Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9665

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η ομορφιά
του
αύριο...

Με το έργο της σημάδεψε την παγκόσμια χαρακτική δημιουργία. Το άσπρο και το μαύρο ήταν τα χρώματά της. Το άσπρο, που δέσποζε στην ψυχή της, και το μαύρο, της επίγειας διαδρομής της. Ηταν 27 Δεκέμβρη του 1988, όταν το μαύρο του θανάτου σκίασε για πάντα τα μάτια της μεγάλης Ελληνίδας χαράκτριας, Βάσως Κατράκη. Ξεχωριστή δημιουργός, με πνοή πάντα νεανική, πρόσφερε και στην Τέχνη και στο λαϊκό κίνημα. Τα «αντρίκεια χέρια της», όπως τα αποκαλούσαν, χάραξαν επί δεκαετίες, μορφές και δρόμους. Χάραξαν παράθυρα ανοιχτά στο φως της ομορφιάς του αύριο...


ΣΕΛ.  4   -   5


Ο αγώνας του ΔΣΕ διδάσκει

Η ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση της ΚΝΕ για τον ΔΣΕ. Και μια σύντομη περιήγηση στην έκθεση υλικού και ντοκουμέντων από τη δράση του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Χριστουγεννιάτικη ραψωδία»

«Τ' αγγελούδια ροβόλησαν. Με μια βεργούλα στο χέρι, με το γιακά της χλαίνης ανασηκωμένο και το κεφάλι χωμένο στους ώμους, πήραν μπάλα τα τσαντίρια, μη και δε συμμορφώθηκε κάποιος με τη διαταγή». Ενα διήγημα του Λευτέρη Σκλάβου.


ΣΕΛ.  8
Ο αρχαίος πολιτισμός της Κεντρικής Ασίας

Πριν από 4.000 χρόνια, την ίδια περίοδο που άκμαζαν οι πολιτισμοί της Αιγύπτου, της Μεσοποταμίας, του Ινδού και του Κίτρινου ποταμού, ένας σημαντικός πολιτισμός αναπτυσσόταν και στις στέπες της Κεντρικής Ασίας, ο πολιτισμός του Οξου ποταμού.


ΣΕΛ.  7
Γκρεκάνικα χριστουγεννιάτικα έθιμα

Η εξαγνιστική φωτιά, που ανάβεται το Δεκέμβρη στη Σαλεντίνα Γκρέτσια, τη Σαλεντινή Ελλάδα, στην Κάτω Ιταλία, είναι το χαρακτηριστικό λαϊκό δρώμενο, που τελούν οι γκρεκάνοι.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ