***
Πολιτικοποιήστε την απεργία της 12ης Δεκέμβρη, τηλέπαθοι! Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα!..
***
Πήξτε τις πλατείες!
***
«Λύθηκε» το Παλαιστινιακό! Αμερικανικά...
***
Και ευρωπαϊκά! Το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που λέει και ο ΣΥΝ...
***
Θηρία έγιναν οι ΠΑΣΟΚοι για την κόρη του Μαγγίνα!! Θηρία!..
***
Δεν είδαν ξανά περίπτωση πατέρα να διορίζεται η κόρη του! `Η να προσλαμβάνεται! Πατέρα πολιτικού, δηλαδή...
***
Πρωτοφανές! Το ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζει το παραμικρό για τέτοιας φύσης ζητήματα! Τίποτα!..
***
Οπως ποτέ δεν είχε ακούσει ούτε η ΝΔ, όσο ήταν αντιπολίτευση..!
***
Εχει κάνει και ράλι ο Χατζηδάκης (ΝΔ), κατά ομολογία του!..
***
Ο Μπιν έστειλε μήνυμα για το Αφγανιστάν! Ο Μπιν!..
***
Πού βόσκει ο Μπιν;
***
`Η δε... βόσκει; Κάτω από το κρεβάτι έψαξε κανείς;;; Πίσω από το κάδρο;;;
***
Θύμωσε προχτές ο Γιώργος (ΠΑΣΟΚ)... Θυμήθηκε πεζοδρόμια!!!
***
Θυμήθηκε και ενότητα... Γιατί; Για να εφαρμοστεί ο νόμος Ρέππα από αυτόν και όχι από τη ΝΔ που τον εφαρμόζει τώρα...
***
Εχει δίκιο, λοιπόν, που μιλάει για πεζοδρόμια... Γιατί για τ' άλλα, αυτά που ζητούν οι εργάτες, χρειάζονται δρόμοι!!!
***
ΠΑΜΕ!..
Τα θυμήθηκε όλα αυτά εκείνες τις μέρες. Δείχνοντας και αυτή τη μεγαλοψυχία που επιδεικνύει όλος ο απλός λαός ο οποίος επιμένει να δίνει συγχωροχάρτι για το ξεζούμισμά του, είπε το γνωστό «δε βαριέσαι, την υγειά μας να έχουμε». Κατέθεσε τα χαρτιά και περίμενε, περίμενε, περίμενε. Κοντά στους 14 μήνες πέρασαν όταν ήρθε πλέον το χαρτί από το ΙΚΑ. Πήγε, λοιπόν, στο ταμείο για να πάρει όλα κι όλα περίπου 400 ευρώ!!! Αυτά ήταν για τους κόπους μιας ζωής και μετά τις κλεψιές των αφεντικών της.
Θυμήθηκα την ιστορία της Μ. - που αγανακτισμένη μου είπε πριν λίγο καιρό όταν με κέρναγε ένα ποτήρι κρασί για να «γιορτάσει» αυτά τα 400 ευρώ - την περασμένη Τρίτη στην απεργία του κλάδου των δημοσιογράφων. Γιατί ναι μεν σωστός ο αγώνας, για να μπορέσουμε ίσως να έχουμε και εμείς κάποια στιγμή μια αξιοπρεπή σύνταξη. Ξέρετε, θα είναι όμως υποκριτικό αν ικανοποιηθώ με την περιορισμένη αγωνιστικότητα στο δικό μου κλάδο έστω και αν πετύχει. Γιατί αν γύρω μου συνεχίσουν να υπάρχουν συνταξιούχοι των 300, 400 ευρώ, τότε κι εγώ και οι υπόλοιποι έχουμε πραγματικά αποτύχει. Αν δούμε μόνο το «μαγαζάκι μας» και δεν παλέψουμε όλοι, για όλα όσα μας ανήκουν!
ΥΓ: Μ., θεώρησα το να πω την ιστορία σου το ελάχιστο σαν ευχαριστώ σε σένα και όλες τις υπόλοιπες μανάδες εργάτριες για τον αγώνα που δώσατε για να μας μεγαλώσετε.
|
Το φάσμα της πείνας, της δίψας αλλά και τον άμεσο κίνδυνο επιδημικών ασθενειών, αντιμετωπίζουν μετά τον καταστροφικό κυκλώνα «Σιντρ» οι κάτοικοι του Μπαγκλαντές, που περιμένουν στις ουρές για συσσίτιο. Μέχρι στιγμής, οι επίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 4.000 νεκρούς, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές.