ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενισχύουν τον επιχειρηματικό τομέα στην Υγεία

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή στη Β΄ Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα»

Οι εργαζόμενοι - και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στον τομέα της Υγείας - πρέπει να σταθμίσουν την ψήφο τους, όχι με βάση τι έχουν πει τα κόμματα τις τελευταίες τριάντα μέρες της προεκλογικής περιόδου, αλλά σύμφωνα με τη συνολική πολιτική και θέσεις τους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα στην Υγεία, έχουν πλέον την εμπειρία να κρίνουν τόσο τη ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Να κρίνουν την πολιτική τους, η οποία διαρκώς υποβαθμίζει το δημόσιο και ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη, το ΚΚΕ, είναι το μοναδικό κόμμα, που όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζεται και ζητά, την πλήρη κατάργηση του επιχειρηματικού τομέα στην Υγεία.

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Μαζί του ήταν οι συνυποψήφιοί του, στην ίδια εκλογική περιφέρεια Παναγιώτης Τσουκαλάς και Χάρης Χουρδάκης.

«Βιώνετε μια διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας», επισήμανε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής, και συνέχισε: «Ποιοι ευθύνονται γι' αυτό; Ας πάρουμε τους τελευταίους υπουργούς των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ολοι τους, με δηλώσεις, διαπίστωναν τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Ολοι τους, διαπίστωναν τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές. Ωστόσο, καμιά κυβέρνηση δεν προσέλαβε το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Καμιά κυβέρνηση δε δημιούργησε τις απαραίτητες υποδομές. Και την ίδια στιγμή, ενώ στα λόγια διαπιστώνουν προβλήματα, στην πράξη, ενισχύουν τον ιδιωτικό - επιχειρηματικό τομέα στην Υγεία». Ενδεικτικά, επίσης, είναι τα όσα συμβαίνουν με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), οι οποίες, ενώ είναι πολύ σημαντικές για να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων, εντούτοις... δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την ορθή λειτουργία τους.

Ο Σπ. Χαλβατζής, κάλεσε τους εργαζόμενους, να «κρίνουν για όλα τα μεγάλα προβλήματα». Από την εργασία, το Ασφαλιστικό, τους σχεδιασμούς του δικομματισμού για παράταση της εργασίας και μετά τα 65, την Παιδεία, μέχρι και τις τραγικές καταστροφές στο περιβάλλον, που όλοι βιώσαμε την τελευταία περίοδο. Και απευθυνόμενος σε αυτούς, τους κάλεσε να αποδυναμώσουν το δικομματισμό και παράλληλα να ενισχύσουν το ΚΚΕ, όχι μόνο για να μπει φραγμός στα όσα σχεδιάζονται, αλλά και για να δημιουργηθούν όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αντεπίθεση των εργαζόμενων, που θα οδηγεί και σε ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υποβαθμίζουν την κοινωνική πρόνοια

Στο ίδρυμα Κωφών περιόδευσε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Η απήχηση που βρίσκει η θέση του Κόμματος για δημόσια δωρεάν και υποχρεωτική Ειδική Αγωγή, για όλα τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη το ειδικό σχολείο (π.χ. για τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία) ή ειδικές τάξεις, μέχρι και στήριξη με ειδικούς παιδαγωγούς και άλλο βοηθητικό προσωπικό στα κοινά σχολεία, διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Ιδρυμα Κωφών, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε η εγκληματική πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά. Οπως αναφέρθηκε, υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα από τις 300 ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται να καλύπτονται μόνο οι 120 ώρες.

Είναι κι αυτό αποτέλεσμα της πολιτικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών στο όνομα της προώθησης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των τομέων της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σημείωσε ο Γ. Ζιώγας.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ολοκληρωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε στις αρχές του έτους η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος καταθέτοντας σχετική Επερώτηση με την οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη αναδιοργάνωσης σε επιστημονική βάση όλων των ιδρυμάτων και εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ειδικού επιστημονικού αλλά και βοηθητικού, για τη στελέχωση και την παραπέρα αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και των ιδρυμάτων Πρόνοιας.

Ο Γ. Ζιώγας κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να μην αφήσουν άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη. Στις 16 του Σεπτέμβρη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται και για την υποβάθμιση των ιδρυμάτων Πρόνοιας.

Σήμερα στην Καλαμάτα

Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμάτα, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας Αντώνης Κατσάς και Σαράντος Κουκούμης.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σήμερα, Πέμπτη

- 11:00 Περιοδεία στο «THE MALL ATHENS» (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι) και συζήτηση με τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα.

- 12:00 Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη διεύθυνση και τις υπηρεσίες ασφάλειας και καθαριότητας του «THE MALL ATHENS».

- 17:00 Επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης - Αγωγής Υγείας των Δήμων Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου «ΑΡΗΞΙΣ» (Σμύρνης 28, Αιγάλεω). Συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων και τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης, καθώς και με ομάδες που συνεργάζονται με το κέντρο πρόληψης (γονείς, έφηβοι, νέοι).

Αύριο, Παρασκευή

- 12:00 Περιοδεία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

- 17:00 Συνάντηση με την Ενωση Εποχικών Δασοπυροσβεστών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Στη μάχη των εκλογών οι ετεροδημότες

Στη μάχη των εκλογών έχουν μπει και οι ετεροδημότες, με την οργάνωση συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

-- Στην Αθήνα: Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Κανδυλιώτης Χρήστος: 697.6555.485, 210.5282.573), καθώς και στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 210.3301.106).

-- Στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΚΟΘ (Εγνατία 89, Ζήσης Λυμπερίδης: 2310.286.546).

Πώς ψηφίζουν

Οσοι ετεροδημότες έχουν ήδη εγγραφεί από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση διαγραφής από αυτούς, στις 16 Σεπτέμβρη θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Υπενθυμίζουμε ότι ψηφίζουν τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Οι εκλογείς αυτοί περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και προ του ονόματός τους φέρουν την ένδειξη «Ε».

Επίσης, όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Ιούνη του 2007, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν και αυτοί στον τόπο κατοικίας τους.

Θυμίζουμε ότι οι ετεροδημότες ψηφίζουν σε ειδικά, αμιγή (κατά εκλογική περιφέρεια) ή μεικτά (με ψηφοφόρους από περισσότερες της μίας εκλογικής περιφέρειας), εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας, που συνιστώνται μόνο στις πρωτεύουσες των νομών, με εξαίρεση τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Να ενημερωθούμε πού ψηφίζουμε

Εγκαιρα θα πρέπει να μάθουμε πού ψηφίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα πρέπει να φροντίσουν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες. Για την ώρα, οι ψηφοφόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξής τρόπους:

  • Την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ypes.gr.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
  • Τις οικείες Νομαρχίες.
  • Τους οικείους Δήμους.

Ειδικά οι ψηφοφόροι του Δήμου Αθήνας μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν από:

  • Το 195 και το τηλεφωνικό κέντρο 210.5277001.
  • Την ιστοσελίδα του δήμου στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.cityofathens.gr.
  • Στα τηλέφωνα 210.5277520, 210.5277530, 210.5277540. Ισχύει για τους δημότες και τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Επίσης οι εκλογείς της Νομαρχίας Αθηνών μπορούν να καλούν στον αριθμό 1539.

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, σήμερα Πέμπτη, 13 Σεπτέμβρη, στις 14.00 - 15.00 το μεσημέρι.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΤ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ