ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΧΡΗΣΤΟΥ γεννήθηκε το 1951 στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς. Από μικρός δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των οικοδόμων στην περιοχή της Θεσπρωτίας μέχρι το 1988. Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τη δράση του στο Σωματείο Οικοδόμων Παραμυθιάς. Στη συνέχεια μετανάστευσε οικογενειακώς στη Γερμανία (Πλέτενμπεργκ) όπου, ως βιομηχανικός εργάτης πλέον με πλήρη ταξική συνείδηση, παρέμεινε δίπλα στο Κόμμα. Το 2014 επέστρεψε με την οικογένειά του στη γενέτειρά του, συνταξιούχος πια, όπου σταθερά ήταν παρών σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του Κόμματος.

Ο σύντροφος Τάσος από τα νεανικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με την επαναστατική θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού. Εμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Στις 10 Σεπτέμβρη 2022 «έφυγε» εντελώς απρόσμενα από κοντά μας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του (σύζυγος, παιδιά και εγγόνια) προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παραμυθιάς στο Κόμμα που υποστήριξε και υπηρέτησε δηλώνοντας λίγο πριν από τον θάνατό του ότι «γεννήθηκα άνθρωπος, πεθαίνω κομμουνιστής».

***

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ
Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ, πιστό οπαδό του ΚΚΕ, τα αδέλφια του Σάββας και Σοφία προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μαμάς, γιαγιάς ΚΑΖΑΚΑ ΣΟΦΙΑΣ, που κλείνει τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε», δίνουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Παναγιώτης, Βασιλεία, Ναταλία, Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Σεπτέμβρη 2022 «έφυγε» η ΣΟΦΙΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ του Ευάγγελου, από τον Αγιο Δημήτρη Ραχών Ικαρίας. Πιστή οπαδός του ΚΚΕ, σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Γνώρισε τις ιδέες του ΚΚΕ από τον σύντροφό της, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Νίκο Βατούγιο του Αλέξανδρου και σατίριζε τον εαυτό της για τη βραβευμένη έκθεση που είχε γράψει στο Γυμνάσιο με θέμα τον Εμφύλιο, στην οποία από άγνοια καταδίκαζε τον ένδοξο αγώνα του ΔΣΕ και τους κομμουνιστές.

Ταξίδεψε στη Σοβιετική Ενωση και μας περιέγραφε με απέραντη χαρά τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Αποκαλούσε το ΚΚΕ «μεγάλο παλικάρι» για τη στάση που κράτησε στην ανατροπή του σοσιαλισμού και για την πορεία που ακολούθησε για την ανασυγκρότησή του. Ενθουσιαζόταν με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Αγαπούσε τον «Ριζοσπάστη» και μοιραζόταν μαζί του τη μνήμη των αγαπημένων της προσώπων, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια από ανίατη ασθένεια που επιτέθηκε σταδιακά σε όλες τις πλευρές της υγείας της. Στις 15 Οκτώβρη συμπληρώνονται 40 μέρες που δεν είναι δίπλα μας. Κάνουμε το μνημόσυνο της μάνας και γιαγιάς μας με οικονομική προσφορά 100 ευρώ στο κόμμα της, το ΚΚΕ, που μας εκπαίδευσε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες και σκληρές καταστάσεις.

Αγγελική - Γιώργος - Νικολέτα

  • Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ του Ευάγγελου, ο Αντώνης Λειβαδάρος, η Βάσω Αναγνώστου και η Μαρία Λειβαδάρου προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ. Τους ευχαριστούμε θερμά.

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας πριν από έναν χρόνο η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, δραστήρια οπαδός του Κόμματος, με αξιόλογη δράση στο γυναικείο κίνημα μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών της συνοικίας της. Η Βασιλική γεννήθηκε στα Κανάλια Καρδίτσας.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Δημήτρης, τα παιδιά της Ηρακλής, Παρασκευή, τα εγγόνια της Δημήτρης - Κώστας - Δημήτρης και ο αδελφός της Βασίλης Πάσχος προσφέρουν στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μάνας, ΣΟΦΙΑΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ, από τον Λουδία Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 14 χρόνια (18/10/2014), αντί μνημοσύνου προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γεώργιος Δουλγερίδης

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τη δολοφονία του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου.

Παναγιώτης Καραφιλίππου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αξέχαστης κομμουνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ, που αγωνίστηκε οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ σε όλη τη ζωή της για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Στάθης Λαγκάδας

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ ΓΚΕΛΙΑΣ, ο τελευταίος εν ζωή από την υπόθεση Πρίτζου το 1948, «έφυγε» από τη ζωή στα 92 χρόνια του στα Γιάννενα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Αριστος μαθητής στη Ζωσιμαία Σχολή, ΕΠΟΝίτης, τον συνέλαβαν μαζί με ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσης και της οικογένειάς του. Πέρασε πολλά βασανιστήρια, δεχόταν μεγάλη πίεση να μαρτυρήσει πού κρυβόταν η θεία του Βούλα Χαλάτση - μετέπειτα Ούντρια -, στέλεχος του Κόμματος στα Γιάννενα, η οποία κρυβόταν για 6 μήνες σε κρύπτη στο σπίτι της, μέχρι να φύγει για το βουνό.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Ανδροκλής δεν μαρτύρησε, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά επειδή ήταν ανήλικος η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Εμεινε 16 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, μέχρι και επί χούντας. Πιστός μέχρι τέλους στο Κόμμα και στα ιδανικά του. Στη μητέρα μου, Βούλα, έστελνε κάθε χρόνο το Πάσχα μια κάρτα γράφοντας ανάμεσα σε άλλα «Καλή Ανάσταση». Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λάρισας.

Η ξαδέλφη του, Λίτσα Ούντρια

***

ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι και φίλοι στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον σύντροφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αντί για στεφάνι και μετά από έκκληση της οικογένειας προσφέρουν στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 300 ευρώ για να συνεχίσει να εκπληρώνει τον σκοπό του, τη φροντίδα ηλικιωμένων αγωνιστών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (Αεροπόρου) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ προσφέρουμε ενίσχυση στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Λάκης - Εφη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΗ, που «έφυγε» στις 17 Οκτώβρη 2016, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πολιτικού πρόσφυγα στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας, συντρόφου που τίμησε με μεγάλη προσφορά, συνέπεια και αγωνιστικό ήθος το ΚΚΕ, τα παιδιά του προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω της ΤΕ Ροδόπης, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφου και συντρόφισσας ΚΑΤΙΑΣ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, ιδρυτικού μέλους της ΕΙΝΑΠ, που «έφυγε» στις 14 Οκτώβρη 2016, προσφέρουμε 100 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος.

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Ο άνδρας της Διονύσης Γρηγοράτος

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΕΛΕΟΝΟΡΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΟΣΧΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΠΡΑΖΗ προσφέρονται στο ΚΚΕ 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ (φωτ.) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (φωτ.), της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Οικογένεια Κ. Δημητριάδη: Τα παιδιά, τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ ανθυπολοχαγού ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Κυριάκου (1/12/1932 - 11/4/21) και της μαχήτριας ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ (6/5/1932 - 15/9/21) από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, η κόρη τους Ελένη, ο γαμπρός τους Δημήτρης και τα εγγόνια Ελευθερία και Γρηγόρης προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Μεγάλης Στέρνας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» τόσο ξαφνικά από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας συντρόφισσα και φίλη ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ, μέλος της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας. Θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελο, τον αυθορμητισμό, την καλοσύνη, τη δοτικότητα και συντροφικότητά της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο Κόμμα μας για την οικονομική του ενίσχυση 80 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α΄Αθήνας του ΚΚΕ.

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Ελισάβετ, Τέτα, Μαρίτα, Φρόσω

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Γιώργος, Θοδώρα, Παύλος, Τατιάνα προσφέρουν, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΠΙΜΠΙΡΗ ΧΑΡΙΣΗ, πατέρα του συνάδελφου Γιάννη, προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Λογιστών Νομού Κοζάνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΑΜΗ και των φίλων μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΩΝΙΚΑ (φωτ.) και ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΝΟΥ προσφέρω στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Γιώργος Χαραμής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗ τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Κύπρου.

***

ΦΩΤΟ

Για την ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ - ΚΑΤΣΑΚΟΥ, την αγαπημένη μας συντρόφισσα, σύζυγο και μητέρα, που αγαπούσε την Ιστορία και το Κόμμα μας, και μας έδινε καθημερινά παραδείγματα αρχών και ήθους, προσφέρουμε για τα γενέθλια που δεν μπορεί πια να γιορτάσει, συμβολικά 100 ευρώ στην αγαπημένη της στήλη της Μνήμης Αγωνιστών, μέσω ΤΟ Βιομηχανίας.

Η οικογένειά της

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου της συζύγου, ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, που πριν από έναν χρόνο «έφυγε» από τη ζωή, η σύντροφός του Εφη προσφέρει στο ΚΚΕ, το κόμμα που συνειδητά και θερμά υποστήριζε, 70 ευρώ μέσω της ΤΟ Δράμας.

  • Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, εξαιρετικού δασκάλου και υπέροχου ανθρώπου, οι συναγωνιστές του προσφέρουμε 110 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Δράμας.

ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αταλάντευτου φίλου του Κόμματος ΜΙΧΑΛΗ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ η οικογένειά του, τα μέλη της ΚΟΒ Πεύκων και οι φίλοι του Κόμματος προσφέρουν μέσω της τοπικής Οργάνωσης 500 ευρώ στην έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου εξαδέλφου μου και συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ, που «έφυγε» από κοντά στις 29 Σεπτέμβρη 2022, προσφέρω στο Κόμμα μας όπου έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου.

Σοφία Λαγογιάννη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου, συμπορευτή και φίλου - ξαδέρφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΜΠΙΠΗ, που πέθανε προ 40 ημερών στη Ζαχάρω Ηλείας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο ξάδερφός του Γιάννης Βάγιας


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΖΑΚΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΖΑΚΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ
ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΧΡΗΣΤΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΧΡΗΣΤΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

ΣΟΦΙΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ

ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ ΓΚΕΛΙΑΣ
ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ ΓΚΕΛΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΜΠΙΠΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΜΠΙΠΗΣ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ