Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9821

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
7ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ενωσαν τα χέρια τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους

Αποτυπώθηκε στα ταμπλό, στα δεκάδες περίπτερα, στις συζητήσεις. Αναδείχτηκε μέσα από τον πολιτισμό, το θέατρο, τις παραδόσεις του κάθε λαού και τα λαϊκά εργατικά τραγούδια. Ξεχώρισε και απομονώθηκε αυτό που τους ενώνει: Οτι είναι εργάτες κι ότι η εκμετάλλευσή τους δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε πατρίδα.

Αντρες, γυναίκες και παιδιά από κάθε γωνιά της Γης, πιασμένοι σε κύκλο να χορεύουν και να τραγουδούν. Να πετούν από πάνω τους τους φόβους και τις προκαταλήψεις, να εμπιστεύονται τον «ξένο» και να νιώθουν ότι είναι τόσα πολλά αυτά που τους ενώνουν. Να αισθάνονται ότι μπορούν να ζήσουν μαζί, να διασκεδάσουν μαζί, να παλέψουν μαζί. Είναι παιδιά μιας τάξης, της εργατικής!


ΣΕΛ.  3


ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
Χώρος μνήμης της ιστορίας μιας περιόδου του επαναστατικού λαϊκού κινήματος

Η δημιουργία του Μουσείου της Μακρονήσου είναι σήμερα γεγονός. Και ο «Ρ» με ένα μικρό αφιέρωμα προσπαθεί να αποτυπώσει μέσα από τις εικόνες του Μουσείου τον ίδιο τον ιστορικό τόπο και την πραγματική ζωή σ' αυτόν. Μια ζωή κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που θέλησαν να τους ξεριζώσουν τις ιδέες και την πίστη στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΔΙΗΓΗΜΑ
Μάμα Κοκαΐνα...

«Ο Βασιλάκης, το πρώτο και πιο αγαπημένο μου παιδί, αμίλητος έκανε με τα μάτια το γύρο του γραφείου, κάρφωσε τους αστυνομικούς αδιάφορα, το δικηγόρο ψυχρά και γυρίζοντας προς το μέρος μου χαμογέλασε, ένα χαμόγελο σκέτο φαρμάκι. Ηταν η στιγμή που έχασα τις αισθήσεις μου... ». Από το διήγημα της Λίζας Κοντομίχαλου.


ΣΕΛ.  8
Κυβερνητικό νομοσχέδιο για «Ακαδημία Τεχνών» τύπου... ΙΕΚ

Το αγωνιστικό καλλιτεχνικό κίνημα διεκδικεί καλλιτεχνική εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακού επιπέδου μετά την ολοκλήρωση του ενιαίου 12χρονου σχολείου


ΣΕΛ.  5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ελπίδες επικοινωνίας με ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση

Ομάδα Βρετανών ερευνητών ανακοίνωσε ότι απεικόνισε τον εγκέφαλο μιας ασθενούς που βρίσκεται σε «κατάσταση φυτού» και διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα είχε πλήρη συνείδηση και επίγνωση όσων γίνονται γύρω της. Τώρα η ίδια ομάδα ανέπτυξε έναν τρόπο να ρωτά και να καταγράφει με έμμεσο τρόπο απαντήσεις του τύπου «Ναι - Οχι», από ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ