»

Σε μια εποχή που ζούμε με αποστάσεις, οι Πυξ Λαξ βρίσκονται σε καλοκαιρινή περιοδεία για να μας θυμίσουν... «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια.

Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ, με μια πορεία τριάντα χρόνων, μας συντροφεύουν με μοναδικό τρόπο σε κάθε στιγμή της ζωής μας και αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους νεότερους καλλιτέχνες.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη επανένωσή τους, μετά από αμέτρητες συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και τη θρυλική συναυλία στο ΟΑΚΑ, οι Πυξ Λαξ ετοιμάζονται να μας υπενθυμίσουν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική.

Μάλιστα, με αφορμή τα τριάντα χρόνια πορείας του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα άλμπουμ - «αφιέρωμα» που περιλαμβάνει συνολικά είκοσι τραγούδια. Ενα άλμπουμ αναδρομή στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια που μας έχουν οδηγήσει και που όσοι ακολουθούν και αγαπούν τους Πυξ Λαξ τόσα χρόνια, σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Με... γροθιές και με κλωτσιές ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας μας προσκαλούν στις συναυλίες τους για να τραγουδήσουμε και να ονειροπολήσουμε παρέα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους θα εμφανιστούν σήμερα Πέμπτη στην Κατερίνη (Α' ΔΑΚ Κατερίνης) και στις αρχές Σεπτέμβρη στο Λεκανοπέδιο: 2 Σεπτέμβρη Παπάγου, 6 Σεπτέμβρη Faliro Theater, 11 Σεπτέμβρη Θέατρο Πέτρας και 21 Σεπτέμβρη Βεάκειο Θέατρο.

Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στις 21.30, στο Βεάκειο Θέατρο, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δίνει μια συναυλία με έργα του κορυφαίου συνθέτη σε μια σύμπραξη καταξιωμένων καλλιτεχνών της παλιάς και της νέας γενιάς.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μπάμπης Βελισσάριος και Σαββέρια Μαργιόλα, ενώ η παραγωγή είναι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Θανάσης Βασιλάς.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα εκδοτήρια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου, εντός του θεάτρου) Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 -14.00, καθώς και στο ταμείο του Βεάκειου Θεάτρου τη μέρα της παράστασης.

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται στο «Αλσος»

«Ζήτω το Πένθος» τιτλοφορείται η νέα παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη που ως «Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!» εμφανίζεται τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη στο θέατρο «Αλσος» (Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Αρεως).

Ο punk φουστανελάς, με μάσκα στα μουστάκια και νάιλον γαντάκια, έρχεται στο θέατρο «Αλσος» για ένα σατιρικό click away, καυτηριάζοντας και σαρκάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, πολύ σχολαστικά!

Μια μουσικοσατιρική - social distancing παράσταση λοξού πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού. Μια πικρή επιθεώρηση. Ενας επετειακός επίλογος. Μια ανταλλαγή μικροβίων. Ενα self test ανοχής. Ενα επαναστατικό ιστορικό έπος, 200 ετών ωρίμανσης.

Ενας αθυρόστομος και καυστικός μονόλογος μπλεγμένος με νότες, όπου συμμετέχει ο δημοσιογράφος - ΜΑΤ, Μπαλούρδος.

Ωρα έναρξης παράστασης: 21.00. Ωρα εισόδου κοινού: 19.00. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.

Ο Γιώργος Νταλάρας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Σε δύο μεγάλες συναυλίες θα σμίξει ξανά ο Γιώργος Νταλάρας με το κοινό του, την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Μαζί του θα είναι οι ταλαντούχες Βιολέτα Ικαρη και Ασπασία Στρατηγού, με τις οποίες είχε περιοδεύσει στην Ευρώπη, κλείνοντας με την τελευταία συναυλία στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.

Θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέα τραγούδια και αγαπημένα τραγούδια - σταθμούς από την πλούσια δισκογραφία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες.

Επί σκηνής τούς συνοδεύουν, «ντύνοντας» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους, οι: Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά) και Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα).

«Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά»

«Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά», είναι ο τίτλος του παιδικού θεάτρου που θα παρουσιαστεί στις 21 και 22 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, στη Λακωνία, στις 20.30.

Μια παράσταση που αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ., και απευθύνεται σε παιδιά από 7-8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων.

Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στην «οθόνη», που αποτελεί μέρος του σκηνικού.

Στόχος της παράστασης είναι να καταδείξει ότι η ταπεινή καταγωγή και η άσχημη μορφή του Αισώπου (ο ίδιος ο Πλούταρχος περιγράφει λεπτομερώς τη δυσμορφία του) δεν τον εμπόδισαν να γίνει λαμπρός φάρος ήθους και ευθυκρισίας ανά τους αιώνες και το έργο του να γαλουχήσει γενιές και γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής. Μουσική - Τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσέκος. Σκηνικά - Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη. Χορογραφία: Αλέξανδρος Χατζιάρας. Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης. Ερμηνεύουν: Πελαγία Αγγελίδου, Σοφία Αγγελικοπούλου, Νίκος Καραστέργιος, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας, Τάκης Στάγκος, Νίκος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ