Motion Team |
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας |
Στο φετινό φεστιβάλ υπάρχει έμφαση στα εικαστικά γεγονότα: Ο ζωγράφος Μανόλης Χάρος εκθέτει έργα εμπνευσμένα από Ελληνες ποιητές, μονοτυπίες και εκδόσεις, ενώ στα εγκαίνια θα υπάρχει δρώμενο με τον ηθοποιό Νίκο Γαλανό και ζωντανή μουσική. Αύριο, θα ανοίξει η έκθεση του Αργύρη Βιδάλη, με πολλά σπάνια εκθέματα λαογραφικής αξίας και πίνακες του καλλιτέχνη, ενώ ο Γιάννης Μανιατάκος εκθέτει στο χωριό Κώμη.
Η Αγνή Στρουμπούλη μελετά συστηματικά τη λαϊκή παράδοση και αφηγείται παλιά παραμύθια του νησιού. Στο βράχο του Ξωμπουργκού, όπου πέρσι ο Ζακ Λακαριέρ μίλησε για τελευταία φορά για το αγαπημένο του Αιγαίο, καθιερώνεται μια βραδιά στη μνήμη του, με τίτλο «Ατενίζοντας το Αιγαίο».
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, εμφανίζεται στο νησί του για μια ξεχωριστή συναυλία, στις Ουρσουλίνες. Στον ίδιο χώρο χτες η Μαριώ και η Λένα Αλκαίου έστησαν ένα λαϊκό γλέντι για όλο το νησί. Το δυναμικό ντουέτο Βασίλης Λέκκας - Γιάννης Σπάθας θα εμφανιστεί στα Λουτρά, με παλιά και ανέκδοτα τραγούδια.
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τηνιακού δημοσιογράφου Γιώργου Βιδάλη «Τρυφερή είναι η ήττα». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στα τέλη του Σεπτέμβρη με μουσική βραδιά με τον Μάνο Πυροβολάκη.
«Θεσμοφοριάζουσες»από το Εθνικό Θέατρο |
Βασίλης Λέκκας |
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Καλοκαιρινό σαλόνι 2006», παρουσιάζουν οι αίθουσες τέχνης «Επίπεδα» στην Πάρο (Παράσπορος, 3 χιλιόμετρα από την Παροικιά). Από σήμερα (9μ.μ.) και έως τις 15/9, φιλοξενούνται δημιουργίες των: Ανδρέου, Γραμματικόπουλου, Ζουμπουλάκη, Κωστόπουλου, Λεβεντάκου, Μαλτέζου, Μπόζα, Παπαγιάννη, Πατρασκίδη, Στίνη κ.ά. Η έκθεση θα λειτουργεί: 10π.μ. έως 1μ.μ. και 6μ.μ. έως 9μ.μ.
Ο Παντελής Θαλασσινός, μετά από τις πολύ επιτυχημένες του εμφανίσεις μαζί με τον Γιάννη Νικολάου στην Αθήνα, περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Σήμερα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο αγαπητός τραγουδοποιός παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια παλιότερων δίσκων του, αλλά και του πρόσφατου «Οι άγγελοι του έρωτα», σε μουσική του Γιάννη Νικολάου. Παίζουν οι μουσικοί: Πάρις Περισυνάκης, Τάσος Ζαφειρίου, Δημήτρης Εμμανουήλ, Μίμης Ντούτσουλης.