Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9647

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ
Προσπάθεια για εξασφάλιση ανεξάντλητης ενέργειας

Γραφική αναπαράσταση του αντιδραστήρα ITER

ITER

Γραφική αναπαράσταση του αντιδραστήρα ITER
Η υπογραφή πριν από μερικές μέρες της συμφωνίας για την κατασκευή του Διεθνούς Θερμοπυρηνικού Πειραματικού Αντιδραστήρα (ITER), άνοιξε το δρόμο, για να προχωρήσει η υπόθεση αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας από σύντηξη. Η ενέργεια από πυρηνική σύντηξη μπορεί πραγματικά να είναι φτηνή και διαθέσιμη σε όλους τους λαούς. Αν, όμως, γίνει κι αυτή αντικείμενο εκμετάλλευσης των μονοπωλίων, τότε δεν πρέπει να ελπίζει κανείς ότι θα αποτελέσει τίποτα περισσότερο από το νέο πεδίο δράσης του κεφαλαίου. Η αξιοποίηση για το καλύτερο ή το χειρότερο αυτής της θαυμαστής τεχνολογίας, όπως και τόσων άλλων, είναι ζήτημα των τέτοιων ή άλλων παραγωγικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Πλάσμα σε αντιδραστήρα Τόκαμακ, παραπλήσιο με τον υπό κατασκευή ITER
Πλάσμα σε αντιδραστήρα Τόκαμακ, παραπλήσιο με τον υπό κατασκευή ITER

ΣΕΛ.  6   -   7


Συνέδριο της ΠΟΘΑ

Το 19ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναδείχτηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Παπαλεβέντενα»

«Τα χείλια της Παπαλεβέντενας σφίγγουν οργισμένα τις ώρες πούναι μακριά απ' τα παιδιά. Εκείνα τη γλυκαίνουν, τούτα τα ρημαδιά την αγριεύουν». Ενα διήγημα του Νίκου Παπαπερικλή.


ΣΕΛ.  8
Θόδωρος Δερβενιώτης

Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο από το θάνατο του Θόδωρου Δερβενιώτη, του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη και ακούραστου δασκάλου, του συνεπή αγωνιστή σε κάθε μετερίζι.


ΣΕΛ.  3
ΔΣΕ
Η σχολή αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου

Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος των κειμένων που αφορούν στην ίδρυση και τη δράση της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου (ΣΑΓΑ) του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  11  -  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ