ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούλη 2013
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Απεργιακή απάντηση στις 16 Ιούλη

Ενα είναι το σύνθημα στους χώρους δουλειάς: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία

Κάλεσμα στους εργάτες να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά τους χέρια, να μην αφήσουν τη ζωή τους στα χέρια κάποιων «σωτήρων», απευθύνει με ανακοίνωσή του, μπροστά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, στις 16 Ιούλη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

Να δείξουμε ότι δε σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, στην ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.

Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές Συμβάσεις.

Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.

Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε τι σημαίνει οργάνωση της απεργίας και τι δουλειά απαιτείται για την επιτυχία της. Ομως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Η μεγαλύτερη δυσκολία για την οργάνωση και αυτής της απεργίας έχει να κάνει με τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι δυνάμεις που επηρεάζουν, που αποφάσισαν την απεργία δεν μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δε θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή.

Δε θέλουν σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πολλοί, καλύπτουν την απεργοσπασία. Δε θέλουν και δεν επιδιώκουν, δεν πρωτοστατούν στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας.

Γιατί οι εργατοπατέρες παλιοί και νέοι πιστεύουν στον ίδιο θεό. Οτι οι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε μια οικογένεια.

Είναι συνεργάτες και συνεταίροι των καπιταλιστών και συνυπογράφουν μειώσεις μισθών και μεροκάματων.

Θέλουν ένα κίνημα νεροκουβαλητή στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, ένα κίνημα που θα παλεύει για την καπιταλιστική ανάπτυξη όπου οι εργαζόμενοι πάλι θα πληρώσουν το τίμημα όπως πλήρωσαν ακριβά την καπιταλιστική κρίση.

Το ΠΑΜΕ έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει αυτήν τη στάση!

Παρά τις επιφυλάξεις, το ΠΑΜΕ σάς καλεί να πάρετε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά σας χέρια.

Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων "σωτήρων". Το ΠΑΜΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, γιατί εμείς πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης, πιστεύουμε στη δύναμή της που μπορεί αν το καταλάβει να σαρώσει τους εκμεταλλευτές της και κάθε λογής συνοδοιπόρους τους.

Γιατί εμείς έχουμε προοπτική που αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.

Κλείστε τ' αυτιά σας στις σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις "τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα", να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη νέα Ελλάδα όπως λέει η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους εργαζόμενους και στο κίνημά τους.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ' την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Ιούλης 2013».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ

Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σήμερα

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο λαό να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και στην 24ωρη απεργία την Τρίτη. Να δώσουν μαζική λαϊκή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Να υψώσουν τείχος αντίστασης στα μέτρα - οδοστρωτήρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επίθεση δεν αφορά κάποιους εργαζόμενους, αφορά όλο το λαό και τη νεολαία. Εδώ και τώρα να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία των εργαζομένων, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών. Να σημάνει πραγματική λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Τα συλλαλητήρια

Αττική, 8 μ.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Πλατάνι

Σέρρες, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Βέροια, 7.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο

Ξάνθη, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σκύδρα, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας (ΤΑΞΙ)

Γιαννιτσά, 8 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)

Κοζάνη, 8 μ.μ., Πεζόδρομος

Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Βόλος, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Λαμία, 8.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Χαλκίδα, 8 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Πάτρα, 7.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Σπάρτη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 8 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλατεία Καποδιστρίου

Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια

Κεφαλονιά, 8 μ.μ., ΕΚΚΙ

Ζάκυνθος, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο Κρήτης, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Χανιά, 8 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Κως, 7.30 μ.μ., πλατεία Καζούλη.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org