ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν σειρά δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καισαριανής, θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ για τους αυτοαπασχολούμενους, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΚΟΒ Παλλήνης στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης. Ομιλητής θα είναι ο Δ. Ζάχαρης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ηλεκτρολόγων της ΚΟΑ στα γραφεία του ΣΕΗΕΑ (πλ. Ελευθερίας 2, πρώην Κουμουνδούρου), θα μιλήσει ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ θα επισκεφθεί ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., τους φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων του Χημείου θα επισκεφτεί ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ. Περιοδεία θα γίνει ακόμα στο ΤΕΦΑΑ και στην ΑΣΟΕΕ.

-- Στις 7 π.μ., τους εργάτες του Δήμου Καλλιθέας θα επισκεφτεί η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία στις 9 π.μ., στα ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας, θα πραγματοποιήσει η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία στις 9 π.μ., στα εμπορικά καταστήματα της Τερψιθέας, θα πραγματοποιήσει η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πειραιά.

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Ωραιόκαστρο, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

-- Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργανώνει στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή ανάπτυξη για ποιον; Δημόσια έργα και υποδομές για ποιον;». Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος του Οικονομικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα χωριά Πλάκα, Παναγιά, Κοντοπούλι, Καλλιόπη και Ρωμανού θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Γ. Πλάντζο. Στην Παναγιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία.

-- Στις 7 το πρωί, κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα συνεργεία του Δήμου.

-- Το πρωί, κλιμάκιο της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Αλιβερίου του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τα νηπιαγωγεία της πόλης.

-- Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (κτίρια Κνωσού), στις 11 π.μ., ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Δημουλάς, μέλος του ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ.

-- Στο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), στις 12 το μεσημέρι, ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, και η Ελένη Λάτα, μέλος του Γραφείου του ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ.

-- Στα εργοστάσια Χιωτάκη στα Χανιά, στις 3 μ.μ., η Κατερίνα Λεδάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, και ο Αλέξανδρος Μπουσδέκης, μέλος του Γραφείου του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ.

Την Τρίτη 19/6

-- «Κοινωνικό - Ασφαλιστικό σύστημα και οι θέσεις του ΚΚΕ», είναι το θέμα πολιτικής εκδήλωσης - συζήτησης, που οργανώνει η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Λάρισας του ΚΚΕ, στις 8. 30 μ.μ., στο «Φρούριο». Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στελέχη της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ θα επισκεφθούν τους εργαζόμενους του αμαξοστασίου στη Λιοσίων, στις 4.30 μ.μ.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους της ΑΗΣ (ΔΕΗ) Λαυρίου.

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Συμιργιώτη στη Νέα Ιωνία, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Πεύκης, θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 9.30 π.μ., περιοδεία θα γίνει στην εταιρεία «Notos COM».

-- Στις 7 π.μ. τους εργάτες του Δήμου Καλλιθέας θα επισκεφτεί η Λ. Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στα χωριά Μούδρο, Καμίνια, Αγιά Σοφιά, Φυσίνη, Σκανδάλη θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ.

33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διήμερο μαθητικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά αύριο Δευτέρα το 1ο διήμερο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στο Πάρκο Σκύλων, στην Παραλία, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την Τρίτη, θα μιλήσει στο φεστιβάλ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τέσσερα μαθητικά συγκροτήματα, συζήτηση για την Παιδεία των αναγκών μας και τους μαθητικούς αγώνες, θεατρικό σκετς, συναυλία με τους «Μωρά στη φωτιά». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής, έκθεση γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας, τουρνουά σκάκι και τάβλι.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
Συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται από την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου, με χαλκευμένες κατηγορίες, πραγματοποιείται αύριο στις 8 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Την ίδια ώρα, στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν 13 συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ, που διώκονται μετά από μήνυση εργοδότη, επειδή την περίοδο του 2000-2001 πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην απόφαση της «ΠΕΠΣΙ Κόλα» να κλείσει το τμήμα διανομής, να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους και να δώσει τη δουλιά σε εργολάβους - διανομείς, που χρησιμοποιούσαν εργαζόμενους με μαύρη εργασία. Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κ. Αρτεμίου και άλλα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας, πρόεδροι επιχειρησιακών σωματείων κλπ.

Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών, βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς τους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση.

Στο Καματερό ο Γραμματέας της ΚΝΕ

Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Καματερό, θα μιλήσει αύριο Δευτέρα, στις 8 μ.μ., ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ