ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προχωρούν σε απεργία στις 3 του Απρίλη

Απεργιακή θέση μάχης παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η τακτική της καλλιέργειας αυταπατών και των όποιων φτιασιδωμάτων παλιών μέτρων δε χωράει κανέναν εφησυχασμό και καμία αναμονή, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση και στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να δώσουν το οριστικό χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Ετσι, απέναντι σ' αυτή την κατάσταση ήδη ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιτυγχάνουν τις διεργασίες οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων και του συντονισμού τους ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, κόντρα στον «κοινωνικό διάλογο»-απάτη. Ηδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεδριάζουν με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων τους εξαγγέλλοντας απεργία για τις 3 του Απρίλη.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 3 του Απρίλη. Στην απόφασή της η διοίκηση καταδικάζει τα κυβερνητικά μέτρα και τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή τους στον στημένο διάλογο. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα εργατικά ταξικά συνδικάτα και όλα τα τμήματα του λαού που πλήττονται από τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης «σε συστράτευση, σε αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου και συνοδοιπόρων τους, που στοχεύουν στη λεηλασία και διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε υπονόμευση της ίδιας μας της ζωής».

Απόφαση 24ωρης απεργίας για τις 3 του Απρίλη πήρε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία επικυρώθηκε το Σαββατοκύριακο από το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έχει πάρει εδώ και καιρό απόφαση για 24ωρη απεργία για το Ασφαλιστικό και την περασμένη Κυριακή στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο το Σώμα των αντιπροσώπων ομόφωνα αποφάσισε να γίνει στις 3 του Απρίλη, όπως είχε προτείνει η διοίκηση.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συνεδριάζουν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Φαρμάκου και Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και για αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οπως έχουν δηλώσει οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών, την Τετάρτη θα προτείνουν στις διοικήσεις να πάρουν απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 του Απρίλη.

Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για τις 6 το απόγευμα ως εξής:

Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικές Συνοικίες.

Ομόνοια: Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Τράπεζες, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Νότιες Συνοικίες, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Διαμέρισμα.

Πλατεία Βάθη: ΟΤΑ, Σωματεία, Ιδιωτικού Τομέα, Εργαζόμενοι Δυτικών Συνοικιών.

Πλατεία Βικτωρίας: Εργαζόμενοι Βορείων και Βορειοδυτικών Συνοικιών, 5ο, 6ο Διαμέρισμα.

ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ομόφωνα για απεργία και συλλαλητήριο

Ομόφωνα αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 14 του Μάρτη και 24ωρης απεργίας στις 3 του Απρίλη το συνέδριο του ΕΚ Αγρινίου που έγινε την Κυριακή. «Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη της χώρας μας από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου, σε όλους τους τομείς, απαιτείται να αντιμετωπιστεί από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους αποφασιστικά, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς» διακηρύσσει στη σχετική απόφαση. Μέσα από τις εργασίες αναδείχτηκε ως επιτακτική η ανάγκη συντονισμού δράσης σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο των ταξικών δυνάμεων που θα δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους ότι μπορούν να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική. Στη βάση των κατευθύνσεων του ΠΑΜΕ και κόντρα στις επιλογές του συμβιβασμού που προβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, μέσα από το συνέδριό του, δεσμεύτηκε πως θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τη συγκρότηση κοινού αγωνιστικού μετώπου με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία και όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού για την ανατροπή της.

Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης

Πέμπτη 14 του Μάρτη:

Αθήνα: Πεδίον Αρεως, 6.30 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.

Νάουσα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Σέρρες: Πλατεία Ελευθερίας στις 6 μ.μ.

Κιλκίς: Πλατεία Ειρήνης στις 7 μ.μ.

Βέροια: Πλατεία Εληάς στις 7 μ.μ.

Επίσης σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Δράμα, Καβάλα, Θάσο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Αγρίνιο: Πλατεία Δημοκρατίας στις 7 μ.μ.

Γιάννενα: Παλιό Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Κέρκυρα: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Αμφισσα: Πλατεία Λαού στις 7.30 μ.μ.

Λαμία: Πλατεία Διάκου στις 10 π.μ., 24ωρη απεργία.

Θήβα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Χαλκίδα: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Τρίπολη: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Πύργος: Πλατεία ΟΤΕ στις 7 μ.μ.

Καλαμάτα: Στον «Κοινωνικό Φορέα» του δήμου στις 7 μ.μ.

Μυτιλήνη: Πλατεία Σαπφούς στις 7 μ.μ.

Χίος: Πύλη Απλωταριάς στις 6.30 μ.μ.

Σάμος: Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ.

Ηράκλειο: Πλατεία Λιονταριών στις 7.30 μ.μ.

Χανιά: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7.30 μ.μ.

Ρέθυμνο: Στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Λασίθι: Στον Αγ. Νικόλαο έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Επίσης στις 15 του Μάρτη:

Πρέβεζα: Εξω από την αίθουσα «Θεοφάνειο» στις 7 μ.μ.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε Αρτα, Ηγουμενίτσα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ