Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9544

«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Περισσότερα εφοπλιστικά κέρδη μεγαλύτεροι κίνδυνοι για ναυάγια

Η «απελευθέρωση» του ορίου ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας, που αποφάσισε η κυβέρνηση και με Προεδρικό Διάταγμα προώθησε, σημαίνει νέα, περισσότερα κέρδη για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το επιβατικό κοινό και τα πληρώματα, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί επιβάτες και πληρώματα να δράσουν από κοινού και να μην επιτρέψουν ναυάγια τύπου «ΣΑΜΙΝΑ».


«Τολμηρές» ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ θέλει η κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη επίθεση στο δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και υπογραμμίζει: «Λεφτά υπάρχουν! Να πληρώσει το κεφάλαιο, που αυξάνει τα κέρδη του»

Σε νέα φάση περνάει η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης με την ενεργοποίηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, την οποία παρουσίασαν χτες οι συναρμόδιοι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Σ. Τσιτουρίδης και μάλιστα προτρέποντάς τη «να είναι τολμηρή»..! Επίθεση, την οποία επιχείρησαν να καμουφλάρουν με τα γνωστά κινδυνολογικά και εκβιαστικά επιχειρήματα.

Το ΚΚΕ - σημείωσε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κόμματος - καταγγέλλει για άλλη μια φορά ότι οι κυοφορούμενες αλλαγές σημαίνουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, πριμοδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης, χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Επαναλαμβάνει ότι έχει προαποφασιστεί πού θα καταλήξει ο «κοινωνικός διάλογος» και ότι ο μόνος διάλογος από την πλευρά της εργατικής τάξης είναι εκείνος των μαζικών αντιδράσεων στους δρόμους.

Και η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Λεφτά υπάρχουν! Να πληρώσει το κεφάλαιο, που αυξάνει τα κέρδη του».


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Ιμπεριαλιστικά «παζάρια» σε φόντο κλιμάκωσης

Διευρύνει συνεχώς, από αέρος και εδάφους, τις επιχειρήσεις του και το μαζικό έγκλημα στο Νότιο Λίβανο ο ισραηλινός στρατός, ενώ ισχυρίζεται ότι «διατηρεί» μια «ζώνη ασφαλείας» λίγων χιλιομέτρων και φέρεται να προετοιμάζεται για κλιμάκωση της χερσαίας εισβολής σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Η «Χεζμπολάχ» απάντησε με καταιγισμό ρουκετών στο Βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι δε θα αποδεχτεί καμία εκεχειρία ή συμφωνία, αν δε φύγει και ο τελευταίος Ισραηλινός στρατιώτης από το Λίβανο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται αμείωτα οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα «παζάρια» στο διπλωματικό επίπεδο και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρέχοντας, ταυτόχρονα, χρόνο και «πλάτες» στην επιθετικότητα του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  13

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Καυγάς» πάνω από το «πτώμα» της Εμπορικής

Συνεχίστηκε χτες η υποκριτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, πάνω από το «πτώμα» της Εμπορικής Τράπεζας, την οποία από κοινού παρέδωσαν στη γαλλική Credit Agricole.



ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπου θα τιμηθούν και τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος το 1945, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  2
«ΝΙΚΑΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Στηρίζουν τον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο

Κείμενο υποστήριξης της «Δημοκρατικής Ενότητας» Νίκαιας και του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, στις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη, έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Νίκαια Πρωτοπορία».


ΣΕΛ.  11
ΑΘΗΝΑ
Ζέστη, υγρασία και ατμοσφαιρική ρύπανση

Αφόρητες συνθήκες δημιουργεί τις μέρες αυτές στην πρωτεύουσα ο συνδυασμός της ζέστης και των υψηλών ποσοστών υγρασίας με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ