ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Μπέλλος
Γιώργος Μπέλλος
Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 28 Γενάρη 2008, η ΚΟΒ Ριζούπολης -Λαμπρινής της οποίας ήταν μέλος προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφος και φίλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

Α. Φ. και Α. Κ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΣΥΜΕΩΝ και ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΔΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Θανάσης Καρολίδης

* * *

Φωτ.

Στις 27 του περασμένου Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Αντί για μνημόσυνο οι κόρες της Δώρα Καρατζά και Σταυρούλα Διόλατζη πρόσφεραν στη ΝΕ Καβάλας 70 ευρώ.

* * *

Ενας χρόνος πέρασε από το θάνατο του αγωνιστή ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, από το Αγιο Πνεύμα Σερρών.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Πνεύματος».

Η κόρη του Βασιλική

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 9 Μάρτη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής για τα δίκαια της εργατικής τάξης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΑΝΑΣ. Παιδί φτωχής πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, από την Ανάληψη (Σούρπη) Λιβαδειάς, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Χτίστης στο επάγγελμα, συνέβαλε στην ίδρυση ταξικού σωματείου Οικοδόμων στη Λιβαδειά, μέλος του ΔΣ του οποίου ήταν για πολλά χρόνια. Επίσης, ήταν μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Μετά τη συνταξιοδότησή του εκλεγόταν συνεχώς μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Λιβαδειάς, όπως και της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ.

Αννα Καζαντζόγλου
Αννα Καζαντζόγλου
Ο Γιώργος Καρκάνας αμέσως μετά τη μεταπολίτευση εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου παρέμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία πέθανε στις 20 Φλεβάρη 2006, των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1948, ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 2004 στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, ο οποίος πέθανε στη Γερμανία το 2003, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Χαράλαμπος Καλαϊτζής

Τα παιδιά: Χρήστος και Αγγελής

* * *

Φωτ.

Το Νοέμβρη του 2007 πέθανε και κηδεύτηκε στο Γερακαριό Κιλκίς ο ΓΙΩΡΓΟΣ Κώστα (Κώτα) ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια, η οποία είχε δώσει θύματα στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Το 1946 ο πατέρας του εντάχθηκε στο ΔΣΕ και γι' αυτό η μητέρα του πιάστηκε, εξορίστηκε στην Ικαρία και άφησε απροστάτευτα τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Στη διάρκεια του Εμφυλίου σκοτώθηκε από νάρκη ο 15χρονος αδελφός του Θόδωρος. Σκοτώθηκε και ο πατέρας του.

Ο Γιώργος Ορφανίδης, ανήλικος ακόμη, μαζί με τη μητέρα του έστησαν το κατεστραμμένο νοικοκυριό τους. Δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του παππού του Κώτα και του θείου του Θόδωρου, ο γιος του Θόδωρος προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ και οι φίλοι του Παύλος και Ανθούλα άλλα 40 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Η πολυαγαπημένη συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (Φωφώ) ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 7 Φλεβάρη 2006, ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης στις οργανώσεις ΘΙΛ, ΕΠΟΝ, εφεδρικό ΕΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το Μάρτη 1943, Λοχίας του ΔΣΕ από το 1947, και τραυματίστηκε στις μεγάλες μάχες του Γράμμου το 1948. Μεγάλωσε πέντε παιδιά, έντεκα εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Γιώργος Καρκάνας
Γιώργος Καρκάνας
Στη μνήμη της καθώς επίσης στη μνήμη των συμμαχητών στην ομάδα μου των πολιτικών επιτρόπων στο Βόλο το 1949-1950: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ και ΠΟΥΡΝΑΡΑ οι οποίοι σκοτώθηκαν το Μάη του 1950 μέσα στο Βόλο, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το Σταυρό Φαρσάλων και ΑΧΙΛΛΕΑ, από τη Σαμαρίνα, που σκοτώθηκαν στον κάμπο του Αλμυρού, του ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑ, του ΛΟΥΚΑ από την Κερασιά που σκοτώθηκε την 1η Γενάρη 1950 στο Σκλήθρο, της ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ από το Βελεστίνο που σκοτώθηκε τον Απρίλη 1950, του ΓΙΩΡΓΗ ΤΙΜΠΕΛΗ από το Βένετο, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάπολης Αλμυρού στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Κοντογιάννης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης και διακινητής.

Η γυναίκα του Βάσω Σπυριδάκη

* * *

Η γειτονική φιλική-συντροφική μας οικογένεια του αξέχαστου μπαρμπα -ΑΡΓΥΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ στο χωριό μας το Περιστέρι Κιλκίς, έγινε ολοκαύτωμα στον αγώνα ενάντια στη γερμανική κατοχή και στη συνέχεια στην αγγλοαμερικανική. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες, οι οποίοι αντικατέστησαν τα γερμανικά όπλα τους με αγγλικά. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, μαχητές του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Ο ΚΩΣΤΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, έχασε το χέρι του. Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ, αντιστασιακή, «έχασε» τον άντρα της ΣΤΕΦΑΝΟ ΒΑΤΣΟ, μαχητή του ΔΣΕ. Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ σύρθηκε στις εξορίες, ενώ η γυναίκα του ΦΩΤΕΙΝΗ έκανε 5 χρόνια φυλακή για επικοινωνία με τους αντάρτες. Και ο αδελφικός φίλος μου, ο γιος τους, που πέθανε πριν από λίγα χρόνια, νέος, 16χρονος ήταν μαχητής του ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία.

Γιάννης Σπυριδάκης
Γιάννης Σπυριδάκης
Στη μνήμη τους και προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματός μας και της Οχτωβριανής Επανάστασης προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Γιάννη Ρίτσου» Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ.

Κώστας Ευσ. Σαπρανίδης

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του παιδικού φίλου μου ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (Κωστάκη Πιτσιρίκο), συναγωνιστή μου στην ΕΠΟΝ, τον Εφεδρικό ΕΛΑΣ, με τον οποίον συναντηθήκαμε στη Σχολή ΠΕ του ΔΣΕ αργότερα, ως το τέλος στο τμήμα ΠΕ Θεσσαλονίκης και ζήσαμε μαζί πολλά χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στη Βουλγαρία. Καθώς επίσης στη μνήμη της συναγωνίστριας ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΙΚΟΓΛΟΥ, με την οποία ζήσαμε μαζί στο Αρχηγείο Πιερίων - Βόρειου Ολύμπου και την οποία συνάντησα έπειτα από 60 χρόνια σε συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης, 100 ευρώ.

Βύρων

* * *

ΦΩΤ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1915. Καταγόταν από τον Πόντο. Το 1923 ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Πτολεμαΐδα. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. Τον Απρίλη του 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ στο Βέρμιο, στο Τάγμα του Ακρίτα. Αναδείχτηκε σε καπετάνιο τμήματος και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την Απελευθέρωση και τη Συμφωνία της Βάρκιζας και το κύμα της τρομοκρατίας, που εξαπλώθηκε στη χώρα, αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πολεμάει ως καπετάνιος Τάγματος και τραυματίζεται επανειλημμένα.

Μιχάλης Αναστασάκος
Μιχάλης Αναστασάκος
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του Εμφύλιου, δουλεύει στην παραγωγή και διακρίνεται ως πρωτοπόρος.

Με τον επαναπατρισμό του εγκαθίσταται στην Κατερίνη, συνδέεται με την ΚΟΒ της πόλης και εκλέγεται στο γραφείο της ΚΟΒ Κέντρου. Διατέλεσε επίσης και πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ. Συνεργάζεται με το περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και το «Ριζοσπάστη». Σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, 70 τόμοι των βιβλίων του δόθηκαν στη ΝΕ Πιερίας.

Στη μνήμη του και για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης και του ΚΚΕ, η γυναίκα του πρόσφερε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Σήμερα, Κυριακή 9 Μάρτη, γίνεται το μνημόσυνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΚΑ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του.

Ο Γιώργος Κύρκας, μέλος του ΚΚΕ, ως κομμουνιστής, σε δύσκολες εποχές για το λαϊκό κίνημα, υπέστη διώξεις για τις ιδέες και τη δράση του. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε, στάλθηκε στο Μακρονήσι, στο «σύρμα» και σε συνέχεια στον Αϊ - Στράτη.

Αφέθηκε ελεύθερος το 1952 με περιοριστικούς όρους, αλλά δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τρομοκράτες της περιοχής. Την περίοδο της Απριλιανής χούντας εξορίστηκε και πάλι για τεσσεράμισι χρόνια.

Γαρυφαλλιά-Φωφώ Κοντογιάννη
Γαρυφαλλιά-Φωφώ Κοντογιάννη
Ο Γιώργος Κύρκας έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού. Δεν ταλαντεύτηκε σε καμιά περίοδο.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Η γυναίκα του Ελένη

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μας ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1922 στο Ζαλούφι Ανατολικής Θράκης. Τον ίδιο χρόνο, οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στο Διδυμότειχο. Μαθητής Γυμνασίου έγινε μέλος της ΟΚΝΕ. Φοιτητής Νομικής, στις αρχές του 1942, κυνηγημένος από τους Γερμανούς κατέφυγε στη Μέση Ανατολή. Στρατεύτηκε στην Αεροπορία, ανέπτυξε κομματική δράση, οργάνωσαν αντιφασιστικό κίνημα των αεροπόρων της Μέσης Ανατολής. Πιάστηκε επανειλημμένα από την αγγλική αστυνομία και το 1944 κατέληξε στο στρατόπεδο του Ντεκαμερέ.

Επέστρεψε στο Διδυμότειχο το Φλεβάρη του 1945. Αμέσως ανέλαβε γραμματέας περιοχής Διδυμότειχου του ΚΚΕ. Τον Ιούνη του 1946 πιάστηκε, κλείστηκε στις φυλακές της Κομοτηνής και πέρασε από τα στρατοδικεία της σκοπιμότητας της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης. Καταδικάστηκε σε θάνατο. Αντέκρουσε τις κατηγορίες και εξορίστηκε σε Σαμοθράκη - Ικαρία.

Το 1948 κατέφυγε στο ΔΣΕ στη Ρούμελη. Ηταν πολιτικός επίτροπος της 2ης Μεραρχίας, με διοικητή τον καπετάν Διαμαντή.

Σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1950.

Κυριακή Δίγκογλου
Κυριακή Δίγκογλου
Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος πέθανε το 1948 στις φυλακές Αλεξανδρούπολης, έπειτα από φρικτά βασανιστήρια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

Ηλίας - Δημοσθένης

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη 2008 πέθανε, σε ηλικία 70 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ και μέλος του Παραρτήματος Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η γυναίκα του Βάσω και τα παιδιά του 150 ευρώ στο ΚΚΕ και 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ «Γιάννη Χαλκίδη» Αμπελόκηπων και ο φίλος του Φώτης Γεωργιάδης 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 24 Φλεβάρη 2008, σε ηλικία 52 χρόνων, ο αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ. Από μικρός στη βιοπάλη, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, αγωνίζεται με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Υπήρξε δραστήριο μέλος το Συνδικάτου Μετάλλου και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ανθούπολης.

Στη μνήμη του σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου προσφέρουν στο ΚΚΕ 70 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 10 του περασμένου Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ Βασιλείου ΓΛΟΥΦΤΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1922. Από μικρός στη βιοπάλη στις γαλαρίες της Αγίας Βαρβάρας, στις οικοδομές.

Γιώργος Ορφανίδης
Γιώργος Ορφανίδης
Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ και υπερασπιστής των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών και του Παραρτήματος Σερρών της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Καμενικίων Σερρών προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΦΑΝΗΣ ΒΕΡΒΕΡΑΚΗ, η οποία πέθανε στις 26 Νοέμβρη 1995, ο σύζυγός της προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατό της.

* * *

Για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ ο Κλέαρχος Μπαλαρούτσος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης προσφέρει 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών - μελών του ΚΚΕ: ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (φωτογραφία), ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΤΖΙΔΗ, η ΚΟΒ Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς προσφέρει στη ΝΕ Κιλκίς 300 ευρώ.

* * *

Ο Κώστας και η Ελευθερία Μαναζή, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουν στη ΝΕ Χαλκιδικής 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολύγυρου.

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Χαρ. ΚΑΖΙΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Φανουρίου» Θεσσαλονίκης, 170 ευρώ.

Η σύζυγος: Μαργαρίτα

Τα παιδιά: Ειρήνη Καζίλα-Γιάννης Νάστος,

Χαράλαμπος-Μαριέττα Καζίλα

Η ανιψιά του: Ελένη Οικονόμου

Τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 9 Μάρτη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ από το Μαυροβούνι Γυθείου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και διακεκριμένου επιστήμονα μηχανικού.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΖΑΛΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Δημήτρης Μανούσος
Δημήτρης Μανούσος
Νίκος, Δημήτρης

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του πατέρα τους ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οι Κώστας και Μιχάλης Αλεξανδράκης από το Ηράκλειο της Κρήτης προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου και θείου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΝΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας.

Η σύζυγος: Ανδρομάχη Μπανάκου.

Ο ανιψιός: Θεόδωρος Μπανάκος.


Γιώργος Μπανάκος
Γιώργος Μπανάκος

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ
Φωτ.

Στις 2 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου πατέρα μας ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΟΥ. Ξεχώρισε σε όλη του τη ζωή για τη λεβεντιά, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και την αφοσίωσή του στις αρχές του ΚΚΕ. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βασιλική, Ανδρέας, Γεράσιμος και Ελένη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ