ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού

Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μεξικού χαιρετίζει το αδερφό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, την εργατική τάξη και το λαό της Ελλάδας και είναι εξ ολοκλήρου αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας και των κατακτήσεών σας. Εχουμε ξεκάθαρο ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαών πρέπει να συνεχιστεί σταθερά και αδιάκοπα στην Ελλάδα, στο Μεξικό, σε όλα τα μέρη της Γης για το σοσιαλισμό.

ΚΚ Μπαγκλαντές

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μπαγκλαντές εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνεχή αγώνα σας για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια στις προβοκάτσιες.

Νέο ΚΚ Ολλανδίας

Η Ελλάδα είναι τη δεδομένη στιγμή το επίκεντρο της πάλης στην Ευρώπη. Ο καπιταλισμός προσπαθεί να κάνει τον περήφανο και γεμάτο αυτοπεποίθηση ελληνικό λαό να παραδοθεί και να αποδεχτεί τη νέα «καπιταλιστική πραγματικότητα». Βεβαίως, η κύρια επίθεση στρέφεται ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ. Τις μόνες δυνάμεις που έχουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα βασισμένο στα συμφέροντα του λαού, το οποίο μπορούν και να εφαρμόσουν. Είμαστε περήφανοι που έχουμε δυνατούς δεσμούς με τους συντρόφους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ.

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα του ΚΚΕ και της ελληνικής εργατικής τάξης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν με το πρόσχημα της εξόδου από την καπιταλιστική κρίση. Στηρίζουμε την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ. Η συμβολική κινητοποίηση στην Ακρόπολη είναι μια δυνατή ώθηση για όλους της εργάτες της Ευρώπης να ξεσηκωθούν ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Δε θέλουμε να ζήσουμε με τον τρόπο που θέλουν να μας επιβάλουν οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές. Θέλουμε μια Ευρώπη που θα ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες, με τον κοινό διεθνιστικό αγώνα παλεύουμε για το σοσιαλισμό. Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε!

ΚΚ Πακιστάν

Η παγκόσμια εργατική τάξη έχει στρέψει το βλέμμα της στον αγώνα που έχετε αρχίσει ενάντια στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών κι αυτός σας ο αγώνας είναι στην ουσία αγώνας για τα δικαιώματα και τη ζωή όλων των εργατών στον κόσμο.

Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας υπό την ηγεσία των αγωνιστικών συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην πολιτική κατεύθυνση του ΚΚΕ. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος.

ΚΚ του Περού

Το ΚΚ του Περού εκφράζει την ακλόνητη διεθνιστική αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, στον αγώνα ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του Παπανδρέου, ΔΝΤ,ΕΕ, καθώς και την πλήρη ταύτισή του με την πολιτική δράση του ΚΚΕ.

ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)

Απαιτείται η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο. Και εμείς λέμε: Λαοί της Ευρώπης, Ξεσηκωθείτε!

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

Ολα όσα υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο, όλα όσα λειτουργούν δίνουν ενέργεια, ταΐζουν και εξασφαλίζουν τη ζωή των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυριούχων και υπουργών, έχουν δημιουργηθεί από την εργατική τάξη και τους λοιπούς μισθωτούς.Η γη, οι πρώτες ύλες, τα δάση, τα λιβάδια, οι θάλασσες και τα ύδατα πρέπει να ανήκουν σε όλο το λαό μιας χώρας. Οι υπερασπιστές του καπιταλισμού, κάθε λογής σοσιαλδημοκράτες και δεξιά κόμματα κατηγορούν τους κομμουνιστές ότι δήθεν δεν προτείνουν τίποτα καινούριο, ότι επαναλαμβάνουν συνεχώς ξεπερασμένες συνταγές. Σήμερα οι κομμουνιστές της Ρωσίας στηρίζουν και είναι περήφανοι για την πάλη που διεξάγει η εργατική τάξη της Ελλάδας και η πρωτοπορία της, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας

Μέρα με τη μέρα απλώνεται η πάλη του ελληνικού λαού για τα δικαιώματά του. Οπως πάντα, στις πρώτες γραμμές βρίσκονται οι κομμουνιστές. Επιλέξατε το μόνο δρόμο σε αυτές τις συνθήκες, το δρόμο του αγώνα. Η συμβολή σας έγκειται στη διαμόρφωση γύρω από το ΚΚΕ ενός ενιαίου μετώπου οργανώσεων και κινημάτων που εκπροσωπούν όλα τα στρώματα του πληθυσμού. Τα συνθήματά σας εκφράζουν και είναι κατανοητά σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας είμαστε αλληλέγγυοι με την πάλη σας.

Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και είμαστε αλληλέγγυοι με τον αδερφό ελληνικό λαό και την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, που καθοδηγεί την ηρωική πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

ΚΚ Σλοβακίας

Συμπαραστεκόμαστε στο ΚΚΕ, στη σύγχρονη πάλη του για τα δικαιώματα των εργατών. Γνωρίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα οργάνωσης των εργατών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους . Πιστεύουμε πως το κόμμα σας θα αξιοποιήσει επιτυχώς την πείρα του σε αυτήν τη σημαντική για την Ελλάδα, αλλά και για τους εργάτες των άλλων χωρών της ΕΕ, στιγμή.

ΚΚ Συρίας

Εκφράζουμε τη συντροφική αλληλεγγύη στον αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δίκιου τους και την αντιμετώπιση της επίθεσης του κεφαλαίου.

Συριακό ΚΚ

Τασσόμαστε με τον αγώνα σας ενάντια στην άγρια ταξική επίθεση των αστικών κομμάτων και εξουσίας, που στοχεύει τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, και στην απομάκρυνση των εργαζομένων από τον αγώνα με την τρομοκράτησή τους.

Σουηδικό ΚΚ

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην πάλη της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων της Ελλάδας που διεξάγεται με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ενάντια στην ελληνική αστική τάξη, την κυβέρνηση που την υπηρετεί και τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού. Δεν παλεύετε μόνο για εσάς, αλλά για την εργατική τάξη σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΠ), Τουρκία

Η εργατική τάξη της Τουρκίας είναι αλληλέγγυα με τα αδέρφια της στην Ελλάδα. Στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στους Ελληνες εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην Τουρκία και την Ελλάδα έχουν τους ίδιους εχθρούς. Επίσης αντιμετωπίζουν τις ίδιες επιθέσεις. Γι' αυτό έχουμε κοινούς στόχους και αιτήματα.

ΚΚ Φινλανδίας

Ο αγώνας του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ είναι σημαντικός όχι μόνο για το λαό της Ελλάδας, αλλά και για τους εργαζόμενους άλλων χωρών.

ΚΚ Χιλής

Σας στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης με τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας από το ΚΚ Χιλής.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org