ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ
Μνημόνιο συνεργασίας στην αστυνομοκρατία και στο φακέλωμα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Μνημόνια συνεργασίας, σε «θέματα ασφάλειας, αστυνομικής συνεργασίας» και κοινού φακελώματος υπέγραψαν χτες στη Λευκωσία οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται στην ουσία για μνημόνιο αστυνομοκρατίας, με πρόσχημα την τρομοκρατία και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, και στόχο να εξαπολύσει νέα επίθεση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των λαών, αυξάνοντας την καταστολή, την παρακολούθηση και την ανταλλαγή στοιχείων...

Ο Πρ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η επισημοποίηση της συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας για θέματα ασφάλειας μπαίνει σε καινούριες βάσεις». Η νέα συμφωνία είναι σαφώς αντιδραστικότερη από αυτές του 1993 και 1998, λόγω των «νέων συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως είπαν χαρακτηριστικά οι δύο υπουργοί. Οπως τόνισε ο Ελληνας υπουργός, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας δύο γεγονότων, αφού «καταλαμβάνει την αστυνομική συνεργασία σε πολύ ευρύτερο πεδίο και με βάση τους νέους κινδύνους εγκληματικότητας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το βάρος έχει δοθεί στη συνεργασία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, του οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος, του εγκλήματος κατά της πολιτιστικής περιουσίας».

Ισχυρίστηκε δε ότι το μνημόνιο βοηθά, «λόγω των κοινών θέσεων, κοινών συνθηκών, κοινής νοοτροπίας, να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους εγκληματικότητας σε επίπεδο πρόληψης ιδίως αλλά και σε επίπεδο καταστολής πολύ καλύτερα σήμερα»...

Σε συνάντηση που είχε ο Πρ. Παυλόπουλος με τον Κύπριο ομόλογό του, Χρίστο Πατσαλίδη, συζήτησαν το θέμα της μετανάστευσης, που και αυτό επιχειρείται να «αντιμετωπιστεί αποφασιστικά» και από τις δύο κυβερνήσεις, με το εν λόγω μνημόνιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μειώνεται η εύνοια του ηγέτη του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από την Αγκυρα, που φαίνεται να ετοιμάζει διάδοχη κατάσταση...

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γίνει όλη η Ελλάδα εργαστήριο αγώνα για την ανατροπή

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Με την προτροπή να πάψει το κίνημα να είναι στον τοίχο και να αμύνεται και να διαπραγματεύεται πόσα θα χάσει, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους και για μετά τις 12 του Δεκέμβρη. Να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργαστήριο αγώνα που στόχο θα βάλει την ανατροπή αυτής της πολιτικής που χτυπά ολόπλευρα το λαό, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, σε ζητήματα Υγείας και Πρόνοιας, στο ζήτημα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ, σε ενδεχόμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, κ.λπ.

Αγώνας για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων

«Καλούμε το λαό όχι απλά να παλέψει να κάνει μία απεργία, που πραγματικά η απεργία στις 12 του μήνα πρέπει να είναι μεγάλη, τρανή και να πάρει χαρακτηριστικά μιας γενικευμένης απεργίας. Πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν και στόχο την ανατροπή αυτών των νόμων. Κι αν δεν τα καταφέρουν να τους ανατρέψουν τώρα, να τους ανατρέψουν στην πορεία», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάψει το κίνημα να είναι στον τοίχο και να αμύνεται και να διαπραγματεύεται πόσα θα χάσει. Αυτά τα κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν, αν δεν ανατρέψουν, για παράδειγμα, το νόμο Ρέππα, το νόμο Σιούφα κ.τ.λ., ή το νέο νόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, αν περάσει. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να δουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στη συνταξιοδότηση, στην παράταση χρόνου, στη μείωση των συντάξεων. Υπάρχει το εξής ζήτημα: Το θέμα της Υγείας, της πρόληψης, της περίθαλψης, της πρόνοιας. Εδώ θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα ιδιωτικοποίησης. Αυτά είναι συναφή. Γιατί, στο όνομα να σώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία θα πάρουν μέτρα, τα οποία στην ουσία θα μετατρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».

Το πνεύμα της ρήξης και της ανατροπής να κερδίσει έδαφος

Παρουσιάζοντας την τακτική του ΚΚΕ, σημείωσε: «Εμείς καθημερινά θα κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης δύσκολη, τη ζωή της εργοδοσίας δύσκολη. Μας ενδιαφέρει, καθημερινά, να υπάρχουν πλήγματα στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Να υπάρχουν αγώνες να φέρνουν κατακτήσεις, να αποτρέπουν τα χειρότερα. Και, ταυτόχρονα, καλούμε το λαό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας συνολικής ανατροπής που θα φέρει σε θέση διαμόρφωσης το αίτημα ενός δημόσιου λαϊκού τομέα οικονομίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των εργαζομένων, με τα δικαιώματά του, με το βιοτικό του επίπεδο και το μέλλον του. Εμείς δε δίνουμε τη μάχη μόνο στις 12 του μήνα, δε δίνουμε τη μάχη μόνο στην κεντρική, όπως λένε, πολιτική σκηνή. Θέλουμε όλη η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο εργαστήριο αγώνα, για περιορισμό των απωλειών, για κατακτήσεις και για ανατροπή. Το πνεύμα της ρήξης και της ανατροπής πρέπει να κερδίσει έδαφος στον αγώνα. Αλλιώς, οι αγώνες θα έχουν, δυστυχώς, περιορισμένα και προσωρινά αποτελέσματα».

Και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε ο λαός να παλεύει για να ανατρέψει. Βέβαια, ο συσχετισμός δύναμης μπορεί να μην τον οδηγήσει να ανατρέψει άμεσα. Αλλά με αυτήν τη γραμμή της ανατροπής και της διεκδίκησης να παλεύει, όχι με τη γραμμή της συναίνεσης, της φοβίας, της διαπραγμάτευσης, γιατί δε θα μπορεί να κερδίσει κάτι σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο».

Προετοιμάζουν το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με ενδεχόμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Αυτές ήδη υπάρχουν αμέσως μετά τις εκλογές. Εμείς το λέγαμε και προεκλογικά, κι είναι αυτό που έθεσε η Κεντρική Επιτροπή στο πρώτο εικοσιτετράωρο μετά τις εκλογές όταν συνεδρίασε για να κάνει μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος, θέτοντας το ερώτημα "ποιες είναι οι διεργασίες". Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προσαρμοστούνε με αυτή την ιδέα, που δεν τους είναι και πάρα πολύ φιλική, για κυβερνήσεις συνεργασίας. Κι έχουν ανταπόκριση.

Για παράδειγμα, ο ΛΑ.Ο.Σ. ήτανε σαν τη "στρίγκλα". Τι αντιαμερικανικό, τι αντιευρωπαϊκό, ό,τι θέλεις έλεγε, και τώρα έχει γίνει "αρνάκι". Και στο διάλογο πάει, και παντού είναι μέσα. Με εξαίρεση το λεγόμενο "Σκοπιανό", γιατί εκεί είναι η λεία, η εκλογική. Εκεί λέει τα δικά του με τα οποία διαφωνούμε».

Σχολιάζοντας την πρόσκληση του ΣΥΝ για κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε: «Κοινή δράση με ένα κόμμα που κυβέρνησε κι έχει ευθύνες, με ένα κόμμα που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που δεν άλλαξε την πολιτική του; Μακάρι να την άλλαζε κι εμείς εδώ θα 'μαστε. Ενα κόμμα το οποίο λέει τα χειρότερα πράγματα μέσα στο πρόγραμμά του και στα οποία επιμένει; Και τι κριτική κάνει στην κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό; Τίποτα δεν κάνει.

Ο ΣΥΝ τρέχει και δε φτάνει. Οταν αναζητά την κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι προετοιμασία εδάφους για κυβέρνηση συνεργασίας. Μέχρι εκεί φτάνουν οι φιλοδοξίες του ΣΥΝ. Κυβέρνηση συνεργασίας. Μια δοκιμασμένη λύση, μια συνταγή πολυχρησιμοποιημένη στην Ευρώπη. Και να σας πω και κάτι άλλο. Ζητάς συνεργασία από κάποιον που αισθάνεσαι λίγο συγγενής. Είναι δυνατό να αισθάνεται κανείς συγγενής είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ; Με την πολιτική, τη στρατηγική, που έχουν τόσα χρόνια; Ασε τα γενικά ιδεολογικά, μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν. Δε μιλάμε τώρα για μια πολιτική που είχε λάθη, ήταν θέμα ικανότητας και ανικανότητας. Από το 1992 και μετά η Ελλάδα ενσωματώνεται όλο και πιο πολύ σε αυτές τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ΕΕ. Είναι μια πολιτική που κερδίζει ένα μικρό μέρος της κοινωνίας και χάνει η πλειοψηφία της κοινωνίας».

Η αντιπολίτευση υπέρ του λαού δεν είναι «γωνία»

«Ο ΣΥΝ έτσι καταλαβαίνει την ανανέωση, να πάει με το ΠΑΣΟΚ. Διάβασα χθες μία συνέντευξη, που λέει: "Εμείς δε θα καθόμαστε στη γωνία, θα παίζουμε στο παιχνίδι". Δηλαδή, "γωνία" είσαι να αντιπαλεύεις τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση. Οταν ο λαός θα έρθει στην εξουσία θα είμαστε κι εμείς στην εξουσία, με όποιες άλλες δυνάμεις θελήσουν να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, κι ο λαός μάς αναθέσει μια τέτοια αποστολή. Η αντιπολίτευση υπέρ του λαού ποτέ δεν είναι «γωνία».

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Με εκκλησιαστικό σχέδιο λύσης απειλεί ο Κύπρου Χρυσόστομος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Πρωτοβουλία επίλυσης του Κυπριακού», δήλωσε ότι θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, με στόχο αυτό να «επιβληθεί στην Τουρκία» από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα... Με τις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος, έκανε σαφές ότι προτίθεται να αναμειχθεί ενεργά στο πρόβλημα της κατοχής καθώς, όπως είπε, θα «πρωτοστατήσει σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία στην κατάρτιση σχεδίου λύσης»...

Η Εκκλησία για την προετοιμασία της πρότασης προτίθεται να διορίσει «μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από συνταγματολόγους, κοινωνιολόγους και ιστορικούς, οι οποίοι θα εργαστούν για τη διαμόρφωση του σχεδίου», των οποίων η εργασία, όπως υποστήριξε ο Κύπρου Χρυσόστομος, «θα επιτηρείται για να μην ξεστρατίσουν».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, σειρά αντιδράσεων, με τον Αντρο Κυπριανού, εκπρόσωπο του επιτελείου του υποψήφιου Προέδρου, ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την εμπλοκή της Εκκλησίας στο Κυπριακό. Ο Α. Κυπριανού τόνισε ότι «ο χειρισμός του θέματος αυτού ανήκει στην πολιτική ηγεσία», επικαλούμενος και το Σύνταγμα.

Παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις αυτές αντίκεινται στο Σύνταγμα και ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χαιρέτισαν τις δηλώσεις, σημειώνοντας απλώς ότι ο προεξάρχων ρόλος παραμένει στην πολιτική ηγεσία, ενώ η πλευρά του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, Ιωάννη Κασουλίδη, τις ερμήνευσε ως υιοθέτηση της πρότασης Κασουλίδη...

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη μάχη ενιαία με όλους τους εργαζόμενους

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και για κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων

Με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3 συνομιλεί η Αλέκα Παπαρήγα

Motion Team

Με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3 συνομιλεί η Αλέκα Παπαρήγα
Σε αγώνα επιθετικό, με διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στις σημερινές δυνατότητες, στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και στη συνολική κερδοφορία, κάλεσε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ-3, στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε, επίσης, με εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και συνεργαζόμενων του Κόμματος, όπου παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Την Αλ. Παπαρήγα συνόδευε πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, Κ. Αβραμόπουλο Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλή, Π. Μεντρέκα, αλλά και από τους βουλευτές Γ. Ζιώγα, Σ. Καλαντίδου, και άλλα στελέχη.

Με την περιοδεία στην ΕΡΤ-3, το ΚΚΕ στρέφει την προσοχή και στο χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που πλήττονται από τα νέα μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση, παράλληλα με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αφορούν εργασιακά δικαιώματα, συνθήκες δουλιάς, κλπ. Αλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δέχεται άγρια αντεργατική επίθεση με χαμηλές αμοιβές, με καταστρατήγηση του ωραρίου, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, συμβάσεις έργου, κλπ.

Η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διεύθυνση της ΕΡΤ-3, όπου ενημερώθηκε για την πορεία και τους σχεδιασμούς της, τις μορφές απασχόλησης του προσωπικού και την απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ να λύσει το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ-3, μέσω ΣΔΙΤ, αξιοποιώντας την έκταση 700 στρεμμάτων που διαθέτει στην Περαία Θεσσαλονίκης. Απόφαση με την οποία διαφωνεί το ΚΚΕ, αφού έτσι άλλο ένα τμήμα της περιουσίας του λαού θα δοθεί στους ιδιώτες, για να κερδοφορήσουν.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργασιακούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων, σημειώθηκε ότι συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας για 107 ακόμη συμβασιούχους, ότι η ΕΡΤ ΑΕ αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματική προϋπηρεσία για τους 308 εργαζόμενους που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου και αναγνωρίζει μόνο για τους δημοσιογράφους το πολύ μέχρι 10 χρόνια και αυτά με βάση τα πλασματικά ένσημα. Καταγγέλθηκε ότι η ΕΡΤ ΑΕ δεν αποδίδει ποτέ ολόκληρο το 10% του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει και οφείλει να δίνει στην ΕΡΤ-3.

Μείζον ζήτημα αποτελεί το κτιριακό πρόβλημα, αφού οι εργαζόμενοι για πολλά χρόνια αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε κοντέινερ. Πρόβλημα το οποίο σχολίασε η Αλ. Παπαρήγα ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει λυθεί τόσα χρόνια.

Μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ-3 η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημά τους για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και για κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και συνταξιοδότησης, κάλεσε δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μπουν στη μάχη και να δώσουν τον αγώνα ενιαία με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων. «Ολοι οι κλάδοι πρέπει να παλέψουν με ενιαία συνθήματα και στόχους», είπε. Και τους κάλεσε να είναι «πρώτοι στον αγώνα ανάμεσα στους πρώτους στις 12 του μήνα».

Παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, παρουσίασε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση φίλων και συνεργαζόμενων που έγινε στην «Αποθήκη 1» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από εργάτες του χεριού και του πνεύματος, νέους, που συνεργάζονται με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης, αλλά και από πολλούς που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο, συζητούν την πρόταση του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην προσπάθεια του αντίπαλου, μετά τις εκλογές, να κλείσει το ρήγμα που έγινε στο σύστημα της δικομματικής εναλλαγής, με τη μείωση και των δύο κομμάτων εξουσίας και την άνοδο του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και κυρίως να αντεπιτεθεί, ώστε να κερδίσει στην πορεία και νέο έδαφος. «Μπορεί να δούμε συμπλέγματα περίεργα, αλλά θεωρούμε ότι η πιο συμφέρουσα για το σύστημα λύση που ετοιμάζεται είναι να έχουμε δύο πόλους εξουσίας, ο ένας ανοιχτά και χωρίς προσχήματα συντηρητικός και ο άλλος συντηρητικός μεν, αλλά πιο συγκαλυμμένος, ανώδυνη αντιπολίτευση που θα λειτουργεί ως δοχείο περισυλλογής και εκτόνωσης της λαϊκής διαμαρτυρίας, απόλυτα τελικά ελεγχόμενης από το σύστημα. Κύριος στόχος να παρεμποδιστεί η λαϊκή χειραφέτηση, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και της συμμαχίας που κινείται σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής», είπε.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι είναι προτιμότερη, μια μονοκομματική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκαθάρισε: «Εμείς απαντάμε μια λαϊκή κυβέρνηση που εκφράζει τη συνεργασία και τα κοινά συμφέροντα των κοινωνικών και πολιτικών λαϊκών δυνάμεων». Και στην πάλη γι' αυτή την προοπτική, προσκάλεσε όλους να ενταχθούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ