ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Σε εξέλιξη η μεγάλη εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής για τις εκλογές

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πανεξόρμηση του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, από το περασμένο Σάββατο που δόθηκε στη δημοσιότητα το Κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη.

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος «οργώνουν» χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές διαδίδοντας παντού το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός πιο δυνατός την επομένη των εκλογών. Στην εξόρμηση που ολοκληρώνεται αύριο, γίνεται συζήτηση γύρω από τις «δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει από σήμερα η επόμενη κυβέρνηση, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, και αναδεικνύεται ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση που θα αναδειχθούν από τις κάλπες θα μοιράζονται τους ίδιους αντιλαϊκούς στόχους. Επομένως, αυτό που πρέπει να απασχολεί το λαό είναι πόσο δυνατή θα είναι η δύναμη που μπορεί να οργανώσει την πάλη του, για να μπουν εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, η προοπτική της ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Μέσα από το μεγάλο αυτό πολιτικό άνοιγμα, που συνδυάζεται με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συσκέψεις, στόχος είναι να συζητήσουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ με κόσμο που στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στήριξε το Κόμμα, αλλά και με πολλούς ακόμα που μπορεί να το σκέφτονταν μέχρι τις κάλπες, ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν θετική στάση, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζονται από τα ψεύτικα διλήμματα, από τη λογική του «μικρότερου κακού». Ολοι αυτοί τώρα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν μια σημαντική διαφορά, να δυναμώσουν τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, σήμερα στις κάλπες και αύριο στο δρόμο.

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με τον Σ. Βαρδαλή
Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με τον Σ. Βαρδαλή
Οπως καταλήγει το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το λαό, «η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας! Κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στον λαό. Για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!».

Παίρνουμε την τύχη στα δικά μας χέρια

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, οργανώνονται καθημερινά περιοδείες σε τόπους δουλειάς. Στο δημαρχείο του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και την Τοπική Μονάδα Υγείας Αμπελοκήπων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο απευθύνθηκε στους εργαζόμενους με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη και συζήτησε μαζί τους για τις ερχόμενες εκλογές αλλά και τα ζητήματα των χώρων δουλειάς.

Ο Σ. Βαρδαλής, στις συζητήσεις που έκανε με τους εργαζόμενους, σημείωσε πως από την πλευρά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, κύριο ζήτημα των ερχόμενων εκλογών είναι το «πόσο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τα αστικά κόμματα έχουν δεσμευτεί πως θα υλοποιήσουν». Ακόμη, είπε χαρακτηριστικά πως «ο λαός πρέπει να απορρίψει τη λογική του "μικρότερου κακού" και της ανάθεσης. Εάν περιμένει για σωτήρες, θα περιμένει για πολύ ακόμα. Τώρα είναι η ώρα να πάρει την τύχη του στα χέρια του, οργανώνοντας τον αγώνα του για ζωή και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, στηρίζοντας και ψηφίζοντας το ΚΚΕ».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Τον Οκτώβρη στη Σμύρνη η 21η Διεθνής Συνάντηση

Θα συνδιοργανωθεί από το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από την Ομάδα Εργασίας στη Σμύρνη της Τουρκίας
Στιγμιότυπο από την Ομάδα Εργασίας στη Σμύρνη της Τουρκίας
Ολοκληρώθηκε στη Σμύρνη της Τουρκίας η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιούνη, για να εξετάσει ζητήματα διοργάνωσης της φετινής 21ης Διεθνούς Συνάντησης.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησαν οι σύντροφοι Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Αρης Ευαγγελίδης και Δανάη Χέλμη, μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, και Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συνολικά στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από τα εξής 25 κόμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ, Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό), Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία), Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, Κόμμα Εργατών Κορέας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Νεπαλέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα (ενοποιημένο), Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία).

Η συνεδρίαση αποφάσισε η επόμενη 21η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2019 στη Σμύρνη και να διοργανωθεί από κοινού από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το θέμα της 21ης ΔΣΚΕΚ προσδιορίστηκε ως εξής: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται!».

Αποφασίστηκε επίσης να οργανωθεί αποστολή αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Συρία.

Τέλος, επιλύθηκαν μια σειρά οργανωτικών ζητημάτων των ΔΣΚΕΚ.

Για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 9.30 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Ψυτάλλεια, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί το «Αττικόν» Νοσοκομείο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στην οδό Σοφοκλέους, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο επέκτασης του Εκπτωτικού Χωριού στα Σπάτα, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την ΕΥΔΑΠ στην οδό Λαοδικείας, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1.30 μ.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Βαφοπούλειο στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 9 π.μ., ο Μανώλης Καραντούσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «Coca - Cola» στο Σχηματάρι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7.30 π.μ., ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το 1ο Τμήμα Γραμμής και το Τμήμα Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων του ΟΣΕ στον Σταθμό Λαρίσης και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

-- Στις 7 π.μ., κλιμάκιο της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τον Α' Τομέα Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 13 Ιούνη:

-- Η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στις 9 μ.μ, στην κοίτη του Πηνειού (στο ύψος της πεζογέφυρας πίσω από το Κηποθέατρο). Θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

-- Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ρόδο, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πλάζα» θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος για το νομό Δωδεκανήσου.

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στην Εύβοια

Στην Εύβοια θα περιοδεύσει την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιούνη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 13/6, στο Αλιβέρι: Το πρωί στη Δασική Υπηρεσία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κέντρο Υγείας. Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Γαβαλά. Την Παρασκευή 14/6, στην Κύμη: Το πρωί περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Νοσοκομείο.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα» το Κόμμα καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), στα τηλέφωνα 210.5282.527, 210.5282.535 (ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ