ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
Διπλός οικονομικός στραγγαλισμός

 Περικόπτεται κατά 40% η επιχορήγηση του Κέντρου, ενώ το 60% των οικογενειών με παιδιά, που έχουν νοητική στέρηση, δεν παίρνουν  το αντίστοιχο επίδομα

@ Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ  με επικεφαλής το βουλευτή Στ. Σκοπελίτη στο Κέντρο

Στη «Θεοτόκο» εκπαιδεύονται 400 παιδιά
Στη «Θεοτόκο» εκπαιδεύονται 400 παιδιά
Τον οικονομικό στραγγαλισμό των ιδρυμάτων πρόνοιας επιβάλλει η κυβέρνηση ενώ ακολουθεί μια απάνθρωπη μεταχείριση των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοητική στέρηση καθώς στερεί σε μια μεγάλη μερίδα από αυτές - μετά τους όρους που έθεσε - το εξευτελιστικό επίδομα των 45.000 δραχμών.

Οι παραπάνω πλευρές της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Σταύρο Σκοπελίτη στο ίδρυμα « Θεοτόκος». Το κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Η «Θεοτόκος» προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης, προκατάρτισης, κατάρτισης και εργασιακής ένταξης ατόμων ηλικίας από έξι έως 25 ετών που αντιμετωπίζουν νοητική στέρηση. Αυτή τη στιγμή στο κέντρο εκπαιδεύονται 400 παιδιά, ενώ οι αιτήσεις γονιών που ζητούν να ενταχθούν τα παιδιά τους στο κέντρο, και ειδικότερα ηλικίας 12 - 13 ετών, είναι πολύ μεγάλες καθώς στη χώρα μας τέτοιες προνοιακές δομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Οπως επισήμανε χτες στο βουλευτή του ΚΚΕ και στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, ο Γ. Μιγιάκης, οικονομικός διευθυντής, το κέντρο στο οποίο εργάζονται 105 εργαζόμενοι, επιχορηγήθηκε για το 1999 από το υπουργείο Υγείας με 450-500 εκατ. δραχμές, δηλαδή μέχρι 59% των λειτουργικών εξόδων του, τα οποία φτάνουν τα 850 εκατομμύρια το χρόνο. Μάλιστα τα χρήματα αυτά δόθηκαν στο κέντρο από τη νομαρχία στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του χρόνου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μείνουν απλήρωτοι για τέσσερις με πέντε μήνες. Μέρος των λοιπών εξόδων του κέντρου εξασφαλίζονται από εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων (120 περίπου εκατομμύρια ετησίως) και από δωρεές, ενώ, όπως υπογράμμισε ο Γ. Μιγιάκης για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του κέντρου απαιτείται 1 δισεκατομμύριο ετησίως.

Το λιθογραφείο και το εργαστήριο πηλού
Το λιθογραφείο και το εργαστήριο πηλού
Με αυτά τα δεδομένα, το Κέντρο εξαναγκάζεται όχι απλά να μην αναπτύσσει νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες, αλλά και να περικόπτει ορισμένες από τις ήδη υπάρχουσες. Στα πλαίσια αυτά καταργήθηκαν το μεσημεριανό φαγητό που δινόταν στους μαθητές, η πισίνα, αλλά και τομείς της εκπαίδευσης, όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που λειτουργούσε στο κέντρο. Οι συνέπειες των περικοπών αυτών τόσο για τους ίδιους τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους, είναι καταλυτικές. Οπως επισήμανε χτες ο Λευτέρης Μαγιάκης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του κέντρου, η συρρίκνωση και μη ανάπτυξη των υπηρεσιών του κέντρου έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς να εξαναγκάζονται το απόγευμα, όταν φεύγουν τα παιδιά τους από το κέντρο, να καταφεύγουν - όσοι απ' αυτούς έχουν την οικονομική δυνατότητα - σε ιδιώτες για υπηρεσίες όπως η λογοθεραπεία και η μουσικοθεραπεία. «Οι ανάγκες των παιδιών μας είναι πολύ μεγάλες και με την τακτική συρρίκνωσης που ακολουθεί το υπουργείο, μάς σπρώχνει στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε.

Απαράδεκτος διαχωρισμός

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε η παράδοση υπηρεσιών πρόνοιας στους ιδιώτες, το υπουργείο Υγείας προχώρησε και σε μια ακόμα αντικοινωνική ενέργεια.

Με ρύθμισή του που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και ένα χρόνο, καθορίζεται ότι το πενιχρό επίδομα πρόνοιας ύψους 45.000 για τις οικογένειες των παιδιών με νοητική στέρηση, θα δίνεται μόνο σε όσα παιδιά έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%. Με την εγκύκλιο αυτή δε γίνεται μόνο ένας απαράδεκτος διαχωρισμός των ατόμων με νοητική στέρηση, αλλά στερεί και το επίδομα αυτό απ' το 60% των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοητική στέρηση. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν χτες, τόσο ο Λ. Μαγιάκης, όσο και ο Γιώργος Γλυνέζης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του κέντρου, η εξέταση των παιδιών για τη διαπίστωση του δείκτη νοημοσύνης γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις από αναρμόδιους, ενώ υπήρξε και περίπτωση που η εξέταση έγινε από γυναικολόγο!

Από την πλευρά του ο Γ. Γλυνέζης επισήμανε ότι τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους οι οποίοι «ζουν με το συνεχές άγχος για το αν θα βγει ο μήνας ή όχι». Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης δομών για την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με νοητική στέρηση. «Υπάρχει και η υποδομή και η τεχνογνωσία για να γίνει καλύτερη δουλιά στον τομέα της ενσωμάτωσης, ανεξαρτητοποίησης και οριστικής ένταξης στην κοινωνία των παιδιών αυτών, χρήματα δεν υπάρχουν», τόνισε στη συνέχεια. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε το «καλύτερο παράδειγμα» για τον αποκλεισμό των ατόμων με νοητική στέρηση από την εργασία, το δίνει η Βουλή, η οποία μπορεί στα χαρτιά να νομοθετεί νόμους για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική στέρηση και την πρόσληψή τους στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά η ίδια αρνείται να τους προσλάβει!

«Η απαξίωση των ιδρυμάτων πρόνοιας και η παράδοση του ευαίσθητου αυτού τομέα στους ιδιώτες, είναι κυβερνητική επιδίωξη και αποτελεί κοινωνικό έγκλημα. Με την ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων πρόνοιας, κλείνουν και όσες πόρτες έχουν μείνει ανοιχτές για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα» επισήμανε χτες ο Στ. Σκοπελίτης και κάλεσε τους εργαζόμενους μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα να αντισταθούν στην κυβερνητική λογική των μονόδρομων. «Οι δρόμοι θ' ανοίξουν με πάλη και το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα», τόνισε στη συνέχεια.

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Προσχεδιασμένη απαξίωση για «αβάντα» στους επιχειρηματίες

Το Ιδρυμα επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Σταύρο Σκοπελίτη, μετά από πρόσκληση των γιατρών

Από την συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΕΙΑΑ
Από την συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΕΙΑΑ
Το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) στο Ιλιον ήταν ο δεύτερος σταθμός της χτεσινής περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Σταύρο Σκοπελίτη.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το Ιδρυμα μετά από πρόσκληση των γιατρών του, για να διαπιστώσουν ότι οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομής, οι εφημερίες που καλύπτονται από ένα γιατρό, η απαξίωση και η αδιαλλαξία από το υπουργείο Υγείας είναι τα συστατικά που συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στο Ιδρυμα, λίγες μόλις μέρες μετά το βίαιο σταμάτημα - με δικαστικές διώξεις - των πολυήμερων κινητοποιήσεων των γιατρών του.

Το ΕΙΑΑ, το ένα από τα δύο κέντρα αποκατάστασης που διαθέτει η χώρα μας, που καλείται με τα 125 κρεβάτια που διαθέτει να καλύψει τις ανάγκες των 30.000 νέων αναπήρων κάθε χρόνο από εργατικά, τροχαία ατυχήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, φυτοζωεί, όπως κατήγγειλαν χτες οι εργαζόμενοί του, θύμα της λογιστικής λογικής της κυβέρνησης, η οποία περιέκοψε τα κονδύλια εφημέρευσης κατά 55,5%.

«Το υπουργείο Υγείας πρέπει, επιτέλους, να αποφασίσει τι θέλει να προσφέρουμε στους ασθενείς μας, πρόνοια ή παροχή υγείας. Γιατί η αποκατάσταση, η παροχή υγείας, απαιτεί προσωπικό, κόστος, γερές χρηματοδοτήσεις. Αν θέλουμε να προσφέρουμε αποκατάσταση πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη», επισήμανε στη χτεσινή συνάντηση ο Χρήστος Κόνιαρης εκπρόσωπος των εργαζομένων του ιδρύματος. «Οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε είναι τραγικές και δε μας επιτρέπουν να προσφέρουμε σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς σε οξεία φάση. Την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα αποδυναμώνεται, οι ιδιώτες ανοίγουν ιδιωτικά κέντρα», τόνισε στη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στα μισθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς το υπουργείο Υγείας τούς χρωστάει δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και κυρίως νοσηλευτικού επισήμανε η νοσηλεύτρια Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου. Οπως τόνισε στο ΕΙΑΑ αντί για 100 νοσηλευτές, που είναι απαραίτητοι για τη φροντίδα των ανάπηρων ασθενών, υπάρχουν μόλις 50. «Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, η διοίκηση προσέλαβε προεκλογικά οκτώ άτομα διοικητικό προσωπικό που μένει ανενεργό στα γραφεία», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια καθώς από τα προβλήματά μας, δε λύθηκε κανένα. Αντίθετα, δεχτήκαμε δικαστικές πιέσεις για το σταμάτημα των αγώνων μας», επισήμανε η Αγνή Ανδρεάδη , μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ. Παράλληλα, δήλωσε πως οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του.

«Το ΕΙΑΑ είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει ο δημόσιος τομέας αποκατάστασης και πρέπει να διατηρηθεί. Στην αποκατάσταση δεν έχουμε να κάνουμε απλά με έναν τομέα που συρρικνώνεται, αλλά για έναν τομέα που προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε ανύπαρκτο. Η σκοπιμότητα είναι σαφής. Αν αναπτυχθούν δημόσια κέντρα αποκατάστασης θα χάσουν πολλά δισεκατομμύρια οι ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο της υγείας», υπογράμμισε ο Χάρης Χουρδάκης μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ και κατήγγειλε την τακτική της ποινικοποίησης του αγώνα των γιατρών.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των γιατρών εξέφρασε και ο βουλευτής Σ. Σκοπελίτης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση στοχεύει να παραδώσει την υγεία στην αγκαλιά του μεγάλου κεφαλαίου. Τέλος, ο κομμουνιστής βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν «τη μόνη κατεύθυνση που υπερασπίζει τα συμφέροντα του λαού, αυτή της αντίστασης και της πάλης».

ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ελλείψεις στο προσωπικό και «πληρότητα» στα χρέη

Περιοδεία στο νοσοκομείο των Σπ. Χαλβατζή και Β. Νικολαΐδου

Οι σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τα χρέη και οι καθυστερήσεις στα έργα που έχουν εξαγγελθεί, είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χρόνια τώρα, το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες στο νοσοκομείο ο ΣπύροςΧαλβατζής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, και η ΒέραΝικολαΐδου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» της Νίκαιας.

Αν και το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας με δυναμικότητα 750 κρεβατιών, αυτή τη στιγμή μόνο στον κλάδο νοσηλευτών Τεχνικής Εκπαίδευσης, μαιών και επισκεπτών υγείας είναι κενές 22 θέσεις από αυτές που προβλέπονται από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

Ο Οργανισμός, όπως επισήμανε στους εκπροσώπους του ΚΚΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Διονύσης Κάνδυλας, δημιουργήθηκε το 1986. Επομένως όλες οι νέες πτέρυγες που αναπτύχθηκαν από τότε λειτουργούν με το προσωπικό που είχε προβλεφτεί για πολύ μικρότερες ανάγκες. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι ζητούν την αναμόρφωση του Οργανισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα όπως τμήματα με 20-40 ασθενείς να μην έχουν νοσηλεύτρια τα απογεύματα και τις νύχτες. «Με τι προσωπικό θα λειτουργήσει η νεφρολογική κλινική, που κοντεύει να ολοκληρωθεί;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων. Πάντως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρίσκεται ακόμη στη μελέτη, αν και χρόνια έχει εξαγγελθεί η κατασκευή του.

Από τις συναντήσεις με εργαζόμενους και γιατρούς
Από τις συναντήσεις με εργαζόμενους και γιατρούς
Ιδιαίτερα δύσκολες όμως είναι οι συνθήκες εργασίας και για τους εργαζόμενους στα μαγειρεία. Ενώ θα έπρεπε να είναι 11 μάγειροι και 24 βοηθοί, σήμερα όλες τις ανάγκες του μαγειρείου καλύπτουν εφτά μάγειροι, έξι βοηθοί και πέντε λαντζέρηδες.

Στα εφτά δισ. δραχμές ανέρχονται τα χρέη του νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στο νοσοκομείο πέντε δισ. δραχμές. Πρόκειται για το «φαύλο κύκλο» που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, που εμφανίζει ως υπόλογα έναντι των νοσοκομείων τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε και την Τεχνική Σχολή Βοηθών Νοσοκόμων, που λειτουργεί στο νοσοκομείο, όπου οι εκπαιδευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον των μαθητών τους, αφού οι σχολές αυτές καταργούνται από το υπουργείο Παιδείας.

Στη διάρκεια της συνομιλίας με τους εργαζόμενους όμως υπήρξαν και καταγγελίες προς το κλιμάκιο του ΚΚΕ, για εκδήλωση φαινομένου τρομοκρατίας σε βάρος μέλους της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», επειδή εξέφραζε πολιτικές πεποιθήσεις.

Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα, που αποδεικνύουν την πολιτική που ασκείται στον τομέα της υγείας και την υποβάθμιση στην οποία οδηγείται, τόσο ο Σπ. Χαλβατζής όσο και η Βέρα Νικολαΐδου κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και δυναμικά να διεκδικήσουν όχι μόνο την επίλυση των προβλημάτων τους, αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και τη δωρεάν παροχή της στους πολίτες.

Κουτοπόνηρα και ανθυγιεινά άλλοθι

Με κουτοπόνηρες ανακοινώσεις - αλλά και στηριγμένος στη διασπαστική τακτική της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής - ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Ετσι λοιπόν σε χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «η εξόφληση των φαρμακευτικών και ιατρικών δαπανών των ασφαλισμένων του Δημοσίου και του ΟΓΑ πραγματοποιείται κανονικά και πάντοτε εντός του χρονικού πλαισίου που συμφωνήθηκε στη συνάντηση της 1.12.1996 μεταξύ του υφυπουργού Ν. Χριστοδουλάκη, του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνά και του διοικητή του ΟΓΑ Σ. Γιαννόπουλου».

«Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας ήταν η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση και η μη προώθηση απ' την κυβέρνηση των θεσμικών μέτρων που είχε συμφωνήσει να λάβει με τη σύμφωνη γνώμη των φαρμακοποιών», δήλωσε χτες το βράδυ στο «Ρ» ο Δ. Βαγιωνάς και πρόσθεσε: «Οσον αφορά την καθυστέρηση των πληρωμών του Δημοσίου δεν υπήρχαν προβλήματα στην επαρχία -όπου και η απεργία μας σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Καθυστερήσεις των πληρωμών του Δημοσίου υπήρχαν κυρίως στην Αττική».

Εντέχνως λοιπόν ο Ν. Χριστοδουλάκης διαλαμβάνει στις «κανονικές πληρωμές» και τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο, και οι οποίοι αρνούνται να πάρουν τα «χαρτάκια» με τις εξευτελιστικές επισκέψεις των 2.000 δραχμών. Πλην όμως η εξόφληση που άρχισε αφορά τις πληρωμές για το Φλεβάρη του 1999 για έναν τομέα της Αττικής και τον Ιούνη του 1999 για τον άλλο τομέα του Λεκανοπεδίου, όπως εξήγησε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Κ. Οικονόμου, ενώ πρόσθεσε: «Πέρα απ' το αν η κυβέρνηση φανεί συνεπής στην εξόφληση, για μας προέχει το ύψος των αμοιβών, που η καθήλωσή τους ξεπέρασε την πενταετία».

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά

Εκδήλωση με θέμα ναρκωτικά - «Θάνατος ή Ζωή» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στις 12 μ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους οποίους οι φορείς θα ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες τους.

«ΣΩΤΗΡΙΑ»
«Ανω - κάτω» η νοσηλευτική υπηρεσία

Φαίνεται πως οι κρίσεις των προϊσταμένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» δεν αποτελούν εφόδιο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά είναι μια αιτία για να γίνει «άνω - κάτω» η υγειονομική υπηρεσία.

Μετά τις κρίσεις η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας μετακίνησε παραπάνω απ' τις μισές προϊστάμενες και η απόφαση αυτή εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Ετσι λοιπόν μετακινήθηκε στο τμήμα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας η προϊσταμένη του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής ή μετακινήθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα η προϊσταμένη του Ακτινολογικού.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο «Σωτηρία» με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας για τις μεθοδεύσεις στην πλάτη των εργαζομένων και χωρίς να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι. Η απόφαση αυτή, υπογραμμίζει το σωματείο, διαταράσσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και στέλνει στο περιθώριο το νοσηλευτικό κλάδο.

Ο Σύλλογος καλεί το ΔΣ του νοσοκομείου και όλους όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή αυτής της εντολής να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση αυτή και να σκύψουν στα προβλήματα των εργαζομένων, τα οποία θα γνωρίσουν - όπως αναφέρει ο Σύλλογος - μέσα απ' το διάλογο και όχι από κλειστές πόρτες.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ