ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούτος εκδηλώσεων στο κεντρικό τριήμερο της Αθήνας

Στοιχεία του προγράμματος του κεντρικού τριημέρου του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανακοίνωσε χτες το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων, συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε"!

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα πραγματοποιηθούν στις 18-19-20 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον Αττικής.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

-- Πολυχώροι με πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα.

-- Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας.

-- Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή Κομμουνιστικών Νεολαιών και Οργανώσεων νεολαίας από δεκάδες χώρες του κόσμου.

-- Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα λειτουργούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης.

-- Βιβλιοπωλείο.

-- Οργανωμένος παιδότοπος.

Στο τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα πραγματοποιηθούν επίσης:

-- Παρουσίαση συλλογικών εργασιών.

-- Θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις.

-- Θεματικές εκθέσεις.

-- Διαγωνισμός Αφίσας και Φωτογραφίας.

-- Εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης.

-- Συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων.

Στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα πραγματοποιηθεί αθλητικό camp με δραστηριότητες σε γειτονιές της Αττικής. Οι εκδηλώσεις του αθλητικού camp θα κορυφωθούν στις 18-19-20 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση.

Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα εξής αφιερώματα:

-- Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

-- Σε έργα του Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη.

-- «Το τραγούδι του ξεριζωμού».

- «Τα τραγούδια του λαού μας».

- «Τα δημοτικά τραγούδια της δουλειάς».

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα συμμετάσχουν (αλφαβητικά):

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Τάσος Γκρους, η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Κατσιμίχας, τα "Κίτρινα Ποδήλατα", ο Βασίλης Λέκκας, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Μύρωνας Στρατής, οι "Υπεραστικοί", ο Νίκος Φάκαρος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Afaza, οι "Kollektiva", οι Stelios Magalios and the sound park feat Πάνος Βιτζηλαίος και η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης."

Το πρόγραμμα με όλες τις συμμετοχές καλλιτεχνών και με το σύνολο των δραστηριοτήτων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα».

Φεστιβαλική δραστηριότητα σε Γερμανία και Θεσσαλονίκη

Από τον ιστορικό περίπατο στη Δρέσδη
Από τον ιστορικό περίπατο στη Δρέσδη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το διήμερο εκδηλώσεων της Τομεακής Οργάνωσης Γερμανίας της ΚΝΕ για το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην περιοχή της Δρέσδης. Από την Παρασκευή το απόγευμα, και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεκάδες νέοι και νέες από κάθε γωνία της Γερμανίας άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της κατασκήνωσης που στήθηκε για τις εκδηλώσεις του διημέρου, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στα 65 χρόνια από την ίδρυση της ΓΛΔ.

Το Σάββατο το πρωί, οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση του βιβλίου του Ρ. Πάλμε Ντατ «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», ενώ το Σάββατο το απόγευμα μίλησε ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις εκδηλώσεις του διημέρου παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ).

Επιπλέον, μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους για την παραχάραξη της Ιστορίας μέσα από το σχολικό βιβλίο και για τη στρατευμένη τέχνη, πραγματοποιήθηκαν τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ, ενώ ιδιαίτερα ζωηρή ήταν η λειτουργία και του παιδότοπου, με πολλά ομαδικά παιχνίδια, αλλά και χειροτεχνίες για τους μικρότερους σε ηλικία κατασκηνωτές. Δεν θα μπορούσε να λείπει και το λαϊκό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου, που ξεκίνησε με επίδειξη παραδοσιακών χορών και διασκέδασε τους κατασκηνωτές μέχρι αργά το βράδυ. Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, στο χώρο υπήρχε έκθεση με ταμπλό βασισμένη στην έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό» και λειτουργούσε βιβλιοπωλείο με τις νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Από τις εκδηλώσεις στην Πολίχνη
Από τις εκδηλώσεις στην Πολίχνη
Οι εκδηλώσεις του διημέρου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με έναν διαφορετικό ιστορικό περίπατο στην πόλη της Δρέσδης, όπου οι νέοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μνημεία των διάφορων ιστορικών εποχών, ν' ακούσουν λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή των νέων στην περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, π.χ. για τις προσπάθειες της εργατικής εξουσίας να εξασφαλίσει σε κάθε νέο άνω των 18 χρόνων τη δυνατότητα να μένει στο δικό του σπίτι, για τις συνθήκες εργασίας και σπουδών.

Στην Πολίχνη

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με μεγάλο λαϊκό γλέντι. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε παιδική γιορτή στο πάρκο «Τζένη Καρέζη», με μεγάλη συμμετοχή κυρίως νέων ζευγαριών. Για περισσότερες από τρεις ώρες το πάρκο ζωντάνεψε από τις φωνές και τα γέλια των παιδιών που απόλαυσαν μουσική, χορό, διάφορα δρώμενα και την παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Αγάπιου Αγαπίου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο συλλέγονται τρόφιμα και ρούχα για ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες από τη Λαϊκή Επιτροπή της Πολίχνης.

Τις επόμενες μέρες, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Δευτέρα 21 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για την Προσχολική Αγωγή και το «νέο σχολείο». Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
  • Τρίτη 22 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση». Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
  • Τετάρτη 23 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Προβολή ταινίας.
  • Πέμπτη 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για την ανεργία και την αλληλεγγύη. Προβολή ταινίας.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καλοκαιρινά βράδια με δωρεάν σινεμά

Προβολές θερινού σινεμά με δωρεάν είσοδο για όλους διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, ενταγμένη στη δραστηριότητα της Οργάνωσης στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι προβολές αρχίζουν αύριο Παρασκευή και θα γίνονται στις 9.30 μ.μ. στο «Σινέ Κατερίνα», στο Κερατσίνι, με επιλογή ταινιών γύρω από ζητήματα όπως ο αθλητισμός, ο φασισμός - ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός κ.ά.

«Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκουμε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τους νέους και τις νέες της περιοχής του Πειραιά να ψυχαγωγηθούν δωρεάν. Επιλέξαμε λοιπόν να επαναλειτουργήσουμε το θερινό σινεμά του Δήμου Κερατσινίου («Σινέ Κατερίνα»), να συμβάλουμε με τις εργασίες μας στην αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του και να ανοίξει για να υποδεχτεί τη νεολαία της περιοχής», σημειώνει σχετικά η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή: «Django: Ο Τιμωρός». Σάββατο 19/7: «Che: Μέρος Πρώτο». 21/7: «Στάλινγκραντ». 23/7: «Εγώ, ο απαισιότατος». 25/7: «Η μεγάλη απόδραση των 11». 26/7: «Green Street Hooligans».

Για την πρόσβαση στο «Σινέ Κατερίνα» (Βύρωνος και Χιλής, Ευγένεια) εξυπηρετούν τα λεωφορεία: 875, 833 (στάση «Σινέ Κατερίνα»), 832 (στάση πλατεία Ευγένειας) και 843 (στάση Καλοσκάμη στη Λ. Δημοκρατίας).

Σε Καλαμάτα, Πάτρα και Κέρκυρα

Τριήμερο κινηματογραφικών προβολών για ανέργους και νέα ζευγάρια έχει προγραμματίσει για τα τέλη Ιούλη η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ, στη γειτονιά της Ράχης (κουφού ελιές) μπροστά από τα Β' ΚΑΠΗ της Καλαμάτας. Οι προβολές ξεκινούν στις 9.30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ταινίες που θα παιχτούν είναι:

Στις 28/7 «Django: Ο Τιμωρός», στις 29/7 «Green Street Hooligans» και στις 30/7 «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναλάβει για δεύτερη χρονιά φέτος ο Εργατικός Τομέας Πάτρας της ΚΝΕ που προβάλλει δωρεάν ταινίες για ανέργους και νέα ζευγάρια στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας).

Το πρόγραμμα των προβολών στην Πάτρα έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή: «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας». 21/7: «Η λίστα του Σίντλερ». 23/7: «Ο επίμονος κηπουρός». 28/7: «Λούφα και παραλλαγή». 30/7: «12 χρόνια σκλάβος». 1/8: «Αδωξοι Μπάσταρδη». 4/8: «City of God». 6/8: «Ο λαβύρινθος του Πάνα». 8/8: «Ο Ηλίας του 16ου». 11/8: «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι». 13/8: «Εγώ ο Απαισιότατος». 18/8: «Cinderella Man».

Δωρεάν κινηματογράφο προσφέρει στους νέους και η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ στον «Κήπο του Λαού» («Cafe Art») με το εξής πρόγραμμα: 23/7 «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ». 30/7 «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο». 6/8 «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα».

Οργανωμένες εκδρομές

Μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο και επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Νοτίων Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ και η ΚΟΒ Μπραχαμίου του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Ιούλη. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6976555480.

Αντίστοιχα, μονοήμερη εκδρομή στον ποταμό Νέδα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 20 Ιούλη η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 2721026512 και 6972 - 362118 και ώρες 7 μ.μ.-9 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ