ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Γενάρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TOY ΚΚΕ
Απαράδεκτη η καθυστέρηση στην άρση της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Την απαράδεκτη καθυστέρηση για την άρση της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, σημειώνοντας:

«Τρεις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την τελεσίδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ολα τα στελέχη της που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, πλην δύο: Ενός που διαφεύγει της σύλληψης και του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με τη ναζιστική οργάνωση, Ι. Λαγού.

Από τις 19 Οκτώβρη έχετε λάβει κι επίσημα το αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ομως, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την περασμένη βδομάδα, παρότι είχε προγραμματιστεί η εξέταση 4 προτάσεων για άρση της ασυλίας ευρωβουλευτών, σε αυτές δεν περιλαμβανόταν αυτή του Λαγού. Ο δε καταδικασμένος εγκληματίας ναζί είναι προγραμματισμένο να πάρει ξανά το λόγο στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου 2021, ενώ συνεχίζει από τις Βρυξέλλες να προκαλεί με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εχετε πλήρη πολιτική ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση επί τόσους μήνες της αρμόδιας Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων να εξετάσει την άρση ασυλίας του.

Η αγανάκτηση του λαού μας είναι μεγάλη, πολύ περισσότερο που ο δεύτερος εγκληματίας ναζιστής Παππάς διέφυγε παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του αρμόδιου υπουργού της και υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για το τι ετοιμάζει ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός, για να διαφύγει».

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τονίζουν στην επιστολή τους: «Η καθυστέρηση που σημειώνεται εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και η πρακτική που ακολουθείται με δική σας ευθύνη, περιφρονεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό, τα θύματα των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και τις οικογένειές τους που πάλεψαν για να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη φυλακή. Περιφρονεί τους λαούς που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα εγκλήματα του ναζισμού και αγωνίστηκαν για την ήττα του, δίνοντας στον αγώνα εκατομμύρια ζωές.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ναζιστή, εγκληματία Λαγού στην επόμενη κιόλας Ολομέλεια, ώστε να οδηγηθεί στη θέση που πρέπει να βρίσκεται: Στη φυλακή».

«Εφυγε» ο σ. Θοδωρής Αυγέρος

Μεγάλη θλίψη προξενεί ο χτεσινός πρόωρος θάνατος του συντρόφου Θοδωρή Αυγέρου από το Περιστέρι. Το «φευγιό» του συντρόφου ανακοίνωσε η ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ, που τον αποχαιρετά με μια ανακοίνωση για τη ζωή και τη δράση του, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια της Οργάνωσης στην σύζυγό του, σ. Κατερίνα, και στις κόρες του Νίκη και Γωγώ.

Η κηδεία θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 12 μ., στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Η ΤΕ Περιστερίου - Ν/Δ Συνοικιών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο σ. Θοδωρής Αυγέρος γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1957. Παιδί αντιστασιακού πατέρα με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία. Φοιτητής στο Φυσικό της Αθήνας το 1975 και ταυτόχρονα μέλος της ΚΝΕ, και λίγο αργότερα μέλος του Κόμματος. Υπεύθυνος στο Φυσικό σαν μέλος του Τομέα της ΚΝΕ. Από το 1977 οργανωτικά ανήκει στο Περιστέρι, με τη χρέωση του Γραμματέα στην ΚΟΒ Ιερόθεου. Υπήρξε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, ξεκινώντας από το 1986 με τη διοίκηση του Δ. Φωλόπουλου, και συνέχισε μέχρι την τετραετία 1996 - 2000.

Στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος έδωσε τη μάχη, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος από το Περιστέρι, για να επικρατήσει η επαναστατική γραμμή του Κόμματος.

Από το 1991 υπήρξε καθηγητής στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, μπροστάρης σε όλους τους αγώνες καθηγητών και μαθητών, ειδικά για την ανέγερση του 10ου Λυκείου.

Για πάνω από 10 χρόνια συμμετείχε και δρούσε στο χώρο της Εθνικής Αντίστασης, όπου ήταν εκλεγμένος στη θέση του γγ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τον περιστεριώτικο λαό, ιδιαίτερα με τους αντιστασιακούς, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν κειμήλια από τη ζωή τους, που βρίσκονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι αλλά και στο Αρχείο του Κόμματος.

Εγραψε ένα βιβλίο - λεύκωμα για την Ιστορία του Κόμματος τη δεκαετία 1940 - '49, με πολλά αξιόλογα στοιχεία ειδικά για τη δράση του Κόμματος στο Περιστέρι.

Υπήρξε υποψήφιος του Κόμματος και στις βουλευτικές, καθώς και στις περιφερειακές εκλογές.

Ολη του η ζωή δοσμένη στο Κόμμα, μπροστάρης στους αγώνες».

Τον σύντροφο Θ. Αυγέρο αποχαιρετά και η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕ - ΔΣΕ, που ήταν Γραμματέας στο ΔΣ της, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του μέσα από το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από το οποίο πλήθος νέων που το επισκέπτονται μαθαίνουν για την αληθινή Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου αποχαιρετούν τον «πρωτοπόρο αγωνιστή εκπαιδευτικό», τον «μπροστάρη δημοτικό σύμβουλο» από το 1986 μέχρι την τετραετία 1996 - 2000, τονίζοντας ότι ο σ. Θοδωρής «φεύγει» από τη ζωή αφήνοντας «στους συντρόφους και στην οικογένειά του μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς».

Προσφορές στη μνήμη του σ. Θοδωρή Αυγέρου

Η οικογένεια του σ. Θοδωρή Αυγέρου επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ΚΚΕ, ενώ στη μνήμη του προσφέρει στο Κόμμα 500 ευρώ.

Στη μνήμη του σ. Θοδωρή Αυγέρου ο Στέφανος Λουκάς προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, αναφέροντας: «Θοδωρή, θα σε θυμάμαι πάντα έτσι όπως σε γνώρισα, με αταλάντευτη πίστη στο ΚΚΕ και στους σκοπούς του και ακούραστο μαχητή στους αγώνες».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και νεοσύλλεκτων της 2021 / Α’ ΕΣΣΟ

Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων της 2021 / Α' ΕΣΣΟ από τον κορονοϊό ζητά η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, αφού πρώτα εύχεται «καλή θητεία, με δύναμη, υγεία και με το κεφάλι ψηλά» στους νέους που κατατάσσονται αυτήν την περίοδο.

«Διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες στρατιωτών που καταγγέλλουν την ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας, με τις μονάδες να μετατρέπονται σε χώρους διασποράς του κορονοϊού», καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ.

Απαιτεί «η κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή κατάταξη και θητεία όλων των στρατευμένων και την οικονομική τους στήριξη:

  • Να πραγματοποιηθούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ πριν και κατά την παρουσίαση των νεοσυλλέκτων στα ΣΥΠΟ, ώστε να μη γίνει διασπορά του ιού.
  • Να εξασφαλιστεί για όλους τους νέους στρατευμένους και για το προσωπικό των μονάδων (στρατιωτικό και πολιτικό) ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων για τον κορονοϊό, για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός τους. Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ενοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.
  • Να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η ενημέρωση όλων σχετικά με τα εμβόλια, να λυθούν απορίες, προκειμένου να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού.
  • Να εξασφαλιστεί η συστηματική υγειονομική παρακολούθηση του προσωπικού μετά τον εμβολιασμό, για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση τυχόν παρενεργειών.
  • Να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και στο μόνιμο προσωπικό, για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος κορονοϊού.
  • Να χορηγούνται όλα τα αναγκαία ατομικά αντισηπτικά υλικά, μάσκες και γάντια σε κάθε στρατιώτη, τα οποία θα ανανεώνονται. Να γίνουν άμεσα απολυμάνσεις σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με φόρα για τα νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια

Με τη φόρα που έχει πάρει από το 2020, που εν μέσω πανδημίας ψήφισε πάνω από 100 αντιλαϊκά νομοσχέδια, θα συνεχίσει η κυβέρνηση και το 2021, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι εξέλεξαν νέο γραμματέα της ΚΟ τον Γ. Μπουγά. Οπως είπε άλλωστε ο πρωθυπουργός, «έχουμε ξεκινήσει δυναμικά» και το 2021, ξεχωρίζοντας τα νομοσχέδια για την αγορά των «Rafale», καθώς και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, δηλαδή στους «κρίκους» εκείνους που εντάσσονται στις ευρωατλαντικές διευθετήσεις και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενεργειακών ομίλων.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «εθνική πρόκληση» το έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, εξηγώντας ότι πρόκειται για την «έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας». Εδώ ξεχώρισε τους πόρους που αναμένει το κεφάλαιο από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να ιεραρχεί τις πράσινες μπίζνες, τον «ψηφιακό μετασχηματισμό», τις «επενδύσεις και τα μεγάλα έργα», δηλαδή τα πεδία εκείνα που ενδιαφέρουν τα μονοπώλια. «Στους ώμους μας, στους ώμους σας, πέφτει το συναρπαστικό καθήκον της νομοθετικής τους πλαισίωσης αλλά και της προσαρμογής τους ανά Περιφέρεια», σημείωσε προαναγγέλλοντας νέο «ορυμαγδό» αντιλαϊκών μέτρων για να στρωθεί αυτό το έδαφος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ