ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΗΔΕΙΑ

ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ

Πέθανε στις 17/01/2017.

Η κηδεία γίνεται αύριο Παρασκευή 20 του μήνα, στις 3 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Η οικογένειά της καλεί τους συγγενείς, τους φίλους, τους γείτονες, να 'μαστε μαζί στις δύσκολες στιγμές του χωρισμού.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, στις 6/1/17, μας προκάλεσε βαθιά θλίψη. Ηταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, όταν στη μακρινή Τασκένδη μαθαίναμε από τους γονείς μας για τους αγώνες του τότε φοιτητή της Ιατρικής, ενάντια στη χούντα, τις διώξεις, τους βασανισμούς, τις φυλακίσεις, την παλικαρίσια στάση του στις δίκες. Η συνέπεια της κομματικής του στάσης, ως επιστήμονα και αγωνιστή, μέσα από την ανάληψη δύσκολων στελεχικών χρεώσεων, στάθηκαν και πάλι πρότυπο για μας, στα μετέπειτα χρόνια.

Θα μας λείψει το αυστηρό του βλέμμα, μα και το αισιόδοξο χαμόγελό του για τις νίκες που μας περιμένουν!

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, ενισχύουμε με 50 ευρώ το Κόμμα που γαλούχησε τέτοιους κομμουνιστές, μέσω ΚΟΒ Ν/Α Εκπ/κών.

Γιάννης και Κυριακή Καμαρινού.

  • Στην μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ προσφέρω αντί στεφάνου στο Κόμμα μας 100 ευρώ μέσω Κομματικής Οργάνωσης Μουσικών.

Μανόλης Ανδρουλιδάκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), από το Στράνωμα Ναυπακτίας, των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και του θείου μου ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944, με τους διακόσιους κομμουνιστές στην Καισαριανή αρνούμενος να αντικατασταθεί, όπως του πρότειναν οι Γερμανοί, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δέσποινα Αποστολοπούλου

***

Στη μνήμη του αδερφού μας αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ του Κων/νου, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή στις 30/12/2016, τα αδέρφια του Παναγιώτης και Δημήτρης, προσφέρουν 60 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Μεσσήνης - Μελιγαλά.

ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Γενάρη, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, η αγαπημένη μας ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΦΥΛΛΙΔΗ.

Σε όλη της ζωή στάθηκε ανυποχώρητη και ακούραστη αγωνίστρια, που τίμησε τον τίτλο του στελέχους του Κόμματος.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η οικογένειά της

***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Δεκέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, ο σύντροφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΛΝΤΟΥΝΑΣ και κηδεύτηκε στο χωριό του Διακόπι (Γρανίτσα) Φωκίδας. Ηταν αφοσιωμένο μέλος του Κόμματος από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο σύντροφος Θανάσης ανέπτυξε δράση στο χώρο των οικοδόμων, ήταν ιδιαίτερα σεμνός και αγαπητός στη γειτονιά του στο Γαλάτσι αλλά και στο χωριό όπου διέμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω της δουλειάς του.

Στην περίοδο της οπορτουνιστικής διασπαστικής επίθεσης στο Κόμμα έμεινε αταλάντευτος υπερασπιστής της πολιτικής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σουλτάνα και οι κόρες του Κατερίνα, Δήμητρα και Ελένη, προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου του ΚΚΕ και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Γαλατσίου.

Επίσης, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κρητικών προσφέρουν 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέσθηκε το 1949 σε ηλικία 21 ετών, του αδελφού μας ΚΩΣΤΑ και της κόρης του ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ, μελών του Κόμματος και του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (φωτ.), προσφέρουμε 500 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Χ. Τ. - Ν. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αδερφός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΑΝΤΟΣ.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένιωσε την κοινωνική και ταξική αδικία. Εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στη Νεολαία Λαμπράκη και αργότερα στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε πιστά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗ
ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗ
Η αδερφή του Γεωργία Δερβέναγα

***

ΦΩΤΟ

Η ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ υπήρξε πολλά! Επιστήμονας, φίλη, συντρόφισσα, δασκάλα. Πάντα και με όλες αυτές τις ιδιότητες ήταν αγωνίστρια. Αγωνίστρια που πάλευε να έχει όχι απλά ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά που προσπαθούσε με επιμονή να ζήσει ως τέτοια, ως κομουνίστρια, ως καλύτερος άνθρωπος τελικά. Με αυτήν τη στάση της αλλά και με το πάθος και την υπομονή της έδινε σε εμάς που είχαμε την τύχη να είμαστε μαθητές της παράδειγμα απτό.

Της χρωστάμε χιλιάδες φωτιές που ζωντάνεψε στη σκέψη και τη συνείδησή μας, της χρωστάμε τη δυναμική που μπόρεσε να ενσωματώσει μέσα στα κείμενα, στις λέξεις και στις έννοιες, της χρωστάμε αυτήν την άλλη ματιά στην ιστορική πραγματικότητα και στη γνώση που ελπίζουμε να μας οδηγήσει στα ίδια μονοπάτια που η ίδια αγωνιζόταν να διατηρήσει καθαρά και ευδιάκριτα.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, συντρόφισσα Μαρία και ως ελάχιστο αντίδωρο προσφέρουμε το δικό μας μερτικό ώστε ο δρόμος που μας έδειξες να παραμένει ανοιχτός και τα λυχναράκια της σκέψης μας αναμμένα. Συμμετέχουμε στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ - μέσω της ΚΟΒ Κερατέας - γιατί είναι ένας τρόπος να δείξουμε ότι είσαι πάντα παρούσα, στις σκέψεις στα λόγια και στα έργα του καθενός, ότι το ήθος, η δύναμη και η προσφορά τιμώνται και ότι τίποτα δεν τελειώνει γιατί υπάρχει η ζώσα κληρονομιά των αγωνιστών!

Βαγγελιώ Ψιάχου, Μάτα Βάλβη, Τάνια Μπιράκου, Αρια Αντύπα, Φιλιώ Χρυσομάλη

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Motion Team

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ
ΜΠΑΛΝΤΟΥΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΠΑΛΝΤΟΥΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΗΔΕΙΑ

Αύριο, Παρασκευή 20 Γενάρη 2017, στις 14.30, κηδεύουμε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την αγαπημένη μας συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ