ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
«Δημοκρατική Συνεργασία» και στη νέα τετραετία

Ο Γιώργος Γιώγος μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση
Ο Γιώργος Γιώγος μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση
Εδώ τα ψέματα και η «λάσπη» δεν πιάνουν τόπο. Στην Πετρούπολη του αγώνα και της διεκδίκησης τα όνειρα των νέων συναντήθηκαν χτες το βράδυ με τους αγώνες των μεγαλύτερων στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Πετρουπολιώτες κάθε ηλικίας έφτασαν από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη, συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας που κάνουν όλες αυτές τις μέρες έχει πρόσφορο έδαφος για να είναι και νικηφόρος.

«Εμπρός για νέα τετραετία - Δημοκρατική Συνεργασία»... Με το σύνθημα αυτό να αντηχεί σε κάθε μεριά της πόλης, πάνω από όλα με τη δύναμη που τους δίνουν τα νιάτα τους, και κρατώντας πανό και ταμπούρλα εκατοντάδες νέοι και νέες, με προσυγκέντρωση και πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πόλης έκαναν σαφές ότι τούτα τα όνειρα δε βολεύονται με λιγότερο φως, δεν μπορούν να κυλιστούν στη λάσπη και το ψέμα όπως κάποιοι θέλουν.

Ολοι αυτοί ενώθηκαν κάτω από την ίδια εξέδρα όπου με συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα, υποδέχτηκαν τον ιστορικό και επίτιμο δήμαρχό τους Νίκο Παξιμαδά, ο οποίος δεν μπορούσε να λείπει από έναν ακόμα αγώνα της Πετρούπολης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Γιώγος, ο οποίος εξαρχής αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζοντας: «Η ΤΑ στη χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι το αμόνι που πάνω του χτυπούν πολλά σφυριά της κυβέρνησης. Ποιος θα τα αντιπαλέψει όλα αυτά; Οι υποταχτικοί της κυβέρνησης, ο Στεφ. Βλάχος και η παράταξή του; Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καμιά δυνατότητα ή πρόθεση να αντιδράσουν στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος της ΤΑ;».

Σχολιάζοντας τη «λάσπη» που επιχείρησε να ρίξει τις μέρες αυτές ο συνδυασμός του Στ. Βλάχου στην ιστορική «Δημοκρατική Συνεργασία», ο Γιώργος Γιώγος, απάντησε: «Ολη αυτή η λασπολογία μόνο δημοκρατικό ήθος δε δείχνει. Δείχνει ανθρώπους πανικόβλητους, χωρίς ηθική και ενδοιασμούς».

Απευθυνόμενος στους Πετροπουλιώτες επισήμανε: «Ψηφίστε "Δημοκρατική Συνεργασία" για να συνεχίσουμε μαζί χωρίς αποκλεισμούς, διαχωριστικές γραμμές και εμπόδια, το δρόμο της κοινής μας ελπίδας. Ψηφίστε για τη συνέχεια το παρόν και το μέλλον. Ψηφίστε για την Πετρούπολη των ανθρώπων που αγωνίζονται και ελπίζουν σε ακόμη καλύτερες μέρες. Γιατί η νίκη της Κυριακής είναι νίκη όλων Πετρουπολιωτών».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπύρο Στριφτάρη. Τη στήριξή της στο Γ. Γιώγο, εξέφρασε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗΚΚΙ) με τους Γ. Μπεζαΐτη, Γ. Αντωνοπούλου και Κ. Μπαρμπάτση.


ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ
Εμείς μιλάμε στο λαό ντόμπρα και παλικαρίσια

Η παρουσία τους ήταν ένα καλό προμήνυμα για την Κυριακή
Η παρουσία τους ήταν ένα καλό προμήνυμα για την Κυριακή
Μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παξιμαδάς. Τα λόγια του μεστά και σταράτα: «Ηρθα να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας έντιμη και αγωνιστική φωνή για το καλό του τόπου. Θα μιλήσω από το χαρτί, αν και δεν το συνηθίζω, γιατί ο θυμός μου είναι τόσος που δεν ξέρω και εγώ πόσες βαριές κουβέντες θα έλεγα. Το καθήκον μάς καλεί στον αγώνα και εμείς ποτέ δεν προδίνουμε και δεν αλλάζουμε πίστη».

Ο επίτιμος δήμαρχος εξαπέλυσε ένα δριμύτατο «κατηγορώ» για την απατεωνιά που επιχείρησε ο υποψήφιος του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ Σ. Βλάχος και ο οποίος προσπάθησε να εμφανιστεί στους Πετροπουλιώτες ως υποστηριζόμενος από τον Παξιμαδά. «Πήρε ένα "ευχαριστώ" που του είχα πει κάποτε - επειδή βοήθησε σα γιατρός στο ΚΑΠΗ - και αυτό μάλλον για να αποκτήσει πελατεία, γιατί ήταν άγνωστος και έφυγε σε μισό φεγγάρι για να χτίσει βωμό στου Μαμωνά το χρήμα, το πήρε και το έκανε αυτό το "ευχαριστώ" στιλέτο για να με μαχαιρώσει πισώπλατα, να εξαπατήσει τους πολιτικούς μου φίλους και να κλέψει την ψήφο τους. Τέτοιες μαφιόζικες μέθοδες δεν είναι έντιμες. Παρέλειψαν την ημερομηνία της επιστολής που είναι πριν 15 χρόνια για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους της Πετρούπολης. Αυτές οι πράξεις δεν είναι έντιμες. Και ευθύνονται και οι συνεργάτες του επιστήμονες, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί που συνέργησαν σε μια τέτοια ανέντιμη και αναίσχυντη μεθόδευση.

»Εμείς βγαίνουμε με το δικό μας πρόσωπο. Δε λέγομαι Βλάχος και στην πλάτη μου να τυπώνω "Παξιμαδά" για ένα "ευχαριστώ". Και ο γάιδαρος πήρε το τομάρι του λιονταριού για να φανεί λιοντάρι, ενώ ήταν γάιδαρος. Και έτσι ρεζιλεύτηκε. Με όσα λιονταροτόμαρα και να ντυθεί ο γάιδαρος, γάιδαρος ήταν, είναι και γάιδαρος θα μείνει.

»Εμείς βγαίνουμε με το δικό μας τομάρι, με το δικό μας πρόσωπο, ακέραιοι, ειλικρινείς. Οχι με ψευτιές και απάτες. Εμείς μιλάμε στο λαό ντόμπρα και παλικαρίσια. Να ποιοι είμαστε λαέ. Αυτοί είμαστε και σε αυτούς τους αληθινούς και ακέραιους ζητάμε να εμπιστευτείς την ψήφο σου. Ούτε ψεύτες ούτε απατεώνες γινόμαστε για να σου κλέψουμε το ιερότερο όπλο, αυτό της ψήφου. Κλέφτες της προσωπικότητάς μου, της πολιτικής και κομματικής τιμιότητάς μου, αγύρτες και μαφιόζοι στο δήμο μας, δεν περνάνε. Από 18 χρονών είμαι στον αγώνα. Απ' το 1942 ως τα σήμερα είμαι οργανωμένο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Παλεύουμε για μια έντιμη νίκη και πάντα θα παλεύουμε για το καλό της Πετρούπολης. Και σήμερα και αύριο και παραπέρα. Εμπρός στον αγώνα αγωνιστές. Οι αγώνες πάντα όταν είναι σωστοί και τίμιοι, φέρνουν τη νίκη».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ