Το βήμα που έγινε στις 21 Μάη να γίνει ακόμα πιο ισχυρό στις νέες κάλπες
Αγρίνιο |
Ορισμένες μάλιστα μετατράπηκαν σε δυναμικές συγκεντρώσεις σε αρκετές περιοχές και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, με κάλεσμα το βήμα που έγινε στις 21 Μάη να ισχυροποιηθεί στις 25 Ιούνη, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που τσακώνονται για το «υπουργείο αντιπολίτευσης», απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων τους.
Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν να μην πάει καμία ψήφος χαμένη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, βάσει και των δυνατοτήτων που διαμορφώθηκαν. Να μη σκορπίσει ούτε στα κάθε λογής κόμματα - συμπληρώματα της αντιλαϊκής πολιτικής, τύπου Ελ. Λύσης, «Νίκης», «Πλεύσης Ελευθερίας» κ.ά., που διατυπώνουν αντιδραστικές θέσεις και έχουν δοκιμαστεί στα αντιλαϊκά μέτρα.
«Απέναντι σε όλους αυτούς, δίπλα, μαζί και μπροστά στην πάλη με τον λαό βρέθηκε μόνο το ΚΚΕ και συνεχίζει. Γι' αυτό χρειάζεται η αποφασιστική ενίσχυσή του, εξαντλώντας όλοι μας τα περιθώρια που έχουμε», σημειώνεται με αποφασιστικότητα, βρίσκοντας αποδοχή, ανοίγοντας δρόμους για να μπουν κι άλλοι σε αυτήν τη μάχη, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και ο λαός.
Προσφυγικά |
Μαζικές συσκέψεις έχουν γίνει στο Αγρίνιο, μεταξύ άλλων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και σε Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Μακρυνεία, Καινούργιο, Αιτωλικό και Θέρμο.
Επίσης στην Ηλεία, σε Πύργο, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Αρχαία Ολυμπία και Γαστούνη, με αισιοδοξία για ακόμα πιο θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, με κόσμο να δηλώνει τη στήριξη και με την ψήφο του στις 25 Ιούνη, ακόμα κι αν δεν το έπραξε στις 21 Μάη.
Πρόκειται για πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται, ώστε περισσότερες δυνάμεις, οπαδών, φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, στο πλευρό των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, να μπουν στη μάχη για να φτάσουν το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.
Το πρόγραμμα των συσκέψεων των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Αγυιά |
Ταραμπούρα |
Στη μάχη για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα της «επόμενης μέρας» βρίσκονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στους νομούς της Θεσσαλίας.
Ετσι, μαζί με την εσωκομματική συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πολύμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συσκέψεις, ατομικές συζητήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πανεπιστήμια, όπου συζητιέται η Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.
Στη Λάρισα, δεκάδες είναι αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν στις συσκέψεις που οργάνωσαν οι ΚΟΒ ΕΒΕ, Ιπποκράτη - Ταμπάκικων - Αγ. Αθανασίου, Γιάννουλης, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ, Δημόσιων Νοσοκομείων, γεγονός που αποτυπώνει τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου να συζητήσει οργανωμένα μαζί με τους κομμουνιστές, όσο και τη διάθεση συστράτευσης μπροστά στη νέα μάχη.
Από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε αποτυπώθηκε η δυνατότητα να αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Ενδεικτικά, στη σύσκεψη της ΚΟΒ Δημόσιων Νοσοκομείων, ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε πως «μόνο το ΚΚΕ, που έχει σαν θέση το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια της ΝΔ που φτάνουν μέχρι και στο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων μονάδων Υγείας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και νέες συσκέψεις, ενώ σημαντικός σταθμός θα είναι η εκδήλωση των Κλαδικών ΚΟΒ, την Τρίτη 6 Ιούνη, στις 19.30 στο «Θέατρο Τεχνών», με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ιδιαίτερη δουλειά σχεδιάζεται και σε τμήματα της νεολαίας, όπως οι φοιτητές, με τον ορισμό συσκέψεων σήμερα και αύριο, αλλά και τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης το Σάββατο 10 Ιούνη.
Στην ύπαιθρο της Λάρισας, αξιοποιήθηκε η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», ώστε να φτάσουν οι ΚΟΒ σε σημαντικό τμήμα οπαδών και φίλων του Κόμματος, ενώ ταυτόχρονα ήταν αρκετοί αυτοί που πήραν για πρώτη φορά την εφημερίδα. Χτες, σε μάχιμο κλίμα έγιναν οι συσκέψεις σε Πύθιο, Ελασσόνα και Χάλκη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται και σε άλλες κωμοπόλεις και χωριά. Παράλληλα, έχει μπει συγκεκριμένο πρόγραμμα για να φτάσουν οι Οργανώσεις σε αγρότες, κύρια σε αυτούς που συμμετείχαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ώστε να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η στήριξη στο ΚΚΕ.
Μαζικές συσκέψεις έγιναν και στη Μαγνησία, κυρίως στη Ζαγορά και στη Νέα Ιωνία, αλλά και στην Καρδίτσα, ειδικά σε Παλαμά, Σέκλιζα, Βλαχομαχαλά.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ από αύριο θα ξαναλειτουργήσουν τα εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ σε όλους τους νομούς.
Το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη που θα λειτουργεί στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη 1 Ιούνη στις 7 μ.μ. Θα λειτουργεί καθημερινά τα απογεύματα.
Κανονικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του το εκλογικό περίπτερο στην Αγίας Σοφίας και Ερμού.
Επιπλέον, το ΚΚΕ λειτουργεί τα παρακάτω εκλογικά περίπτερα στη Θεσσαλονίκη: Οδός Λαμπράκη στο ύψος της γέφυρας στην Ανω Τούμπα. Πάρκο Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα. Πάρκο Υδρας στην Κρήνη. Πεζόδρομος Καλαμαριάς. Δημαρχείο Πυλαίας. Πλατεία Ευόσμου. Πλατεία Κορδελιού. Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη. Πλατεία Βαλσαμή στις Συκιές. Πλατεία εκκλησίας Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.