Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9762

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Διαχρονικές οι ευθύνες για την καταλήστευση
  • Οι διαχρονικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, αναδείχτηκαν χτες στη Βουλή.
  • Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι είναι τα κλεμμένα από τη δεκαετία ακόμα του '50, τόνισε με δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΕΛ.  10  -  11

Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ η διαπάλη για την Παιδεία

Η διαπάλη για την Παιδεία δε σταματάει, συνεχίζεται, γιατί οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει σχέση με τον αγώνα για την πολιτική εξουσία. Το κεφάλαιο παλεύει μέσα και από τις αλλαγές στην Παιδεία για να διατηρήσει την εξουσία του. Και το ΚΚΕ δεν κρύβεται: Καλεί σε αγώνα και για την πολιτική εξουσία. Αρα, ο αγώνας αυτός πρέπει να πολιτικοποιηθεί. Κι αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να είναι: Ενάντια στις αναδιαρθρώσεις, ενάντια στην τάξη που τις έχει ανάγκη και ενάντια στα κόμματα που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική. Δηλαδή, δεν μπορεί να μην έχει στόχο και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα παραπάνω υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια περιοδείας στα Παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθήνας. Ταυτόχρονα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνέχισης των αγώνων για την Παιδεία, παράλληλα και μαζί με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα των πολύμορφων εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ετσι, οι οικοδόμοι της Αθήνας, με συγκέντρωση και πορεία, έδωσαν χτες συνέχεια στη μάχη για την κλαδική σύμβαση, ενώ οι εργαζόμενοι στις τράπεζες απέκλεισαν κατάστημα της «Γιούρομπανκ», που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.


ΣΕΛ.  16  -  17


Επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπέρι, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λίβανο από σήμερα Πέμπτη 26 έως το Σάββατο 28 Απρίλη.


ΣΕΛ.  3
ΜΕ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ» ΔΑΚΤΥΛΟ...
Επιχείρηση μαζικής τρομοκρατίας

«Αναδείχνεται εκ νέου πόσο επικίνδυνη για τα λαϊκά δικαιώματα είναι η δήθεν "αντιτρομοκρατική πολιτική"», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή τρομοκρατική επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής.


ΣΕΛ.  13
ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δεν μπορεί να υπάρχει φυλακή μέσα στη φυλακή

Οσοι έχουν κάνει ποινικά αδικήματα μία φυλακή πρέπει να ζουν και αυτή πρέπει να είναι ανθρώπινη, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την τεταμένη κατάσταση στις φυλακές.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ