Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12876

Στις λάσπες της ανάπτυξης για το κεφάλαιο πνίγουν τις λαϊκές ανάγκες

Οι δύο όψεις της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος, που συνθλίβει δικαιώματα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

  • Από τη μια, υποδομές, προνόμια και κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αναδειχτεί η χώρα σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Και από την άλλη, παντελής έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, την περιφερειακή και την Τοπική Διοίκηση, που την πληρώνει ο λαός με νεκρούς και καταστροφές στην περιουσία του.
  • Από τη μια, μέτρα που τσακίζουν δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και από την άλλη, φτώχεια και εκμετάλλευση για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και κοροϊδία με το «κοινωνικό μέρισμα», που προέρχεται από το ματωμένο πλεόνασμα.
  • Από τη μια, χειροφιλήματα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για να στηριχτεί το «όραμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και από την άλλη, μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το λαό από την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, προσφυγιά και πόλεμοι στη γειτονιά μας.

Eurokinissi

Eurokinissi

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Η επόμενη μέρα να βρει το λαό της περιοχής «στο πόδι»
  • Οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης για την τραγική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και το σχεδιασμό των υποδομών με κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν μπορούν να κρυφτούν.
  • Συνδικάτα και φορείς της Αττικής εκφράζουν μαζικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και το λαό της Δυτικής Αττικής και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής στήριξης, αποκατάστασης και προστασίας των πληγέντων.

ΣΕΛ.  12   -   13


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ
Ποιος κάνει τις υποκλοπές;

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σημαντική κατάκτηση η υπογραφή ΣΣΕ στη Ζώνη

ΣΕΛ.  21
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στην «αναμόρφωση» της περιοχής

ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Στήριγμα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια, με «πιστοποίηση» από ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΣΕΛ.  8
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Το κεφάλαιο κερνάει, το κεφάλαιο πίνει...

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ