ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Στη μνήμη των αείμνηστων ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,εκδότη του "Ριζοσπάστη", και ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ,ηθοποιού, από το υστέρημά του προσφέρει 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λογοτεχνών.

Γιάννης Κ. Μηλιάς

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,η κόρη του Εριφύλη Καμπουρίδου πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΗ (Κόκκινου), μέλους του ΚΚΕ, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ζακύνθου: Οι Αντώνης Ζέκος (Τζάρης), Κώστας Λιβέρης (Αβρας) και Πέτρος Κλάδης από 2.000 δρχ. ο καθένας.

* * *

Ο Ανδρέας Λυκούδης πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου, 50.000 δρχ. στη μνήμη και αντί για μνημόσυνο του αδελφού του ΝΙΚΟΛΑ ΛΥΚΟΥΔΗ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1946 σε μάχη στα Κυπούργια, και της γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗ,συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα, που πέθανε στις 27 Νοέμβρη 1994.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ,τα μέλη του Παραρτήματος Ηρακλείου Αττικής: Κώστας Πουλουπάτης, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Τσιάτσης, Ηλίας Μπουντούλης, Φώτης Λογοθέτης, Αλέκος Σαμαρτζής, Ηλίας Πλεσιώτης, Γιώργος Αντωνάκος και Τάσος Τσανάκας πρόσφεραν 14.000 δρχ. στο ΚΚΕ και η Μάγδα Οφμαν 3.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Ηρακλείου.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΣΠΥΡΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΑ,προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Διαμαντής Γρυδάκης σιδηροδρομικός, Μαραθόκαμπος Σάμου

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ και για το 40ήμερο μνημόσυνό του στο χωριό Μελισσιά Χανίων, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μπραχαμίου, 10.000 δρχ.

Οικοδόμοι, μέλη της ΚΟΒ Μπραχαμίου

* * *

Στη μνήμη του ΗΡΑΚΛΗ ΓΕΡΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε πρόσφατα, η κόρη του Χρυσάνθη Καλησπεράτη πρόσφερε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κέρκυρας.

* * *

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Επειδή είμαι 11 χρόνια κρεβατωμένος, από σοβαρό εγκεφαλικό, δεν μπόρεσα δυστυχώς να συνοδεύσω στην ταφή της, που έγινε στις 6 Οκτώβρη 1997 στην Καισαριανή, τη συντρόφισσα ΕΡΑΣΜΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.Νιώθω όμως την υποχρέωση να γράψω λίγα λόγια. Είμαστε μαζί στην ΚΟΒ του ΚΚΕ στα Εξάρχεια - Νεάπολη. Είχε πάρει μέρος, μαζί με τα αδέρφια της Χρήστο και Γιάννη, στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας. Από τις μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις δέχτηκε τους πιο εξοντωτικούς διωγμούς. Αλλά δεν κάμφθηκε. Μέσα από τις διάφορες δημοκρατικές οργανώσεις, ως μέλος του ΚΚΕ, στάθηκε όρθια και αγωνίστηκε με αυτοθυσία. Το ίδιο και ο Γιάννης και ο Χρήστος Νικολόπουλος, τ' αδέρφια της, πέθαναν όρθιοι, πολεμώντας για τα ιδανικά του Κόμματός μας και για πάντα θα μείνουν στη μνήμη μας.

Αντί για στεφάνι στον τάφο της και στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Χαράλαμπος και Γιώτα Ζούπινα, ΚΟΒ Μεταμόρφωσης Αττικής

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 19 Οκτώβρη, στο χωριό Βαρβάρα Αιδηψού, θα γίνει το μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους της ΔΕ του Παραρτήματος Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ.

Θα υπάρχει πούλμαν για όσους αγωνιστές επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του.

(Πληροφορίες στα Γραφεία του Παραρτήματος Καλλιθέας, οδός Φιλαρέτου 102, τηλ. 9561314 6 - 8 μ.μ.).

ΚΗΔΕΙΑ

λ9

Σήμερα, Τρίτη 14 Οκτώβρη, στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο Κηφισιάς, γίνεται η κηδεία της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης

ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΗ

Ηταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ και λίγο πριν πεθάνει πρόσφερε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κηφισιάς, της οποίας ήταν μέλος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ