ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"
Διευρύνεται η συσπείρωση γύρω από το ψηφοδέλτιο νίκης
  • Οι θέσεις και οι προτάσεις του συνδυασμού βρίσκουν μεγάλη απήχηση στο λαό της πόλης
  • Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 43 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Μεγάλη απήχηση στους δημότες της Πάτρας βρίσκει καθημερινά ο συνδυασμός "Πάτρα Μπροστά" του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Κοσιώνη.Κι αυτό γιατί ο συνδυασμός είναι αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας της πόλης και - κυρίως - του πόθου του πατρινού λαού για έξοδο από την πολύχρονη κρίση που προκάλεσε η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και οι ντόπιοι επιτηρητές της που διαχειρίστηκαν το δήμο.

Κοινή είναι η διαπίστωση όλων των πολιτών ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως πρέπει να γίνει μια νέα αρχή στα δημοτικά πράγματα, έτσι ώστε να πάψει ο δήμος της Πάτρας να είναι πειθήνιο όργανο και χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής και να γίνει διεκδικητικός, για να απαιτήσει αυτά που η περιοχή δικαιούται. Οι θέσεις και οι προτάσεις του συνδυασμού βρίσκουν μεγάλη απήχηση μέσα στο λαό της Πάτρας στην καθημερινή επικοινωνία των στελεχών της παράταξης με τους εργαζόμενους σε τόπους δουλιάς και στις συνοικίες. Συνεχώς διευρύνεται η συσπείρωση γύρω από το ψηφοδέλτιο νίκης του Π. Κοσιώνη. Αυτή η πλατύτερη συσπείρωση και η αγωνιστική διάθεση για αλλαγή στην πόλη απεικονίζεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά". Μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ψηφοδελτίου, για το οποίο ο επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε πως βρέθηκε στη δύσκολη θέση, να επιλέξει μόνον 60 "από εκατοντάδες ικανών και άξιων πολιτών αυτής της πόλης". Το ψηφοδέλτιο χαρακτηρίζεται από την πλήρη αντιπροσωπευτικότητα σε κοινωνικό, πολιτικό και σε γεωγραφικό επίπεδο. Σ' αυτό υπάρχουν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά και τις γειτονιές της Πάτρας με κοινό στόχο τη θέλησή τους να προσφέρουν στην πόλη, πλαισιώνοντας έτσι με το κύρος και τις ικανότητές τους το κύρος και τις ικανότητες του Π. Κοσιώνη.

Το ψηφοδέλτιο

Οι 43 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που μέχρι τώρα ανακοινώθηκαν είναι: Αγγελακοπούλου Νάνσυ,μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας", Αγγελόπουλος Δημήτρης,εμπορικός αντιπρόσωπος, Αθανασίου Δημήτρης,διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην Αντιδήμαρχος, Αθανασόπουλος Νίκος,εκτελωνιστής, Αϊβαλής Δημήτρης,αρχιτέκτονας, πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Αλαφάκη Χρυσούλα,κομμώτρια, Αντωνόπουλος Αλέξης,ηλεκτρονικός μηχανικός ΤΕ, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο"Αγιος Ανδρέας", Αντωνόπουλος Ανδρέας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, Αραβαντινός Αντώνης,στέλεχος επιχείρησης, Ασπρούλιας Βασίλης,δικηγόρος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Βανδώρος Μάκης,εργολάβος, Βουτσινά - Ξυδία Σοφία,καθηγήτρια αγγλικών, Γασπαρινάτος Νίκος,τέως πρόεδρος ΟΠΑΘΑ, Γκρεκιώτης Χρήστος,οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δημησιάνος Δημήτρης,Δημητρόπουλος Γιάννης,αντιπρόεδρος συνταξιούχων Μετάλλου, τέως ΓΓ ΟΠΑΘΑ, πρώην ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, Θεοφιλάτος Θύμιος,βιοτέχνης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων νομού Αχαϊας, μέλος του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαϊας, Καπαγερίδου Ελισσάβετ,εκπαιδευτικός, μέλος Πολιτιστικού του "Φάρου Ποντίων", Καρατζάς Διονύσης,φιλόλογος, ποιητής, Καρνάρης Ανδρέας,μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος, Κατσικαρώνης Φώτης,πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων της 3Ε (Κόκα-Κόλα), Καφέζας Γιάννης,γαστρεντερολόγος, τέως πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Κορδάς Χρήστος,πολιτικός μηχανικός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Κούτρα Γιόλα,συνταξιούχος ΔΕΗ, Διαμερισματική Σύμβουλος, Λαζαρίδης Γιάννης,επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος, Λάππας Κώστας,εργαζόμενος στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", Λώλος Αλέξανδρος, οικονομολόγος, επιχειρηματίας, μέλος ΔΣ Δημοτικού Ωδείου, μέλος ΔΣ Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μακρής Νίκος, μέλος ΔΣ "ΑΠΟΛΛΩΝΑ", μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Βόλεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτησίας Βόλεϊ, Μαρινοπούλου Γιώτα,έμπορος, Μασαχός Ανδρέας,πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ, Ξυλιάς Γιώργος,έμπορος, μέλος ΔΣ Πνευματικού Κέντρου Δήμου, Παναγόπουλος Φώτης,πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Πελετίδης Κώστας,καρδιολόγος, Πετρόπουλος Τάκης,καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής μπάσκετ, Ροδοπούλου Γεωργία,γιατρός, τέως ΓΓ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Σάμη Γεωργία (πρώην Χανουμίδου),τέως Αντιδήμαρχος, Σκαρτσιάρης Δημήτρης,δημόσιος υπάλληλος, Σωτηρόπουλος Μετζέλος,αυτοκινητιστής, Τζαμαλούκα Τέτη,δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Τζωρτζίδης Φώτης,νευροχειρουργός, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, Τσαβαχίδου Ασπα,αισθητικός, πρόεδρος Διπλωματούχων Αισθητικών Πελοποννήσου, μέλος ΔΣ Δημοτικού Βρεφοκομείου, Τσαπάρας Γιώργος,εργολάβος οικοδομών, Τσίκας Χρήστος,καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής ποδοσφαίρου.

Συγκέντρωση την Πέμπτη

Την Πέμπτη σε μεγάλη εκδήλωση έξω από το εκλογικό κέντρο, στην οποία μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κοσιώνης, θα ανακοινωθεί η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου της "Πάτρας Μπροστά". Στο μεταξύ, καθημερινά γίνονται περιοδείες κλιμακίων σε συνοικίες και τόπους δουλιάς της πόλης, ενώ δε λείπει και η καθημερινή ενημέρωση του πατρινού λαού από τον επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος, σε καθημερινή βάση, παρουσιάζει ο ίδιος στα ΜΜΕ πτυχές του προγράμματος της παράταξης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Συστράτευση για δήμο μετερίζι αγώνων

Σε συστράτευση "για να φέρουμε στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και του χωριού" καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες, η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ) Αγρινίου και ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει στις ερχόμενες εκλογές, Κώστας Σιδέρης.

"Ζητάμε να πλαισιώσετε τη ΔΑΣ. Ζητάμε να αγωνιστούμε μαζί για την επίλυση των προβλημάτων", σημειώνει στο πρόγραμμά της η ΔΑΣ. Και καλεί σε διεκδίκηση "όσων μας ανήκουν" και όχι σε "παζάρεμα ψίχουλων από την κάθε φορά κυβέρνηση". Αλλωστε οι ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να παλέψουν οι δημότες του Αγρινίου είναι πολλά. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο πρόγραμμα της ΔΑΣ, οι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής προχώρησαν σε αποφάσεις και ενέργειες που πληρώνουν ακριβά οι κάτοικοι του δήμου σήμερα.

Και αναφέρει μερικές από αυτές: Αύξηση κατά 80% των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε σχέση με τιμές του 1994. Κατασπατάληση των δημοτικών πόρων. Επιβολή νέων φόρων. Εργα βιτρίνας. Υπέρογκος δανεισμός. Καλλιέργεια ανούσιων δημόσιων σχέσεων. Καμιά φροντίδα για διέξοδο στα προβλήματα της νεολαίας.

Η ΔΑΣ καλεί σε ανατροπή αυτής της κατάστασης, σε συστράτευση για μια εκστρατεία αντίστασης, ενότητας και ελπίδας. Στόχος, "να αλλάξουμε μαζί το δήμο, να γίνει μετερίζι αγώνα για όλα τα προβλήματα των δημοτών. Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για μια ανάπτυξη της περιοχής, που καμία σχέση δεν έχει με τον "Καποδίστρια", στόχος του οποίου είναι η μετατροπή των δήμων σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και η ερήμωση της υπαίθρου. Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

ΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Καταδικάστε την πολιτική της κυβέρνησης

"Η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έκανε τα πάντα για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Είναι συνυπεύθυνη για το μαρασμό του νησιού και αποδείχτηκε πειθήνιο όργανο των κυβερνητικών εντολών". Αυτό τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Τιμολέων Παπανικολάου στη διάρκεια ομιλίας του στο Μεσολόγγι στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 24ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή".

Παράλληλα, ο υποψήφιος νομάρχης κάλεσε τους κατοίκους του νομού να στηρίξουν στις εκλογές το συνδυασμό της ΝΑΣ, καταδικάζοντας τη λογική που εκφράζεται από τους άλλους συνδυασμούς και που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειριστή των κυβερνητικών δεδομένων της φτώχειας και της μιζέριας, υπάκουο υπάλληλο των κατευθύνσεων των Βρυξελλών. "Η ΝΑΣ - τόνισε - παλεύει για την καταπολέμηση των προβλημάτων και όχι για μια απλή διοικητική μεταρρύθμιση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο νομός επισήμανε πως η λιτότητα και η ανεργία αυξάνονται, η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται, η ύπαιθρος μαραζώνει, οι μικροεπαγγελματίες στενάζουν κάτω από το βάρος της φτώχειας των εργαζομένων - αγροτών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τα πολυκαταστήματα, η νεολαία και οι γυναίκες απασχολούνται ως φθηνό μισοειδικευμένο δυναμικό.

Γελοιοποιείται

Τα όρια του γελοίου αγγίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, στην προσπάθειά του να το παίξει "ανεξάρτητος" και "υπερκομματικός". Ετσι, την περασμένη Πέμπτη, με άκρα μυστικότητα (!) έβγαλε βόλτα στο Σαρωνικό με πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το σύνολο των στελεχών των τοπικών επιτροπών της ΝΔ. Προφανώς, δεν ξόδεψε χρόνο και χρήμα (αλήθεια, πού τα βρίσκει;), για να ψυχαγωγήσει τα στελέχη της ΝΔ, αλλά για να εξασφαλίσει τη δραστηριοποίησή τους στον εκλογικό αγώνα του. Παρ' όλα αυτά, προκειμένου να διαφυλάξουν το "ανεξάρτητο" του δημάρχου, υποστήριζαν ότι δεν ήταν στελέχη της ΝΔ, αλλά διαμερισματικοί σύμβουλοι, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Ας είναι σίγουρος ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει στους δημότες τι κρύβεται πίσω από το "απαστράπτον" προσωπείο του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Παναγιώτης Κοσιώνης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ