ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Το Σάββατο ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Από τον περσινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Από τον περσινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Με συναυλία του Πατρινού τραγουδοποιού Νίκου Μπαλή και του Κώστα Παρίση από τα «Υπόγεια Ρεύματα» αύριο, Παρασκευή στις 8.30 μ.μ., στα Παλαιά Σφαγεία (με είσοδο ελεύθερη για το κοινό), αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτώβρη.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, και οι άνθρωποι που συμμετέχουν αναφέρθηκαν στη διοργάνωση. Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει χιλιάδες, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι στο όνομα του Φάνη Τσιμιγκάτου «τιμάμε όλους τους μεγάλους αθλητές του στίβου, μερικοί από τους οποίους είναι και σήμερα εδώ παρόντες. Εχουμε ιστορικό χρέος να μην ξεχνάμε όλους όσοι έχουν προσφέρει στην πόλη μας (...) Στα εννιά χρόνια που είμαστε δημοτική αρχή έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στον αθλητισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί διαδραματίζει πολύπλευρο σημαντικό κοινωνικό ρόλο ειδικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας».

Ο αγώνας

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο των 21.097 μέτρων, θα πραγματοποιηθούν αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων για γεννηθέντες από το 2011 και πιο πριν, καθώς και 1.000 μέτρων για μαθητές Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού (γεννηθέντες 2012 - '13 - '14) και ΑμεΑ.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγωνισμάτων θα είναι στο Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο ΝΟΠ). Η ώρα εκκίνησης ανά αγώνισμα έχει ως εξής: 1.000 μέτρα στις 5 μ.μ., 5.000 μέτρα στις 5.30 μ.μ. και ημιμαραθώνιος στις 7 μ.μ.

Οι παρουσίες στη συνέντευξη

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Πεγλερίδης και Βασίλης Καρανάσος, αντίστοιχα, ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, ο τεχνικός σύμβουλος, Κώστας Μπούσιας, ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Τάνταρος. Επίσης, οι εκπρόσωποι: Του «Πέλοπα», Γιώργος Μιχαλόπουλος, του «Εσπερου 2004», Νίκος Κουβαράς, της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ενωσης, Αγγελος Ρογκής, και του «Κούρου Πατρών», Παναγιώτης Καράμπελας.

Ακόμη, οι δύο πρεσβευτές του αγώνα, Νίκος Αργυρόπουλος και Παναγιώτα Νικολακοπούλου, πρώην μαραθωνοδρόμοι και πρωταθλητές Ελλάδας στον μαραθώνιο.

Η παρουσία του «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, Κώστα Πετρόπουλου, ήταν μια από τις πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Νίκος Μπαλής, όπως και οι εκπρόσωποι των δύο χορηγών.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ
Στο στόχαστρο για την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη

Ο Κ. Μπενζεμά
Ο Κ. Μπενζεμά
Στο στόχαστρο φαίνεται να έχει μπει ο διεθνής Γάλλος παίκτης Καρίμ Μπενζεμά, μετά την ενέργειά του να καταδικάσει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και να εκδηλώσει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του. Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος διεθνής φορ με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twiter) είχε κάνει λόγο για άδικους βομβαρδισμούς με θύματα αθώους και παιδιά αναφέροντας σχετικά: «Ολες οι ευχές μας πηγαίνουν στους κατοίκους της Γάζας που είναι για ακόμη μία φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται γυναίκες ή παιδιά».

Η ανάρτηση του Μπενζεμά ωστόσο τον έφερε στο επίκεντρο μιας σφοδρής επίθεσης από εκπροσώπους της γαλλικής αστικής τάξης, με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, με δημόσια δήλωσή του την Τρίτη να υποστηρίζει πως ο πρώην ηγέτης της Ρεάλ και νυν παίκτης της σαουδαραβικής Αλ Ιτιχάντ διατηρεί δεσμούς με μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα σε νέο περιστατικό χτες, η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογέ δημοσίευσε επιστολή της στα social media, μέσω της οποίας ζητάει να του αφαιρεθούν τόσο η Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε το 2022, όσο και η γαλλική υπηκοότητα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Για την επιστροφή στις επιτυχίες

Θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ την Παρτιζάν Βελιγραδίου για την 4η αγωνιστική της Euroleague (21.15 - Novasports Prime). Στη δεύτερη υποχρέωσή τους κατά την πρώτη βδομάδα με διπλούς αγώνες στη διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από ήττα στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι, αποτέλεσμα που ακολούθησε την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα για τη 2η αγωνιστική. Ετσι, η επιστροφή στις νίκες σήμερα, και με μια πειστική εμφάνιση, είναι επιβεβλημένη για την ομάδα του Πειραιά, για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, όπως και στα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα, πρόσθεσε όμως ότι στόχος είναι η νίκη σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως των καταστάσεων στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει κάθε φορά ο Ολυμπιακός. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια καλύτερη εικόνα των παικτών του, ενώ χαρακτήρισε την Παρτιζάν αξιόλογη ομάδα, με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της και αποφασιστικότητα σε κάθε αγώνα. Στα θετικά για τον Ελληνα κόουτς η επιστροφή του Γουίλιαμς Γκος στην αποστολή, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

  • Αλλα ματς της βραδιάς: Φενερμπαχτσέ - Βιλερμπάν (20.45 - Novasports 5), Μπασκόνια - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.30 - Novasports Start), Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (21.45 - Novasports 4).
SUPER LEAGUE
Ανέλαβε το «τιμόνι» της ΚΕΔ ο Φρόιντφελντ

Και επίσημα ο Πίτερ Φρόιντφελντ αποτελεί τον νέο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο βετεράνος Σουηδός διαιτητής υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία, και από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα. Ετσι, οι ορισμοί διαιτητών για την προσεχή 8η αγωνιστική της Super League, στην οποία δεσπόζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, θα είναι οι πρώτες επιλογές του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ.

ΑΕΚ: Θετικά ήταν τα νέα για τον τεχνικό της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα όσον αφορά τους τραυματισμούς βασικών στελεχών, με τον Στέφεν Τσούμπερ να εντάσσεται στο κανονικό πρόγραμμα και να λογίζεται ως διαθέσιμος ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παραμένει η αγωνία για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Σερβίας και στην «Ενωση» ανέμεναν χθες την επιστροφή του στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί η κατάστασή του.

Ολυμπιακός: Ετοιμοι να συμπεριληφθούν στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίζονται στον Ολυμπιακό οι Φρέιρε και Ιμπόρα, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ανέβασαν ρυθμούς στις προπονήσεις, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς που που αντιμετώπιζαν το προηγούμενο διάστημα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ανετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Την πρόκριση στους «32» του Εuropean Cup στο χάντμπολ ανδρών σφράγισε πανηγυρικά χτες ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη που πέτυχε στο κλειστό της Ηλιούπολης επί της ιταλικής Σάσαρι με 38-29, στη ρεβάνς για τον γύρο των «64». Κορυφαίος στο χτεσινό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Σάββας Σάββας με 7 γκολ.

Πρεμιέρα με ήττα για την ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των αγώνων για τον όμιλο του European League ανδρών γνωρίζοντας την ήττα στην Πολωνία από την Γκόρνικ με 30-21. Η «Ενωση» αν και ήταν μέσα στον αγώνα στο πρώτο μέρος, εντούτοις στην επανάληψη δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση στο ξέσπασμα των γηπεδούχων, που απέκτησαν διαφορά στο σκορ κρατώντας την μέχρι το φινάλε.

ΠΟΛΟ
Πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους»

Στην πρώτη του ήττα στο φετινό Champions League πόλο ανδρών υποχρέωσε τον Ολυμπιακό η Προ Ρέκο, νικώντας τον 12-11 στην έδρα της για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Απέναντι στην ισχυρότατη ιταλική ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης και εκ των φαβορί της διοργάνωσης και φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά, κοντράροντάς την στα ίσα και διεκδικώντας το σπουδαίο «διπλό» μέχρι τέλους. Κάποια λάθη της ελληνικής ομάδας στις κρίσιμες στιγμές, όμως, σε συνδυασμό με την εμπειρία και το υψηλό επίπεδο των γηπεδούχων, έγειραν υπέρ τους την πλάστιγγα.

Πλέον για τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναμέτρηση που ακολουθεί, με τη Γιουγκ στον Πειραιά για την 4η αγωνιστική, καθώς η κροατική ομάδα θεωρείται ο βασικός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» για τη 2η θέση πρόκρισης στον όμιλο, με δεδομένο ότι η Προ Ρέκο είναι το φαβορί για την πρωτιά.

  • Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, η Γιουγκ νίκησε 12-5 την Ντιναμό στην Τιφλίδα.
  • Η βαθμολογία: Προ Ρέκο 9, Ολυμπιακός 5, Γιουγκ 4, Ντιναμό Τιφλίδας 0.
CONFERENCE LEAGUE
Η Ζόρια... ζορίζει την UEFA

Η ουκρανική ομάδα αρνείται την αναβολή του αγώνα της με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Θέμα για την UEFA φαίνεται να δημιουργεί η άρνηση της ουκρανικής Ζόρια να συναινέσει στο αίτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για αναβολή των ερχόμενων παιχνιδιών μεταξύ των δύο ομάδων για τον όμιλο του Conference League. Το αίτημα της ισραηλινής ομάδας κατατέθηκε με αφορμή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και βασίστηκε και στην απόφαση της UEFA για αναβολή των πρόσφατων αγώνων της Εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2024.

Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική ομάδα τεκμηριώνει την άρνησή της στο αίτημα για αναβολή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι και η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο «εδώ και 10 χρόνια», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αλλά δεν ζήτησε αναβολή αγώνα. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι θετική να γίνει το παιχνίδι σε άλλη χώρα ή στην έδρα της, αλλά και να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα. Ενώ η ανακοίνωση επικαλείται και προβλήματα με το καλεντάρι, λόγω των συνεχόμενων αγώνων στην Ουκρανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ