Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9605

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι μαχήτριες της Πελοποννήσου

«Ολόκληρος ο Μοριάς ένα τεράστιο Μεσολόγγι από ελεύθερους πολιορκημένους που δεν έχουν "Εξοδο"». Ετσι σχολιάστηκε η δράση των μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) της Πελοποννήσου, στο αφιέρωμα για τα εξηντάχρονα του Δημοκρατικού Στρατού, που οργάνωσε η ΠΕΑΦΕ μαζί με την ΠOAO στα πλαίσια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Πραγματικά, οι μαχήτριες της Πελοποννήσου αντιμετώπισαν τις πιο σκληρές συνθήκες, σε ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή. Χωρίς δρόμους φυγής και διεξόδου, χωρίς εφοδιασμό, χωρίς νοσοκομεία, βασισμένες σχεδόν μόνο στις δικές τους δυνάμεις. Επιχειρούμε σήμερα έναν ελάχιστο φόρο τιμής σ' αυτές τις ηρωίδες, παρουσιάζοντας κάποια περιστατικά από τη δράση τους.


ΣΕΛ.  11   -   14


«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Πολιτισμός και τέχνη για όλο το λαό

Ο Πολιτισμός ως λαϊκό δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα μπαίνει μαζί με τα άλλα λαϊκά προβλήματα στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση», με υποψήφια δήμαρχο Πειραιά την Ελπίδα Παντελάκη.


ΣΕΛ.  24
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Στα μονοπάτια της χαρακτικής

Την πενηντάχρονη εικαστική του διαδρομή στα γοητευτικά μονοπάτια της χαρακτικής, ξεδιπλώνει ο Γιάννης Στεφανίδης στην έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις»


ΣΕΛ.  4
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Ο πρώτος υπολογιστής

Το 1901, σφουγγαράδες από τη Σύμη ανέσυραν από ναυάγιο ρωμαϊκού πλοίου στα Αντικύθηρα τα υπολείμματα ενός περίπλοκου μπρούτζινου μηχανισμού με γρανάζια... που έγινε αφορμή για τη διατύπωση των πιο απίθανων θεωριών.


ΣΕΛ.  7
Διηγηματικό αφιέρωμα

Δύο διηγήματα - αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: «Ο γερο - Πλάτανος» με την υπογραφή «Σταμάτης» και το «Θα δέσουνε τα τσαμπιά» με την υπογραφή Π. Κοσμάς.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ