Χαρακτηριστικά των παραπάνω είναι τα αποτελέσματα έρευνας, που έγινε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, συμπεριέλαβε 150 καταστηματάρχες και πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Δεκέμβρη. Το 64,55% των ερωτώμενων εκτιμά ότι οι πωλήσεις του στη διάρκεια των φετινών γιορτών πήγαν πολύ ή λίγο χειρότερα σε σχέση με πέρσι και μόνο το 15,60% δήλωσε ότι πήγαν λίγο ή πολύ καλύτερα, ενώ το 19,85% εκτιμά ότι οι πωλήσεις του κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.
Οσο για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και τα κυβερνητικά σχέδια περί λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι εύγλωττο το παρακάτω σχόλιο των καταστηματαρχών: «Οταν οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα, είναι περιττό τα καταστήματα να λειτουργούν τόσες ώρες. Πλήττονται κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού αναγκάζονται να εξαντλούν το συνεχές ωράριο προκειμένου να ανταγωνιστούν τους μεγάλους, χωρίς βέβαια, να έχουν τις ίδιες ...αντοχές».
Με μια πρωτοφανή αντεργατική απόφαση το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου μείωσε το οικογενειακό επίδομα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ. Οι απασχολούμενοι στα ΚΤΕΛ - διά της δικαστικής οδού - διεκδίκησαν επέκταση του οικογενειακού επιδόματος, ζητώντας να ισχύσει και για τα άγαμα αγόρια ό,τι ισχύει για τα άγαμα κορίτσια.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ δικαιούνται οικογενειακό επίδομα για τα άγαμα αγόρια μέχρι τα 18 χρόνια ή μέχρι το 25ο έτος εφόσον σπουδάσουν, ενώ για τα κορίτσια όσο χρόνο παραμένουν άγαμα.
Ο Αρειος Πάγος με μια «ταχυδακτυλουργική» απόφαση και ερμηνεύοντας ανάποδα τη νομοθετική διάταξη του Συντάγματος περί ισότητας, έκρινε ότι αντί να εφαρμοστεί η ευνοϊκή διάταξη και στα άγαμα αγόρια, υιοθέτησε τη δυσμενή εκδοχή των αγοριών και στα άγαμα κορίτσια, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αποδοχές των απασχολούμενων στα ΚΤΕΛ.
Τελικά, οι εργαζόμενοι «πήγαν στη Δικαιοσύνη για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»...
Δέκα ολόκληρες σελίδες περιλαμβάνει το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το σκορπιό που βρέθηκε στο χειρουργείο του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου Κρήτης. Σε μια - επίσης ολόκληρη - σελίδα είναι τα συμπεράσματα της ΕΔΕ, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται: (Ο σκορπιός) «δε διαβιούσε στο χώρο του χειρουργείου, αλλά μεταφέρθηκε μαζί με αναλώσιμο υλικό στο χειρουργείο από κάποια αποθήκη» και ότι «δε διαπιστώθηκε για το εν λόγω γεγονός κανενός είδους ευθύνη».
Και για όλα αυτά τα σχεδόν αυτονόητα πράγματα χρειαζόταν ΕΔΕ και όλα τα συναφή τρεξίματα; Ουαί και αλίμονο δηλαδή.
Οσα τραγελαφικά είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον εντοπισμό του σκορπιού στα χειρουργεία θυμίζουν στη στήλη την ιστορία με τη σβουνιά στο μαδέρι στο υπόγειο κάποιου παλιού σπιτιού.
Παλιά ένας πατέρας έστειλε - με πολλές στερήσεις - το γιο του να σπουδάσει. Μετά από χρόνια ο γιος του γύρισε και δήλωσε στον πατέρα ότι μετά από τόσες σπουδές μπορούσε να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τότε, ο πατέρας του τον κάλεσε στο κατώι και δείχνοντας μια σβουνιά πάνω στο μαδέρι που στήριζε το πάτωμα τον ρώτησε: «Θέλω να βρεις πώς κατάφερε το βόδι και έχεσε εκεί ψηλά;». Ο γιος άνοιξε τα συγγράμματα, επισκέφτηκε ξανά τις σχολές όπου φοίτησε, αλλά γύρισε απογοητευμένος. «Δε βρήκα λύση για αυτό το πρόβλημα». Πικραμένος ο πατέρας του είπε: «Κρίμα τις στερήσεις που έκανα για να σπουδάσεις».
-- Και γιατί, ξέρεις εσύ τη λύση; απόρησε ο σπουδαγμένος γιος.
Ο γέρος ξαμόλησε μια βλαστήμια λέγοντας: «Οταν το μαδέρι ήταν στο χώμα πέρασε ένα βόδι και το έχεσε. Ο ξυλουργός βαρέθηκε να ξύσει τη σβουνιά και κάρφωσε το μαδέρι, όπως ήταν»!
-- Εγώ δεν έχω κανενός είδους ευθύνη, γιατί στα βιβλία που διάβασα δε βρήκα τέτοιο πρόβλημα, ούτε και τη λύση του, δικαιολογήθηκε ο γιος...