Για συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος της, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάνει λόγο η «Αυτόνομη Παρέμβαση» σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Εποχή» στο προχτεσινό της φύλλο. Και ως συνήθως καταλογίζει στο ΠΑΜΕ «βαρύτατες ευθύνες για τη διασπαστική του τακτική και την επιλογή του να μην ανοίγει (σ.σ. το ΠΑΜΕ) κεντρικά μέτωπα με τη Νέα Δημοκρατία...». Επιπλέον, η ΑΠ επιχειρεί να απαντήσει στη δίκαιη κριτική του ΠΑΜΕ, με έωλα επιχειρήματα ότι δήθεν αυτή διαφωνεί με όλες τις κρίσιμες επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με όλες τις συλλογικές συμβάσεις που υπεγράφησαν από το 1996, ενώ η συμμετοχή στο προεδρείο της ΓΣΕΕ δε συνιστά συνεργασία με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, κλπ.
Από την πρώτη κιόλας παράγραφο, αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός πόνος της παραχάραξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι το ΠΑΜΕ δεν «ανοίγει μέτωπα» μόνο «με τη Νέα Δημοκρατία» όπως είναι ο μύχιος πόθος της ΑΠ, το ΠΑΜΕ ανοίγει μέτωπα και είναι σε διαρκή αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική και σε όλους τους φορείς της. Είτε αυτή που ασκούν και άσκησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε όταν πρόκειται για την πολιτική της ΕΕ, είτε του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο εκλεκτικισμός και ο τακτικισμός - ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά - είναι ασθένειες της παράταξης του ΣΥΝ και όχι του ΠΑΜΕ και γι' αυτό οι εργάτες σε πολλαπλάσια ποσοστά στηρίζουν τη στρατηγική του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Λέει η ΑΠ ότι δε συμφωνεί με τη Λισαβόνα, μόνο που η στρατηγική της Λισαβόνας είναι η πεμπτουσία της πολιτικής της ΕΕ στα εργασιακά, στην κοινωνική πολιτική και όχι μόνο. Πώς διαφωνεί, λοιπόν, η ΑΠ όταν ο ευρωμονόδρομος είναι το πολιτικό της ευαγγέλιο;
Οσο για τη συμμετοχή ή όχι στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, η ΑΠ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει... Είναι δικαίωμά της να συμμετέχει σε ό,τι προεδρεία θέλει, και σε όποια επιτροπάτα, όπως π.χ. στην ΟΚΕ, πρέπει όμως να απαντήσει στους εργαζόμενους γιατί πηγαίνει σε κοινά ψηφοδέλτια με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ σε κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα σε αντι-ΠΑΜΕ «μέτωπο». Προφανώς, τέτοια «ενότητα» έχει υπόψη της η ΑΠ. Αλλά αυτή περί άλλα τυρβάζει... Τέλος, για το ποιος κάνει αγώνες και ποιος σέρνεται πίσω από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν καλά. Εμείς απλώς τους λέμε ότι στις 16 Απρίλη, ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κατεβαίνουν σε νέα απεργία για τις κλαδικές συμβάσεις και το Ασφαλιστικό και εδώ φαίνεται πραγματικά ποιος «ανοίγει μέτωπα» και στη ΝΔ και στην εργοδοσία.
«Για την ακρίβεια έχουμε κάνει αρκετά. Οχι όλα», είπε - και με ...μετριοφροσύνη - χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας, ερωτηθείς σχετικά. Σε τι αναφέρεται; Μα, στα περίφημα «41 μέτρα». Και, βεβαίως, δεν παρέλειψε να «κολλήσει» τη γνωστή δικαιολογία ότι «η ακρίβεια είναι κάτι που δεν κατανικάται από τη μια μέρα στην άλλη». Λες και η κυβέρνηση έχει χαράξει καμιά πολιτική αντιμετώπισης της ακρίβειας και οι εργαζόμενοι δεν έχουν παρά να κάνουν ...υπομονή να αποδώσει καρπούς! Το βρήκαν τώρα οι κυβερνώντες: Κάθε φορά που θα γίνεται λόγος για την ακρίβεια, θα «πετάνε» σαν πανάκεια τα «41 μέτρα», που μόνο με την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας δεν έχουν να κάνουν, αλλά σ' αυτά εξαντλεί η κυβέρνηση την «παρέμβασή» της στην αγορά.