Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9726

ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καταδικασμένος στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας

«Μπορεί ο νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση να ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλά στη συνείδηση λαού και νεολαίας είναι καταδικασμένος», τόνισε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση επί της αρχής του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, στην Ολομέλεια της Βουλής.


ΣΕΛ.  4  -  5,    7  -  9

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ από το εργατικό λαϊκό κίνημα

Συνένοχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί είναι δεσμευμένοι για την εφαρμογή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, να προστατέψουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ενώ δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν την υλοποίηση της αντεργατικής Στρατηγικής της Λισαβόνας, που πλήττει συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και γενικότερα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τα σύγχρονα μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα και απαιτώντας, ταυτόχρονα, την ουσιαστική προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Να συμβάλει με την πάλη του στην αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συνολικά των κομμάτων που υπηρετούν τον «ευρωμονόδρομο».


Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική

Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση», (ΠΑΣΥ), σ' όλη τη χώρα και οι οποίες θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, είναι δυναμικές κι αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, να παλέψουν, «με νύχια και με δόντια», για να μην ξεκληριστούν από τη νέα ΚΑΠ. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ, με το, έντονα αντιαγροτικό και ψηφοθηρικό πρόγραμμα που δημοσιοποίησε, δείχνει την εμμονή του στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΣΕΛ.  16  -  18


ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η υποκρισία και η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού

Αρθρο του Καρόλους Βίμερ, μέλους του ΠΓ, υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και βουλευτή στο Λατινοαμερικανικό Κοινοβούλιο, με αφορμή την περιοδεία Μπους στη Λατινική Αμερική.


ΣΕΛ.  27
ΜΕΞΙΚΟ
Φουντώνει ο αντικαπιταλιστικός αγώνας

Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος των Κομμουνιστών του Μεξικού και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΠΑΜΕ
Απεργία στις 29 του Μάρτη

Οι μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία στις 29 του Μάρτη, είναι μέρες πολύτιμες και κρίσιμες, γι' αυτό καμιά επανάπαυση, κανένα χαμένο λεπτό, καμιά δύναμη να μη μείνει αναξιοποίητη.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ