Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
«Αθλητές στο βωμό του κέρδους»

«Πίσω από τη βιτρίνα» βλέπει ο Χρ. Κυριαζής τα προβλήματα του βόλεϊ

Sportidea

«Πίσω από τη βιτρίνα» βλέπει ο Χρ. Κυριαζής τα προβλήματα του βόλεϊ
«Τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ δε λύνονται μόνο με τις εγκαταστάσεις». Αυτό είναι το νόημα όσων επισημαίνει στο «Ρ» ο διεθνής βολεϊμπολίστας της ΕΑ Πατρών και πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας, Χρύσανθος Κυριαζής, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου σταδίου στην Παιανία, πιο γνωστό ως «Σπίτι του βόλεϊ» που έκανε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Θανάση Μπελιγράτη στις εγκαταστάσεις του σταδίου, στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο και στους ξενώνες. Αναφερόμενος στην πληρότητα των εγκαταστάσεων που συνάντησε, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι: «Αυτές οι εγκαταστάσεις δίνουν μια ανάσα στα δύο αθλήματα, του βόλεϊ και του στίβου και παρέχουν τεράστιες δυνατότητες. Είπαμε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βόλεϊ ότι, αφού τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Σεπτέμβρη, θα συζητήσουμε για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, όσον αφορά στις υποδομές για τις εθνικές ομάδες».

Παρ' όλα αυτά μιλώντας στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ο Χρύσανθος Κυριαζής δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. «Σίγουρα οι εγκαταστάσεις χρειάζονται. Ομως όταν γίνονται και είναι αβέβαιο το μέλλον τους, όσον αφορά τη χρήση τους και την αξιοποίησή τους, τότε τα πράγματα είναι ρευστά. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό βόλεϊ δε λύνονται μόνο με εγκαταστάσεις, αλλά αφορούν την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα του αθλητισμού και ειδικότερα σε αυτόν του βόλεϊ», τόνισε ο διεθνής βολεϊμπολίστας.

Παράλληλα ο Χρύσανθος Κυριαζής έθιξε και το θέμα των αθλητών, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. «Οι βολεϊμπολίστες είναι αυτοί που θίγονται περισσότερο. Φέτος είχαμε το Γουόρλντ Λιγκ, μετά για τα παιδιά ακολουθεί η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς και μετέπειτα αυτή για τις ομάδες τους. Οι αθλητές όλη τη χρονιά εξυπηρετούν στην ουσία τα συμφέροντα των χορηγών. Και αυτοί είναι φανερό ότι δε σκέφτονται τον αθλητή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ