Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9999

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Δε γλίτωσαν ούτε τα αρχαία μνημεία...

Την ίδια μέρα του περασμένου Δεκέμβρη που γινόταν γνωστή η παραίτηση του πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, παραχωρούσε για 50 χρόνια(!) στο Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς τμήμα του Κάστρου των Ιωαννίνων για δημιουργία μουσείου, με κοινοτικά κονδύλια. Είναι η πρώτη φορά που ... η «εταιρική κοινωνική ευθύνη» των επιχειρήσεων βάζει «χέρι» σε μνημεία παλαιότερα του 1830, δηλαδή αρχαία κατά τον ισχύοντα αρχαιολογικό νόμο. Και επειδή, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Μ. Λιάπη, το υπουργείο «επανέρχεται στους ρυθμούς του», πριν κλείσει ο Δεκέμβρης, στέλεχος του ιδρύματος διορίστηκε από τον υπουργό ως μέλος του Συμβουλίου Χορηγιών του ΥΠΠΟ, μαζί με άλλους εκπροσώπους του τραπεζικού, κυρίως, κεφαλαίου. Οντως, το καπιταλιστικό κράτος έχει συνέχεια...


ΣΕΛ.  4  -  5


«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Σημαία της εργατικής τάξης

Σύντομο αφιέρωμα από την πρώτη έκδοσή του ως σήμερα με αφορμή τα 10.000 φύλλα από την επανέκδοσή του σε περίοδο νόμιμης κυκλοφορίας.


ΣΕΛ.  11  -  14
Ελεύθερες εικαστικές «φωνές»

Λάδι, σίδερο, γυαλί, πηλός, κάρβουνο, ξύλο, σύρμα, παστέλ, μέταλλο, κολάζ, βίντεο, φωτογραφία... Εξακόσια πενήντα έργα... Τριακόσιοι νέοι εικαστικοί δημιουργοί...


ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ταγμένος στη μουσική

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Περιοδεύοντα ηφαίστεια

Οι γεωλόγοι ψάχνουν κάτι σταθερό για να μπορέσουν να μετρήσουν τις κινήσεις του γήινου φλοιού. Εκείνο, πάντως, που επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, σε πείσμα των μεταφυσικών αντιλήψεων, είναι ότι «τα πάντα ρει».


ΣΕΛ.  7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φτιαγμένος για τις ανάγκες του καπιταλισμού

Ενταγμένος στο πλαίσιο της αγοράς, που καθορίζει η αστική τάξη, ο σημερινός αθλητισμός παγκοσμίως αποτελεί τη βιτρίνα του συστήματος διαχείρισης.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ