ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Υπόθεση των λαϊκών αγώνων ο Πολιτισμός

Κλιμάκιο της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, επισκέφθηκε το Κέντρο Μελετών Ακρόπολης και τους χώρους ανασκαφής, όπου πρόκειται να χτιστεί το νέο Μουσείο και ενημερώθηκε για τις προοπτικές ίδρυσής του, την εξέλιξη των ανασκαφών και τη συντήρηση των έργων

"Επιτέλους είναι καιρός, η κυβέρνηση να δείξει ένα άλλο πρόσωπο στον τομέα του Πολιτισμού και ιδιαίτερα στους λειτουργούς του". Αυτό επισήμανε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά και επικεφαλής κλιμακίου της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), που επισκέφθηκε το χώρο του Κέντρου Μελετών Ακρόπολης (στο άλλοτε στρατόπεδο Μακρυγιάννη). Μαζί με τον υποψήφιο Νομάρχη Αθήνας της ΝΑΣ Θεοχάρη Παπαμάργαρη και τον Βασίλη Κολοβό,στέλεχος της ΝΑΣ, συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν τόσο από την έφορο Αρχαιοτήτων Ακρόπολης Ισμήνη Τριάντη,όσο και από τους εργαζόμενους στην ανασκαφή, που διενεργείται στο χώρο όπου θα χτιστεί το Μουσείο Ακρόπολης.

Στη συνάντησή τους με την Ισμ. Τριάντη, οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των ανασκαφών, τη συντήρηση των έργων και τις προοπτικές της ίδρυσης του Νέου Μουσείου. Εκατόν τριάντα πέντε εργάτες και 25 αρχαιολόγοι εργάζονται πυρετωδώς. Οι χρονικές προθεσμίες της ανασκαφής είναι περιορισμένες. Δέκα στρέμματα πρέπει να ανασκαφούν, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν ανασκαφεί 5,5 στρέμματα, όπως είπε η Σταματία Γεωργάτου,κατά την ξενάγηση στο χώρο της ανασκαφής. Και να σκεφτεί κανείς ότι για το ενάμισι στρέμμα του μετρό, της γραμμής του Κεραμεικού, χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια...

Βέβαια, πρόκειται για αρχαιότητες που η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη, αφού εκεί θα δημιουργηθεί το Μουσείο. Το πιθανότερο είναι ότι οι αρχαιότητες θα καταστραφούν. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί η διατήρηση, γιατί το σχέδιο προβλέπει πολλά υπόγεια. Αν και οι αρχαιολόγοι δεν είναι έτοιμοι να αποφανθούν αν πρόκειται για μοναδικά ευρήματα, αφού η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί.

"Θεωρούμε ότι το έργο είναι πολύ σημαντικό και εμείς θα δούμε πώς θα μεταφέρουμε τα αιτήματα, τις ανάγκες του χώρου σε κάθε αρμόδιο και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας και Πειραιά. Η ενημέρωση μας έδωσε μια συνολική εικόνα για την κατάσταση και τις προοπτικές των έργων", τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής.

"Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτισμός πρέπει να πάνε μαζί", συμπλήρωσε ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης. Δεν μπορεί, συνέχισε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αδιαφορεί για τα συμβαίνοντα στον Πολιτισμό".

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι της ΝΑΣ συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, άκουσαν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και στη συζήτηση προέβαλαν τις θέσεις της Παράταξης. Σε ένα κλίμα ιδιαίτερα θερμό οι εργαζόμενοι διέθεσαν το διάλειμμά τους και συζήτησαν με τον Σπ. Χαλβατζή και τον Θ. Παπαμάργαρη."Προσπαθούμε - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - να επικοινωνήσουμε με όλους όσοι προσφέρουν για τη δημιουργία αυτού του ειδικού και πνευματικού πλούτου της χώρας. Βέβαια δεν κουβεντιάζουμε μόνο για τα προβλήματα που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ξεκινάμε από τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται. Την πολιτική που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υλοποιείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις. Τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών και κατακτήσεων των εργαζομένων. Εχουμε μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων".

"Μπορεί να υπήρξαν αγώνες και κινητοποιήσεις που δε φέρνουν πάντα νίκες. Ομως δεν υπάρχει καμία νίκη στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, που να μην είναι αποτέλεσμα αγώνα ενωμένου, μαζικού, συντονισμένου και διαρκούς", ήταν η απάντηση του Σπ. Χαλβατζή σε ερώτηση εργαζόμενου, που μαρτυρούσε την αγωνία, αλλά και μια μικρή απογοήτευση.

"Τον Οκτώβρη, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Θ. Παπαμάργαρης, μαζί με τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, τα προβλήματα των περιοχών που ζούμε, πρέπει να δοθεί και ένα πολιτικό μήνυμα. Καταδίκη αυτής της πολιτικής, μέσα από τους συνδυασμούς που ορθώνουν ένα ανάστημα και μια φωνή. Πρέπει να υπάρξει μια έκφραση καταδίκης αυτής της πολιτικής".

ΔΗΜΟΣ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απαγορευμένες οι κοινωνικές υπηρεσίες για τους δημότες

Σε συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Ενότητας", ο υποψήφιος δήμαρχος Περικλής Γκιουλέας κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για φοροεισπρακτική πολιτική, αφού τα τελευταία οχτώ χρόνια τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατά 270%!

"Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια πόλη δική μας". Με τη φράση αυτή ο Περικλής Γκιουλέας,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" και υποψήφιος δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Αττικής, έδωσε το στίγμα του αγώνα στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, αλλά και μετά απ' αυτές, σε συγκέντρωση της παράταξης, στη γεμάτη από κόσμο προχθές το βράδυ πλατεία Σταθμού.

Για να το πετύχουμε αυτό - συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος - πρέπει να πιστέψουμε στην κοινή δράση ενάντια στο μέλλον που μας επιφυλάσσει η πολιτική του μονόδρομου της σύγκλισης.

Αυτό ήταν και το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολλούς κατοίκους και εκπροσώπους μαζικών και τοπικών φορέων της περιοχής, που παραβρέθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Ενότητας", ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Τσουκαλάς,επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας" και υποψήφιος δήμαρχος.

"Βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων", τόνισε στο χαιρετισμό του ο Νίκος Μπατιστάτος,στέλεχος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ). Στην επίθεση αυτή - συνέχισε - συνδράμουν και κάποιοι από τους αιρετούς, που αποδέχονται πλήρως το ρόλο του φοροεισπράκτορα που προωθεί η κυβέρνηση. Η ΝΑΣ πιστεύει ότι, μέσα και από τις εκλογές, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μια δυναμική απάντηση, ψηφίζοντας αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Με εκπροσώπους που θα μπορούν να αγωνιστούν για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Περικλής Γκιουλέας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπληρωματικό διοικητικό μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Αποσκοπεί επιπλέον στην απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του, κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, απέναντι στους δημότες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη μεταφορά της αρμοδιότητας για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, στους δήμους. "Η κυβέρνηση δίνει στην αρχή κάποια επιχορήγηση, αλλά στη συνέχεια την κόβει, εξαναγκάζοντας τους δήμους να προσλάβουν, να πληρώνουν δηλαδή, φύλακες για τα σχολεία. Κάτι το οποίο αποδέχτηκε πλήρως και ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Μαστοράκος", υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο Π. Γκιουλέας αναφέρθηκε στη φοροεισπρακτική πολιτική του δημάρχου της πόλης. Οπως είπε, τα ΚΑΠΗ του δήμου λειτουργούν με την εισφορά των δημοτών, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, καθώς οι γονείς καλούνται να πληρώνουν για το κάθε παιδί μέχρι και 61.000 δραχμές το μήνα (!). Ιδια είναι κατάσταση και στον αθλητισμό, αφού οι αθλούμενοι πληρώνουν στο δήμο από 2.000-12.000 μηνιαίως ανάλογα με το άθλημα.

Αποτέλεσμα, "τα πάντα για τους δημότες να είναι ακριβά, άρα και απαγορευμένα, σημείωσε ο Π. Γκιουλέας. Ολες οι λειτουργίες του δήμου υπάγονται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες επιδοτούνται από τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά και από τους δημότες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δημοτικά τέλη, μέσα σε μια οκταετία, αυξήθηκαν κατά 270%"!

Οσον αφορά τους ελεύθερους χώρους και συγκεκριμένα το δάσος Φιξ, έκτασης 70 στρεμμάτων, τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, ο Π. Γκιουλέας τόνισε ότι κινδυνεύει να οικοπεδοποιηθεί. "Με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το κτήμα Φιξ εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης, παρότι είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση και με συντελεστή δόμησης 0,4. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος πρότεινε να αγοραστεί από την Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ώστε να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία αποστολών υψηλού κινδύνου"!

"Βλέποντας το μέλλον που μας επιφυλάσσει η κυρίαρχη πολιτική, καλούμε τους δημότες της πόλης να πιστέψουν στην ανάγκη της κοινής δράσης. Γιατί μόνο τότε θα απεγκλωβιστούν από τις παγίδες του στημένου πολιτικού παιχνιδιού, τότε θα μπορέσουν να πάρουν την πόλη στα χέρια τους", κατέληξε ο Π. Γκιουλέας.

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κόντρα στην αντιλαϊκή λαίλαπα

Η δημοτική αρχή με την πολιτική της διώχνει τον καισαριανιώτικο λαό από χώρους που του ανήκουν, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης Γιώργος Κατημερτζής, σε προχτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία 2ας Μα'ϊου

Να συντονίσουν τον αγώνα τους κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που προωθεί πιστά και η σημερινή Δημοτική Αρχή, κάλεσε τους Καισαριανιώτες, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κατημερτζής,σε συγκέντρωση, στην πλατεία 2ας Μαϊου, της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας", που θα τον στηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μήνυμα που συνοδεύτηκε από την προτροπή για σωστή ενημέρωση, ώστε "να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να καταπολεμήσει τη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού".

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν τη σημερινή δημοτική αρχή "που έχει καταντήσει την Καισαριανή σεληνιακό τοπίο. Σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, έχει βάλει λουκέτο στο Σκοπευτήριο, στις παιδικές χαρές, σε μια προσπάθεια να διώξει τον καισαριανιώτικο λαό από χώρους που του ανήκουν". Και συνέχισε: "πρέπει να ανταλλάξουμε απόψεις, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα, ώστε να βρούμε λύσεις υλοποιήσιμες. Κι αυτό θα γίνει μόνο με τη δική σας βοήθεια".

Το δικό του αγωνιστικό στίγμα, έδωσε ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής,ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε εγρήγορση. "Η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - υπογράμμισε - είναι να βρίσκεται στον αντίποδα των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών που προστάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα όμως, τα πάντα ρέουν προς την ιδιωτικοποίηση". "Μοναδική λύση, συνέχισε, είναι να αποβάλει ο λαός τη μοιρολατρία. Η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", θα αγωνιστεί μαζί με τους εργάτες και θα δραστηριοποιηθεί κόντρα στον "εκσυγχρονισμό" της φτώχειας και της εκμετάλλευσης".

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο Γ. Κατημερτζής κάλεσε τους κατοίκους να δημιουργήσουν μια Συνοικιακή Επιτροπή, η οποία θα έχει σκοπό να ενημερώνει την Κίνηση και τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. "Η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" δε θα προχωρήσει σε λαϊκισμό για να κατακτήσει το δήμο. Το μόνο για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε το λαό της Καισαριανής είναι ότι θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας. Η ουσιαστική επαφή με το λαό, η γνωριμία με τα προβλήματά του, τα προβλήματά σας, αποτελεί κύριο στόχο μας", κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Η Αθήνα διώχνει τους κατοίκους της...

Κάγκελα, φωτισμό και φύλαξη του μοναδικού στην περιοχή των Αναφιώτικων, στην Πλάκα, αλσυλλίου, που βρίσκεται εγκαταλειμμένο μεταξύ των οδών Στράτωνος και Ραγκαβά,ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Περίπου 55 οικογένειες στην περιοχή και τα περίπου 60 παιδιά του γειτονικού στο πάρκο παιδικού σταθμού, το έχουν στα πόδια τους, αλλά δεν μπορούν να το χαρούν. Η κατάστασή του σήμερα - χρησιμοποιημένες από χρήστες ναρκωτικών σύριγγες και σκουπίδια ένα γύρω - τους αποτρέπει. Η νύχτα στη γειτονιά έγινε άγρια. Οπως σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ώρες της μέρας, όσο το απόμερο παρκάκι περνάει σε χέρια που διώχνονται από τα κεντρικά - και ακριβά - σημεία μιας πόλης που... αναμορφώνεται και δεν απλώνει χέρι βοηθείας. Γυρνάει το κεφάλι στους περιττούς, μόλις πάψει να τους βλέπει έξω απ' το σπίτι της!

Κάπως έτσι κατέληξαν εκεί ναρκομανείς και άλλοι. Και δημιουργήθηκε στη συνοικία των Αναφιώτικων η ανάγκη να προστατευτεί το αλσύλλιο. Οι κάτοικοί του προσκάλεσαν χτες το μεσημέρι τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Λεων. Αυδή να επισκεφθεί το χώρο και του μίλησαν για το πρόβλημα.

"Ολη η πόλη είναι έτσι", τους είπε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". "Ολη η πόλη γίνεται έτσι. Αφού δεν αλλάζει για τους κατοίκους της, αλλά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες όσων την εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά. Οσοι δε χωράνε στο σκηνικό που στήνεται, εξοστρακίζονται".

Το παρκάκι πρέπει να παραδοθεί ξανά στα παιδιά, να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα, σκουριασμένα, σιδερένια παιχνίδια της παιδικής χαράς με ασφαλή ξύλινα. Αλλά νησίδες οάσεων σε μια έρημη πόλη δε γίνεται να επιζήσουν. Η θα πεθάνουν μαζί της ή θα αγωνιστούμε να τις κερδίσουμε μαζί με την πόλη...

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Η ενεργοποίηση των πολιτών θα σώσει την Πεντέλη

Την οργανωμένη προσπάθεια οικοπεδοποίησης του δάσους από μεγαλοϊδιοκτήτες και οικοδομικούς συνεταιρισμούς, επισήμανε ο Αντώνης Ραλάτος, μέλος της ΝΑΣ, σε εκδήλωση της παράταξης

H οργανωμένη προσπάθεια αλλαγής της χρήσης γης του δάσους της Πεντέλης με στόχο την οικοπεδοποίησή του, από μεγαλοϊδιοκτήτες και τους 14 - 16 οικοδομικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν στην περιοχή, επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε προχθές στο πολιτιστικό κέντρο των Μελισσίων η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αθήνας" και η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μελισσίων", με θέμα την προστασία των ορεινών όγκων. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της ενεργοποίησης του πολίτη για την αποτροπή της νέας αυτής καταστροφής αλλά και για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.

Την οργανωμένη προσπάθεια οικοπεδοποίησης του δάσους, επισήμανε στην ομιλία του το μέλος της ΝΑΣ και δασολόγος Αντ. Ραλλάτος και αναφέρθηκε στη μη επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος, τη μη οριστική εφαρμογή του δασικού κτηματολογίου για την Πεντέλη, την έλλειψη αποτελεσματικού αντιπυρικού σχεδιασμού, τη σταδιακή αποδάσωση που γίνεται, την ελλιπή αναδασωτική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Παράλληλα, ο Αντ. Ραλλάτος αναφέρθηκε λεπτομερειακά στα κερδοσκοπικά σχέδια που αναπτύσσονται στην περιοχή και παρουσίασε την αντίληψη της ΝΑΣ που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση "εργαλείο" στην ανάπτυξη κινήματος για την προστασία και την οικολογική ανόρθωση του Πεντελικού. Τη θέλει φορέα παρέμβασης και για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και φορέα που θα εξασφαλίσει για συγκεκριμένους τομείς, τη θεσμική κατοχύρωση της παρέμβασής τους.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συστράτευση προκειμένου το Πεντελικό να ξαναγίνει αναπτυσσόμενο δασικό οικοσύστημα, ανοιχτό στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, και να μη θυσιαστεί στο βωμό των έργων της Ολυμπιάδας του 2004.

"Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Αθήνας Θεοχάρης Παπαμάργαρης,είναι ένα προνομιακό επίπεδο αγώνα και δίνουν την ευκαιρία να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα που να εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε αναστροφή της πολιτικής της. Η κυβέρνηση έχει σκοπό να ξεθεμελιώσει τις κατακτήσεις δεκαετιών, οι συγκυρίες είναι δύσκολες και οι πολίτες καλούνται να δώσουν την απάντησή τους. Η ΝΑΣ έχει θέσεις, αλλά το πόσο θα υλοποιηθούν εξαρτάται από το συσχετισμό των δυνάμεων που θα αναδείξουν οι επόμενες εκλογές".

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Μελισσίων" Χρ. Φρεμεντίτης, δεσμεύτηκε ότι η Κίνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη σωτηρία όχι μόνο της Πεντέλης αλλά και την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και τόνισε: "Εμείς προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το θέμα της Πεντέλης και με την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε βέβαια απόφαση αλλά έμεινε στα χαρτιά. Δεν ενημέρωσε τους πολίτες, δεν προσπάθησε να έχει τη συμπαράσταση με την ενεργό συμμετοχή του λαού των Μελισσίων. Εμείς δεσμευόμαστε ότι συνειδητά θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας Αμαρουσίου" Χρ. Μέντζος,η υποψήφια δήμαρχος της "Διεκδικητικής Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς" Μαιρήνη Στεφανίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ερυθραίας της παράταξης "Ουράνιο Τόξο" Ηλίας Σφαντός,εκπρόσωποι Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων, του εξωραϊστικού Συλλόγου Αϊ - Γιώργης και των Επιτροπών Ειρήνης των γύρω περιοχών.

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ"
Δυναμικό ξεκίνημα

Δυναμικά και με το σύνθημα "Εμπρός, να ξαναβάλουμε το δήμο σε δημιουργική πορεία", που προέκυψε ως αναγκαιότητα μετά την 8χρονη απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης" (ΔΑΚΣ). Διεκδικεί το δήμο με επικεφαλής τον Χρήστο Τσακίρη,που είναι γνωστός για το 12ετές έργο του ως δήμαρχος.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Κίνησης, που βρίσκεται στην οδό Τζαβέλλα. Στην πρώτη επίσημη ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Τσακίρης κατέκρινε την απερχόμενη διοίκηση του δήμου, που κινήθηκε στη διαχειριστική λογική της μιζέριας και επιδόθηκε σε άγρια φορολογία στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας, χωρίς ουσιαστικά να παράγει και έργο σε όφελος των δημοτών. Κατήγγειλε για απραξία τον νυν δήμαρχο - διαχειριστή για 8 συνεχή χρόνια του δήμου και κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν το συνδυασμό της ΔΑΚΣ, προκειμένου η ΤΑ να αποκτήσει και πάλι διεκδικητικό χαρακτήρα και να ξαναβάλει τη Σταυρούπολη σε δημιουργική αναπτυξιακή πορεία με την ενεργό συμμετοχή όλου του λαού της περιοχής.

Μεταξύ άλλων ο Χ. Τσακίρης αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, στα σχέδιά της για μετατροπή της ΤΑ σε διαχειριστή των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ και κάλεσε τους δημότες, με την ψήφο τους, να στείλουν μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, που ξεπουλάει δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, χτυπάει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, διαλύει την παραγωγική βάση της χώρας. Κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν για τέσσερα χρόνια και όχι για λίγους μήνες, βλέποντας την προοπτική που κρύβεται πίσω από κάθε προεκλογική υπόσχεση και κρίνοντας το έργο των άλλων υποψηφίων.

Φεστιβάλ Καραγκιόζη στου Στρέφη

Ο Καραγκιόζης επιστρέφει στις γειτονιές της Αθήνας για λίγες μέρες. Ετσι, την Τρίτη 30 του Ιούνη, στις 8.45 μ.μ., στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη, στα Εξάρχεια, θα ξεκινήσει το 2ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη, πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξαρχείων "Η Γειτονιά" και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Ιούλη.

Επιτροπή Στήριξης από την ΠΕΑΕΑ Πλάκας

Επιτροπή Στήριξης της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", συγκρότησε το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πλάκας. Με ανακοίνωσή του το παράρτημα καλεί τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν την παράταξη "η οποία αποτελείται από καταξιωμένους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος" και να αντισταθούν στην επίθεση της κυβέρνησης κατά των κοινωνικών κατακτήσεων.

Εκδηλώσεις της ΝΑΣ

Την Τρίτη 30 Ιούνη, στις 7 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής θα κάνει περιοδεία στην ΕΥΔΑΠ (Λαοδικείας) και στις 9 π.μ. ο Αντώνης Ραλλάτος θα επισκεφθεί τη Γενική Γραμματεία Δασών.

  • Συγκέντρωση - συζήτηση, με θέματα προγραμματισμός δράσης της ΝΑΣ Ιωαννίνων και ανακήρυξη υποψήφιου νομάρχη, διοργανώνει η παράταξη την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στα Λιθαρίτσια.
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων

Αθήνα: Συνεστίαση, στην οποία θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,διοργανώνει την Κυριακή 28 Ιούνη, στις9.30 το βράδυ, στο μεζεδοπωλείο "Το Πάρκο",η Επιτροπή του 3ου Διαμερίσματος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα".

Αγία Παρασκευή: Με κύριο αίτημα τη συμμετοχή των δημοτών στη διαμόρφωση του προγράμματος της Κίνησης, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, η Δημοτική Κίνηση Αγίας Παρασκευής "Ανθρώπινη Πόλη" πραγματοποιεί συγκέντρωση τη Δευτέρα 29 Ιούνη και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής (Αγίου Ιωάννου 58Β). Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα θα γίνει η ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου.

Ανω Λιόσια: Η παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξης και η ανακήρυξη του υποψήφιου επικεφαλής του συνδυασμού, είναι τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης που διοργανώνει η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα" (ΛΑΕ) για την Τετάρτη 1 Ιούλη και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του πολιτιστικού καφενείου του Δήμου Ανω Λιοσίων, στην πλατεία Ηρώων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ