ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετούν τον σύντροφο Αποστόλη Κυριαζέλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
Η ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον χαμό του συντρόφου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΥ.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 5/6, στις 12 το μεσημέρι, στο Γ' Νεκροταφείο.

Οπως αναφέρουν, «ο σύντροφος Αποστόλης γεννήθηκε το 1946, στον μικρασιατικό καταυλισμό της Ελευσίνας. Παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας, από νεαρή ηλικία πιάνει δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το 1976 εντάσσεται στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση.

Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Τον διέκριναν η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης.

Συνέβαλε στην υπόθεση του Κόμματος αναλαμβάνοντας διάφορες στελεχικές ευθύνες στην κομματική του ζωή, πάντα με συνέπεια, μαχητικότητα και αταλάντευτη πίστη στο Κόμμα. Πρωτοπόρος και "πανταχού παρών" στον κλάδο του και στη συνοικία της Γρηγορούσας στο Χαϊδάρι.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπώρησαν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία ξεπέρασε με μαχητικό τρόπο.

Η ζωή του όλη ήταν συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πορεύθηκε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Η ανιδιοτελής και ακούραστη προσφορά του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους κομμουνιστές.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Χριστίνα, στις κόρες του Διονυσία και Λίτσα, στις εγγονές του, στους οικείους και συντρόφους του αγαπημένου μας συντρόφου».

Εκδηλώσεις στο Δομοκό

Τρεις σημαντικές επετείους από την περίοδο της Κατοχής στην περιοχή Δομοκού θα τιμήσουν το πρωί της Κυριακής 6/6 η TE Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Συγκεκριμένα:

  • Στο Μνημείο του Κούρνοβου, στις 10.30 μ.μ., τους 109 εκτελεσθέντες το 1943 ως αντίποινα στην ανατίναξη της ομώνυμης γαλαρίας από τον ΕΛΑΣ.
  • Στη θέση Σάββα Μαγούλα Δομοκού τους 13 εκτελεσθέντες το 1943 ως αντίποινα για την ανατίναξη σιδηροδρομικής γέφυρας και την καταστροφή γερμανικής αμαξοστοιχίας από το τάγμα του Νάκου Μπελλή ανάμεσα στα χωριά Δερελί και Καΐτσα.
  • Στη θέση Αμπέλια, έξω από την Ομβριακή, τους 17 εκτελεσθέντες το 1944 ως αντίποινα για το σαμποτάζ από το ΕΑΜ στα Μεταλλεία Δομοκού.
«Εφυγε» η συντρόφισσα Χρυσούλα Πολυμερίδη

Την συντρόφισσα ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗ αποχαιρετούν με μεγάλη θλίψη οι ΚΟ Ζωγράφου Αττικής του ΚΚΕ και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στον σύζυγό της, σ. Γιώργο Πολυμερίδη. Η Χρυσούλα γεννήθηκε στις 9/12/1933 στη Μάνη Διδυμοτείχου, από αγωνιστές γονείς, με δράση στο ΕΑΜ και μετέπειτα στον ΔΣΕ. Ο πατέρας της σκοτώθηκε σε μάχη στον Γράμμο. Από μικρή στο κίνημα, στα χρόνια της Κατοχής ήταν σύνδεσμος της ΕΠΟΝ. Αναγνωρισμένη αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, το 1948 πέρασε μαζί με τη μητέρα της στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας ως πολιτικοί πρόσφυγες, σπούδασε στην Ανωτάτη Οικονομική Σχολή. Το 1953 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και παρέμεινε μέχρι το τέλος μέλος του, πάντα μαχητική, ιδιαίτερα στη διακίνηση του «Ριζοσπάστη». Οι ΚΟ Ζωγράφου εύχονται κουράγιο στα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς της συντρόφισσας Χρυσούλας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ