ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!

Κύμα καταδίκης της κυβέρνησης και αλληλεγγύης στον φαντάρο που τον τραμπούκισαν για το αυτονόητο δικαίωμά του να αντιταχθεί στην εμπλοκή!

Κύμα αλληλεγγύης στους νέους στρατευμένους που διαμαρτύρονται για την εμπλοκή στον πόλεμο και καταδίκης της κυβέρνησης και της προσπάθειάς της να σπείρει φόβο και τρομοκρατία έχουν ξεσηκώσει οι απειλές κατά της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας του στρατευμένου Νικόλα Φάσσα από αξιωματικούς του 6ου ΕΤΕΘ στη Ρόδο, επειδή έστειλε επιστολή στον «Ριζοσπάστη», με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Σε ψήφισμά τους δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν «την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την εμπλοκή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».

Τονίζουν πως «η προσπάθειά τους να φοβίσουν νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους στον στρατό προσπαθώντας να τους πείσουν ότι δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα μέσα στα στρατόπεδα θα πέσει στο κενό. Τα πολιτικά δικαιώματα των νέων στρατευμένων δεν μπαίνουν στον πάγο όταν είναι στον στρατό αλλά συνεχίζουν να υφίστανται και μέσα από τις πύλες των στρατοπέδων».

Εκφράζουν δε την αλληλεγγύη τους «στον στρατευμένο Νικόλα Φάσσα και σε όλους τους στρατευμένους νέους που έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στη γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη», ξεκαθαρίζοντας πως «διαδίδουμε την αλήθεια κόντρα στη διαστρέβλωση και τα fake news. Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να επιστρέψουν οι Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Να μην είναι κανένας στρατιώτης ή στρατιωτικός σε επιχείρηση εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μην παραχωρείται καμία υποδομή της χώρας για τη διευκόλυνση της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης.
  • Αμεση απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ.

Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν».

Το ψήφισμα υπογράφουν ήδη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, ΗΜΜΥ, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Μηχανολόγων, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Πολιτικού, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Ιατρικής, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικού, και οι Σύλλογοι οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

ΤΟ PODCAST TΟΥ «902.GR»
Ξανά για τα fake news του πολέμου...

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού είναι σε πλήρη εξέλιξη μαζί με τον βομβαρδισμό από fake news από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τα εγχώρια «ενημερωτικά» επιτελεία...

Στο νέο επεισόδιο του podcast, ο «902.gr» παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να «στηθεί» μια είδηση, στη συνέχεια να αναλάβουν τα trolls του διαδικτύου να ρίξουν τόνους λάσπης και ψέματος και στη συνέχεια να γίνει θέμα στα ...σοβαρά δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες...

Παρακολουθεί το πώς μια πράξη αλληλεγγύης περνά μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ και μετατρέπεται σε ...ποινικό αδίκημα και δίωξη.

Πώς οργανώνεται όλο αυτό το δίκτυο που διακινεί fake news, δημιουργεί γεγονότα και «ενημέρωση»;

Διαθέσιμο σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και YouTube.

Παρουσίαση - επιμέλεια: Κώστας Πασακυριάκος. Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας. Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκράτηση σε στρατευμένους θα πέσουν στο κενό

Οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκράτηση σε στρατευμένους θα πέσουν στο κενό, επισημαίνει το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες από τη στιγμή που αξιωματικός και υπαξιωματικός του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (6ου ΕΤΕΘ) εκφράστηκαν με απειλές κατά της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας στρατευμένου ο οποίος έκφρασε τη γνώμη του με επιστολή ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, διαμαρτυρόμενος για την εμπλοκή της χώρας στο μακελειό.

Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Θυμίζουν άλλες εποχές και είναι φανερό ότι επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους στρατευμένους.

Καμία απειλή και κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα σε κάθε στρατευμένο να εκφράζει τη γνώμη του. Οι στρατευμένοι έχουν δικαιώματα και αυτά δεν σταματούν στην πύλη των στρατοπέδων.

Ο στρατιώτης Νικόλας Φάσσας, όπως καταγγέλλει ο ίδιος με νέα επιστολή του, έγινε αποδέκτης όλων των προαναφερόμενων καταδικαστέων συμπεριφορών, μετά τη δημοσίευση της αρχικής επιστολής του που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου".

Απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης στρατευμένων ο λαός μας, τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και όλοι οι φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη τους, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης σε βάρος των στρατευμένων. Σε συνθήκες συνεχώς βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους πολέμους με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ κ.ά., ο λαός μας και η νεολαία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους νέους στρατευμένους που διαμαρτύρονται για την εμπλοκή στον πόλεμο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης του στρατευμένου στο 6ο ΕΤΕΘ».

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 219 ΚΙΧΝΕ
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

«Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα», ξεκαθαρίζουν με επιστολή τους στρατιώτες από το 219 ΚΙΧΝΕ με αφορμή την επιχείρηση τρομοκράτησης στρατευμένου που αντιτάχθηκε στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό και σημειώνουν:

«Οργή μάς προκαλεί η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης του συναδέλφου μας από στελέχη του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ). Το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να καταδικαστεί από όλους εμάς τους στρατευμένους νέους. Είναι δικαίωμά μας να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης για τη γενοκτονία του από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε μπροστά σε αυτό το έγκλημα. Για το οποίο είναι συνένοχη και η δική μας κυβέρνηση, η οποία εμπλέκει συνεχώς τη χώρα μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ταυτόχρονα στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με το να στέλνει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο και να μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Γι' αυτό εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα περάσουν η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός.

Είναι χρέος μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Νίκο Φάσσα, αλλά και ως νέοι στρατευμένοι να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία που διαδήλωναν τις προηγούμενες μέρες και φώναζαν "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ". Ολοι εμείς που υπηρετούμε τη θητεία μας αυτό το διάστημα υπηρετούμε για να υπερασπιζόμαστε τον λαό, τις οικογένειές μας, τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Είναι χρέος και δικαίωμά μας να είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε λαού να έχει πατρίδα και να ζει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Και όχι να οπλίζουμε το χέρι ενός κράτους που είναι υπεύθυνο για τις δολοφονίες χιλιάδων παιδιών και γυναικών με το να στέλνουμε φρεγάτες ή να παραχωρούμε στρατόπεδα, λιμάνια και αεροδρόμια - ακόμα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων - για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ολα αυτά στα πλαίσια της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης " που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του λαού μας. Αντίθετα, θέτουν τον λαό και την πατρίδα μας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση αντιποίνων.

Γι' αυτό απαιτούμε: Να απεμπλακεί εδώ και τώρα η χώρα από τον πόλεμο! Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις και το προσωπικό που έχουν σταλεί! Να σταματήσουν η στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και οποιαδήποτε διευκόλυνση δίνεται για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο από την ελληνική κυβέρνηση! Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας και να μη δοθεί καμία στρατιωτική εγκατάσταση ή προσωπικό σε δολοφόνους.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να περάσει καμία προσπάθεια τρομοκράτησης, φίμωσης και εκβιασμού. ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ