ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάη 2011
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μάχη από το ξημέρωμα

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, από όλους τους κλάδους, συμμετείχαν στην απεργία και στη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Από το πρωί οι απεργιακές φρουρές στήθηκαν έξω από μια σειρά χώρους δουλειάς όπως το ιδιωτικό ΚΔΑΥ «ΤΡΙΑΣ», η φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, η χαρτοβιομηχανία ΧΑΡΤΕΛ, το κεντρικό κατάστημα της WIND, το κεντρικό κατάστημα και τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, η εταιρεία πληροφορικής E-NET, η ΕΥΑΘ, τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, της Νομαρχίας και άλλα μεγάλα στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη.

Πλάι σε όσους σταθερά συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν τη θέση τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, εργαζόμενοι στη Φοιτητική Λέσχη που παλεύουν για σταθερή δουλειά και ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, οι εργαζόμενες στη FENA κ.ά. Με δικό τους πανό, δίπλα στους οδηγούς, συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ που παλεύουν ενάντια στη δημιουργία μονοπωλίων στις μεταφορές και στην εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων μεροκαματιάρηδων. Δυναμική ήταν και η παρουσία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που έκλεισαν τα καταστήματά τους και συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Πέτρος Μυλωνάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), σημείωσε: «Ο ταξικός μας προσανατολισμός μάς χάρισε νίκες στο παρελθόν, με ταξικό προσανατολισμό όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική». Χαιρετισμό ακόμα απηύθυνε ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Κεντρικός ομιλητής από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ ήταν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε υποχώρηση τώρα, οι ταξικοί μας αντίπαλοι θα την εξηγήσουν σαν συναίνεση στη σφαγή μας. Θα την πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά. Λοιπόν καμία υποχώρηση, καμία ανοχή».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε με περικύκλωση της ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ