Sportidea |
«Πίσω από τη βιτρίνα» βλέπει ο Χρ. Κυριαζής τα προβλήματα του βόλεϊ |
Παρ' όλα αυτά μιλώντας στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ο Χρύσανθος Κυριαζής δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. «Σίγουρα οι εγκαταστάσεις χρειάζονται. Ομως όταν γίνονται και είναι αβέβαιο το μέλλον τους, όσον αφορά τη χρήση τους και την αξιοποίησή τους, τότε τα πράγματα είναι ρευστά. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό βόλεϊ δε λύνονται μόνο με εγκαταστάσεις, αλλά αφορούν την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα του αθλητισμού και ειδικότερα σε αυτόν του βόλεϊ», τόνισε ο διεθνής βολεϊμπολίστας.
Παράλληλα ο Χρύσανθος Κυριαζής έθιξε και το θέμα των αθλητών, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. «Οι βολεϊμπολίστες είναι αυτοί που θίγονται περισσότερο. Φέτος είχαμε το Γουόρλντ Λιγκ, μετά για τα παιδιά ακολουθεί η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς και μετέπειτα αυτή για τις ομάδες τους. Οι αθλητές όλη τη χρονιά εξυπηρετούν στην ουσία τα συμφέροντα των χορηγών. Και αυτοί είναι φανερό ότι δε σκέφτονται τον αθλητή».
Μετά από τρεις βδομάδες σκληρής προετοιμασίας, οι παίκτες του Παναθηναϊκού απόλαυσαν το ρεπό τους και από χτες μπήκαν και πάλι στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς. Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε εξακολουθεί να είναι το κεντρικό πρόσωπο στις συζητήσεις των φίλων του Παναθηναϊκού και ένας από τους βασικούς «πονοκεφάλους» του τεχνικού τιμ των πράσινων. Οι ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν το νεαρό επιθετικό στο χειρουργημένο του γόνατο φέρνουν στη μνήμη μας τον εφιάλτη που πέρασε την περσινή σεζόν και ο ίδιος ούτε να σκέφτεται θέλει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από τον Παναθηναϊκό γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν οι πρώιμες και ίσως παρακινδυνευμένες προγνώσεις για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή, ωστόσο λογικό είναι να ανησυχούν οι φίλαθλοι για ένα από τα πλέον αξιόπιστα επιθετικά «όπλα» της ομάδας τους.
Αλλωστε ο τραυματισμός του συνέπεσε με μια περίοδο δύσκολη για την επίθεση του Παναθηναϊκού, αφού στο καθοριστικό στάδιο της προετοιμασίας ο Γιτζάκ Σουμ έχασε τους Ολισαντέμπε, Ντέμπα και τον Κωνσταντίνου οι οποίοι προστέθηκαν στην ήδη γνωστή απουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου που βρίσκεται με την Ολυμπιακή ομάδα. Για τους πρώτους λοιπόν οι ημέρες που ακολουθούν θα δείξουν αν είναι έτοιμοι και αν τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους για το φιλικό του Σαββάτου με την Πόρτσμουθ στην Αγγλία. Από την Αγγλία η ομάδα θα μεταβεί στην Πορτογαλία για το φιλικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο, για το οποίο αναμένεται να καθοριστούν η ημερομηνία (πιθανότατα στις 11 του μήνα) και η ώρα διεξαγωγής του.
«Δεν περίμενα να φύγω με αυτόν τον τρόπο από την ΑΕΚ». Σε αυτά τα λόγια του Μιχάλη Κασάπη αποτυπώνεται η πίκρα του για τον τρόπο που αποχαιρέτησε την αγαπημένη του ομάδα μετά από 11 χρόνια προσφοράς. Ο αριστεροπόδαρος παίκτης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «SuperΣΠOP FM», αφήνοντας συγχρόνως αιχμές κατά του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ υποστήριξε ότι θα διεκδικήσει τόσο τα δεδουλευμένα όσο και τα χρήματα που είχε λαμβάνειν τα επόμενα 2 χρόνια του συμβολαίου του. «Σημασία έχει η ΑΕΚ να βρει το δρόμο της, είτε με τον Νικολαΐδη είτε με κάποιον άλλο», προσέθεσε. «Η καινούρια διοίκηση δε θέλησε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Δεν ήταν θέμα δικό μου ότι δεν ήθελα να μείνω. Μου έστειλαν ένα χαρτί μετά από 11 χρόνια στην ομάδα και μου λένε περάστε έξω από την πόρτα της ΑΕΚ. Αυτή είναι η σημερινή διοίκηση. Ο Νικολαΐδης δε με πήρε ένα τηλέφωνο που έχουμε κοιμηθεί μαζί, έχουμε φάει, έχουμε συζητήσει και έχουμε παίξει στην ίδια ομάδα 5-6 χρόνια. Δεν το θεώρησα σωστό, αλλά και πάλι το σεβάστηκα. Δεν μπορώ να φύγω χωρίς να πάρω αυτά που δικαιούμαι από τη στιγμή που με διώχνουν», δήλωσε ο 33χρονος παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών ποδοσφαιριστών, που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού, και κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το φιλικό με την Τσεχία, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου στην Πράγα στο στάδιο «Στράχοφ» (21:15 ώρα Ελλάδας).
Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα ανδρών είναι: Γιώργος Σεϊταρίδης (Πόρτο), Νίκος Νταμπίζας (Λέστερ), Τραϊανός Δέλλας (Ρόμα), Θοδωρής Ζαγοράκης (Μπολόνια), Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Αγγελος Χαριστέας (Βέρντερ Βρέμης), Τάκης Φύσσας (Μπενφίκα), Ζήσης Βρύζας (Φιορεντίνα), Μιχάλης Καψής (Μπορντό), Γιώργος Καραγκούνης (Ιντερ).
Το... χαστούκι των Ιταλών στη... δήθεν «Ντριμ Τιμ» ακούστηκε παντού! Η παρέα των Ντάνκαν, Αϊβερσον και των υπολοίπων σταρ του ΝΒΑ, γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα από το 1992 και ύστερα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αμερική. Τα περισσότερα αμερικανικά δίκτυα (π.χ. CNN, ESPN) «κράζουν» την ομάδα του Λάρι Μπράουν ενώ το επίσημο site του ΝΒΑ κάνει λόγο για «καμπανάκι κινδύνου». Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν και τα μέλη της αμερικανικής ομάδας το «ναυάγιο» κόντρα στους Ιταλούς. Ο Λάρι Μπράουν δεν πίστευε στα μάτια του με τα όσα έβλεπε και μετά τον αγώνα παραδέχτηκε: «Μέσα σ' αυτή την εβδομάδα οι παίκτες μου θα πάρουν πολλά μαθήματα». Ο Τιμ Ντάνκαν, ίσως ο μοναδικός που διασώθηκε, έδειξε να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για τη βαριά ήττα. «Δε μας πόνεσε. Απλά ήταν μια θαυμάσια προετοιμασία. Αν συνέβαινε στη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά, σίγουρα θα μας ενοχλούσε», τόνισε ο σέντερ του Σαν Αντόνιο.
Δηλώνοντας ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα από τις διαρροές σχετικά με τους εθελοντές, που την τελευταία στιγμή αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποφεύγοντας να δώσει στοιχεία για το ποσοστό αποχής, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» παρουσίασε χτες τον απολογισμό του προγράμματος εθελοντισμού. Οπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, τα πλάνα για τον εθελοντισμό έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 89% Ελλήνων και 11% ξένων. Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι στο αρχικό πλάνο των αιτήσεων υπήρχε η αναλογία 64% Ελλήνων και 36% από το εξωτερικό, αλλά προτιμήθηκαν περισσότερο οι εγχώριες αιτήσεις, αφού δε θα υπήρχαν προβλήματα (ο χρόνος άφιξης κλπ).
Κατά τα αλλά η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψε ότι τη φλόγα στην καινούρια γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου θα συνοδεύσουν σαν λαμπαδηδρόμοι τα μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου, που θα διακόψουν την προετοιμασία τους και θα μεταβούν με τσάρτερ στον Αραξο, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες.
Η ώρα που περίμεναν με αγωνία όλοι οι φίλοι του Ηρακλή έφτασε. Ο Μπέπε Σινιόρι ήρθε χτες στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με μια ώρα καθυστέρηση (17:30 αντί 16:30) και συνοδευόμενος από πομπή δεκάδων αυτοκινήτων, καθώς 500 συνδεσμίτες βρέθηκαν και εκεί, οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, όπου και τον περίμεναν πάνω από 2.500 οπαδοί του «γηραιού». Ο Ιταλός σούπερ σταρ απόλαυσε την υποδοχή... Μεσσία από τους φιλάθλους των «κυανολεύκων» που μαζεύτηκαν για να καλωσορίσουν το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους. «Προτίμησα τον Ηρακλή γιατί πίστεψα στα λόγια των ανθρώπων του. Ηταν ειλικρινείς απέναντί μου. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία τους να συνεργαστούμε. Ξέρω τι έκανε στο ελληνικό πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, έρχομαι, όμως, για να πετύχουμε πολλά περισσότερα», δήλωσε ο 36χρονος επιθετικός σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη στη Ρώμη.
H ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι τελικά το εμπόδιο που θα πρέπει να υπερκεράσει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να κερδίσει την είσοδό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μακάμπι, παρουσία του Κώστα Λαγωνίδη, επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Ελσίνκι, χάρη σε τέρμα του Λ. Κοέν στο 88` και πήρε την πρόκριση για τον Γ' προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα βρεθεί αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας.