Με μια ζεστή εκδήλωση η ΚΕ του ΚΚΕ έκοψε την πίτα της
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης |
Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και έδωσε το λόγο στον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που ευχήθηκε όχι μόνο καλή χρονιά και υγεία σε όλους, αλλά και δύναμη στο μεγάλο αγώνα για να κερδίσουν έδαφος τα ιδανικά και οι αξίες που αντιστρατεύονται τη Νέα Τάξη, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση των λαών. Ο Δ. Αρβανιτάκης μίλησε για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, καλώντας να μην υπάρξει καμιάς μορφής συμμετοχή και διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση σ' αυτόν, τονίζοντας ότι καμιά απόφαση του ΟΗΕ δεν τον νομιμοποιεί.
Αναφέρθηκε στους λαούς που εντείνουν την αντίστασή τους στον ιμπεριαλισμό, προσθέτοντας ότι αυτή η τάση δυναμώνει και στην Ευρώπη και στη χώρα μας και τόνισε ότι «οι λαοί μπορούν να νικήσουν, να ανοίξουν το δρόμο, να αποτινάξουν το καθεστώς της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης». Με αυτή την αισιοδοξία μίλησε για το «μεγάλο ξεκίνημα» που έγινε στο Ναύπλιο, τη μεγάλη λαϊκή, αγωνιστική συνάντηση, αλλά και τις δυο γραμμές που αναμετρήθηκαν εκεί, δηλαδή αυτή της αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης κι αυτή της συνδιαλλαγής με την ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία.
Η Αλέκα Παπαρήγα παρέλαβε το πρώτο κομμάτι της πίτας, το κομμάτι του ΚΚΕ, ακολούθησε το κομμάτι του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος, Χαρίλαου Φλωράκη, που όμως δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για λόγους υγείας και τα κομμάτια της ΚΕΟΕ, της ΚΝΕ, του «Ριζοσπάστη», του «902», των Τμημάτων της ΚΕ και των προσκεκλημένων, ενώ η βραδιά έκλεισε με νόστιμους μεζέδες και φιλική κουβέντα.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:
Από το ΔΗΚΚΙ οι Δ. Σούκης - Γ. Παπασίμος, από την «Κομμουνιστική Ανανέωση» οι Αλέκα Ζορμπαλά - Γ. Βλάχος, από την «Πράσινη Πολιτική» ο Κ. Διάκος, από την ΕΔΑ ο Μπ. Παπαγυαλιάς.
Από το χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων οι δημοσιογράφοι Γ. Τσαπόγας, Δ. Σέρβος και ο Δ. Χρήστου, εκπρόσωπος της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», Π. Τσούτσιας από το «Εθνος», η λογοτέχνης Πέπη Δαράκη, οι ηθοποιοί Αλέκα Παΐζη, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Μίρκα Πολύζου, Μαρία Μακρή, Κατερίνα Σουβλή, Μαρία Δημητρούκα, Κάτια Τσαλίνοβα, Νίνα Γιαννίδη, Κ. Μαλκότσης, Απ. Τσιρώνης, Β. Κολοβός, Κ. Καζάκος, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ξυθάλης, Φ. Ταξιάρχης, οι τραγουδιστές Λ. Χαλκιάς και Δ. Μητροπάνος, Γιώτα Βέη και Σούλα Βαζούρα, ο ποιητής Γ. Κακουλίδης, οι συγγραφείς Ιωάννα Καρατζαφέρη και Οδ. Τσουκόπουλος, η χαράκτρια Εύα Μελά, ο γλύπτης Κ. Ρόκος και οι ζωγράφοι Γ. Γούλας, Βάτζιας Μάριος και Μαρία Ζωϊτοπούλου, καθώς και ο Δ. Κοτζανίδης από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.
Ακόμα, ο Γ. Τσίτουρας, πρώην διευθυντής της Καρδιολογικής πτέρυγας του «Ευαγγελισμού», οι καθηγητές Πανεπιστημίου Θ. Μαργιόλης, Θ. Τζώνος, Σ. Σιμόπουλος, Γ. Σαμαράς, Αγ. Παπανεοφύτου και ο πρύτανης της «Παντείου» Γ. Βαβούρας.
Η Ιρις Αυδή - Καλκάνη, πρόεδρος της Ενωσης Ελληνίδων Νομικών και συγγραφέας, ο Π. Τσίρκας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σπ. Κότσιας, από το ΔΣ της ΓΣΕΕ, ο Β. Καζάκος, από τον ΕΔΟΕΑΠ, ο Σ. Λομβάρδος, από τη Γραμματεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ο Ν. Μπουντούρογλου, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ με επικεφαλής την πρόεδρό της Καλλιόπη Μπουντούρογλου, ο Β. Πελτίκογλου, προϊστάμενος της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ο Μ. Βαρδάνης, υποστράτηγος εν αποστρατεία, ο Αντ. Κακαράς, στρατηγός ε.α., ο Γ. Αγγελινιάδης, αντιδήμαρχος Νίκαιας και εκπρόσωπος του δήμου στην εκδήλωση, ο Στέργιος Λαμπρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης, η Κωστούλα Μπαλάσκα, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών.
-- Η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει την Παρασκευή, 31/1, στο κέντρο «Νεφέλη» (Πλούτωνος 4 και Λ. Ειρήνης στο Πέραμα).
- Η ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης, στην ταβέρνα «ΣΤΕΚΙ», Κηφισού 30, την Παρασκευή, 31/1.
- Η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, την «υποδοχή» της από το λαϊκό - εργατικό κίνημα και τα πρώτα συμπεράσματα από τη μεγάλη διαδήλωση του Ναυπλίου, το Σάββατο, 1/2, στις 6.30μ.μ., στα γραφεία της, Αχαρνών 297.
-- Η ΚΟΒ Παιδείας Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στην Παλλήνη, την Κυριακή 9/2, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία σε σχέση και με την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ και την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ. Ομιλήτρια θα είναι η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.