Στη δημοσιογραφική φωτογραφία εστιάζεται ο φακός της γαλλικής σειράς ντοκιμαντέρ "Η περιπέτεια της φωτογραφίας", που αυτή τη φορά έχει τίτλο "Οι φωτορεπόρτερ". Μια αναδρομή στην ιστορία της δημοσιογραφικής φωτογραφίας, στο ξεκίνημά της και στην πορεία της. Μια ιστορία που αρχίζει από το 1855 με τον Αγγλο φωτογράφο Φεντόν. Στην πραγματικότητα, όμως, το φωτορεπορτάζ γεννήθηκε στην Αμερική. Από το 1920 μεταξύ των αποκλειστικών θεμάτων των φωτορεπόρτερ είναι εικόνες δρόμου, εικόνες από τη δουλιά και φωτογραφίες από την καθημερινότητα. Γρήγορα το φωτορεπορτάζ θα αγγίξει και την Ευρώπη, απαθανατίζοντας και καταγράφοντας κτίρια, κήπους, ανθρώπους της πόλης. Τα πρακτορεία Τύπου πολλαπλασιάζονται και μετά το 1945 αρχίζουν να τροφοδοτούν μεγάλα περιοδικά. Οι φωτογραφίες που σχετίζονται με το ρεπορτάζ καταγράφουν σημαντικά γεγονότα και γίνονται ιστορικές μαρτυρίες. (Δευτέρα ΝΕΤ 19.00)
"Κλειστούς χώρους" καταγράφει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, που επιχειρεί να κάνει μια χαρτογράφηση της ελληνικής πραγματικότητας σε χώρους κλειστούς, όπως είναι ιδρύματα, φυλακές, ορφανοτροφεία, αλλά και σε κλειστούς με μεταφορική έννοια χώρους, όπως είναι ομάδες ανθρώπων που βιώνουν ένα είδος κοινωνικού αποκλεισμού. Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι πρόσφυγες, άστεγοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Η πρώτη εκπομπή αναφέρεται στον "Ξενώνα" και συγκεκριμένα στον ξενώνα της οδού Πάτμου, ένα χώρο που φιλοξενεί ανθρώπους που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα. Ο ξενώνας λειτουργεί στο πλαίσιο της προσπάθειας αποασυλοποίησης ανθρώπων που έχουν στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στον ξενώνα έχουν περάσει πολλά χρόνια στο ψυχιατρείο της Λέρου. Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε μετά από ανθρωπολογική έρευνα τεσσάρων μηνών, παρακολουθεί την καθημερινή ζωή δέκα ανθρώπων που ζουν στον ξενώνα.
Τον Λεωνίδα Σαμπάνη, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η κπομπή "Οι Ολυμπιονίκες". Γεννημένος το 1971 στην Κορυτσά, από μικρός ασχολήθηκε με την άρση βαρών και έγινε μέλος της ομάδας της Αλβανίας. Στα 18 του χρόνια ήταν τρίτος στο ευρωπαϊκό. Το 1990 στη Δανία αναδείχτηκε δεύτερος στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Το 1991 αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών του. Γράφτηκε στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε πολλά προβλήματα επιβίωσης και αναγκάστηκε να εργαστεί. Το 1995 εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα και άρχισε να προπονείται με τον Χρήστο Ιακώβου. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το Νοέμβρη του 1995 στην Κίνα, όταν στην κατηγορία των 59κ. πήρε δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών. Στη συνέχεια θα χαρίσει στην Ελλάδα ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η εκπομπή σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ολυμπιονίκη, αναζητώντας όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του και της προσφοράς του στον αθλητισμό. (Πέμπτη ΕΤ 1 20.15)